מתכון חומוס עם בשר

לפני ארבע שנים טסתי למרוקו, ואם יצא לכם לבקר במדינה האקזוטית הזאת (מומלץ מאוד אם לא) אולי הבחנתם באחת המנות המקומיות שאולי הכי פופולריות, תבשיל חומוס עם בשר, במיליון סגנונות שונים!

בין הבדים הצבעוניים, הסלים מהקש, הבתים העתיקים והשפה המקומית שמתנגנת ברקע במקצבים מהממים, לא תוכלו שלא להבחין בריח התבשיל הזה! קצת קשה לתאר את עושר הטעמים שמתפוצצים בפה – אולי חלום מתוק? או וואוווו ממש גדול.

מדובר בתבשיל סמיך ומתקתק, עם גרגירי חומוס גדולים, חתיכות בשר גדולות ונימוחות וירק משתנה, בהתאם לעונה, לאזור או למה שיש כרגע בבית. נהוג להגיש את המנה הזאת עם קוסקוס, אורז או לחם טרי וחם.

היופי הוא כשמטיילים בין הצפון למרכז לדרום ולמזרח – מגלים שבכל אזור מכינים אתו קצת אחרת, עם תבלינים מעט שונים שנותנים טוויסט לעלילה, ועד שחשבתי שכבר הכרתי וטעמתי הכול – גיליתי עוד תבשיל שנעשה קצת אחרת, וכמעט תמיד מוגש עם פירות יבשים ואגוזים מקורמלים, שהופכים את המנה מממש טובה, ליצירת מופת קולינרית. הקיק המתוק הזה מביא באלאנס אדיר לחריפות ולשומניות של הבשר.

אני מצאתי את העניין מסחרר ומרתק! איך הגיעו לכל כך הרבה וורסיות שונות וטעימות, כשהבסיס הוא אותו בסיס? מה שבטוח, המרוקאים יודעים לבשל.

לפני שאתם נבהלים ובורחים, אני אספר לכם שזה לא כזה קשה לבשל את המנות האלה, זה אפילו די פשוט. מה שכן, זה לוקח זמן. 

התבשיל הזה יכול להיות מושלם לערב חג, ערב שישי או לכל ארוחה אחרת שתרצו לפנק את האורחים שלכם במנה מושקעת וטובה.

היתרון הגדול – זה לא רק מצטלם יפה בעין, זה מזין, משביע ועשיר בחלבונים!

כהרגלי בקודש, תרמתי את הפה שלי למדע, הלכתי בין עשרות דורכים טעמים ובישלתי בעצמי ביחד עם מאמות מרוקאיות במסעדות מקומיות והבאתי לכם שלושה סגנונות שונים של אותו מתכון חומוס עם בשר – שלא יהיה משעמם!  😜

בואו נתחיל, הדיבורים האלו עושים אותי רעב!

לפני הכול, בואו נשים דגש על הבשר!

לפני שנתחיל עם הקרנבל של המתכונים, בואו נדבר על הבשר. אני הולך לתת במתכונים אופציה לשלושה סוגי בשרים נהדרים שבישלתי איתם, אתם כמובן יכולים להשתמש בכל סוג של בשר רזה שמתאים לבישול ארוך. ולשחק עם זה לפי הטעם והתקציב שלכם.

יותר חשוב מאיזה סוג בשר אתם הולכים להשתמש, זה  השאלה האם הוא טרי. אני בטוח שלכולכם יצא לאכול תבשילים שהבשר היה חוטי, קשה וצמיגי. אנחנו לא רוצים לכוון לשם – רחוק מזה.

הנה כמה דוגמאות לבשר טרי מאטליז האחים אהרון, שיכול להתאים לכל מתכון חומוס עם בשר:

  • אסאדו ללא עצם, או שפונדרה עגלה – בשר שהוא תענוג אמיתי! אפשר לומר שהוא חצי שומני, אפשר לרכוש אותו עם או בלי עצם לבחירתכם (אני ממליץ עם העצם). הוא מתאים בצורה מושלמת לתבשילים ארוכים וקצרים.

 

  • בשר ראשבשר מעולה, ויש שיגידו קלאסי לבישול ארוך עם גרגירי חומוס. הוא מגיע מאזור הלחיים של הפרה ואחרי בישול ארוך הוא הופל לנימוח ונעים בפה. תודות לריכוז הג’לטין שלו הוא מביא טעמים מאוד ייחודיים ששמורים רק לאזור הראש.

 

  • אוסובוקו – החלק העליון של רגל הפרה, הוא מגיע עם עצם במרכז הנתח שמעוררת עושר טעמים נפלא. הנתח מגיע כפרוסות שדי דומות למטבעות, נוח להשתמש בו לתבשיל והתוצאה מדהימה.

מתכון חומוס עם בשר פיקנטי בסגנון מרוקאי

מצרכים ל- 6 עד 7 מנות:

  • קילו וחצי בשר ראש.
  • שיניים מראש שום שלם, קלופות
  • רבע כוס שמן זית
  • צ’ילי יבש
  • פפריקה מתוקה
  • קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום
  • עלה דפנה
  • צרור כוסברה טרייה
  • 4 כוסות מציר הבקר (המים שבהם הבשר מתבשל)
  • 3 כוסות מדידה של גרגירי חומוס גדולים ומבושלים.

איך מכינים?

1# מטפלים בבשר

לפני שאנחנו מתחילים להתעסק בתבשיל עצמו, מעמידים סיר עם מים על אש גדולה, להכניס את הבשר שלנו פנימה ולבשל בין שעה וחצי לשעתיים. אל תשכחו לשמור את ציר הבשר המהמם שלנו. אם יש לכם סיר לחץ, אתם יכולים לבשל את הבשר לעשרים דקות עד חצי שעה מהרגע שהמים רותחים.

אחרי שהבשר התבשל די הצורך, מורידים את הסיר מהאש, מוציאים את הבשר לקרש חיתוך ומניחים לו להתקרר לפני שנחתוך אותו לקוביות בינוניות ויפות.

2# הגיע הזמן לתבשיל!

אני אוהב להשתמש בסיר רחב ושטוח לתבשיל עצמו, זה נוח וגם נראה טוב יותר שהבשר והחומוס לא צפופים.

מחממים רבע כוס שמן זית על אש קטנה, פורסים את השום ומוסיפים אותו, שימו לב שהוא מקבל גוון זהוב בלבד ולא נשרף. מוסיפים חצי כפית צ’ילי יבש (פחות או יותר, בהתאם לאהבתכם לחריף) ומערבבים יחד קלות.

מוסיפים כפית גדושה של פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, רבע כפית קינמון, עלה דפנה אחד, מלח ופלפל לפי הטעם. פותחים את התבלינים תוך כדי ערבוב לדקה שתיים, מוספים את גרגירי החומוס ומערבבים עוד שתי דקות ומוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה.  

טועמים ומתקנים את הטעמים במידה וצריך לפי ההעדפה האישית שלכם לתיבול דומיננטי יותר או פחות.

3# מערבבים הכול יחד

אחרי שהתבשיל הגיע לרתיחה, מכניסים פנימה את קוביות הבשר ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, מבשלים עוד שעה ורבע ומדי כמה דקות מערבבים את התבשיל. אחרי שהמים הצטמצמו והתבשיל הסמיך יפה, מכבים את האש.

קוצצים את הכוסברה מפזרים מעל התבשיל ומכסים לחמש עד עשר דקות לפני ההגשה.

4# תוספות מתאימות

אצלנו בבית, מתכון חומוס עם בשר מגישים תמיד עם תוספת ליד, שיהיה שפע. התבשיל מתאים עם אורז לבן, קוסקוס ואפילו עם חלה חמה לנגב את על הטוב הזה. שיהיה בתיאבון!!

מתכון חומוס עם בשר בסגנון מתקתק

מצרכים ל- 4 עד 5 מנות:

  • קילו בשר אסאדו עם או בלי עצם
  • 2 כוסות גרגירי חומוס גדולים ומבושלים
  • 5 פלפלים מתוקים מזן שושקה
  • ראש שום שלם
  • צרור כוסברה
  • פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • כמון
  • כורכום
  • מלח
  • רבע כוס שמן זית

איך מכינים?

1# סוגרים את הבשר ומבשלים

מחממים 4 כפות שמן בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הבשר לסיר וצורבים יפה אותו מכל הצדדים. זה יוצא דקה עד דקה וחצי מכל צד.

מוסיפים שלוש כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לשעה וחצי, אפשר להעביר לבישול של עשרים דקות, חצי שעה בסיר לחץ. כלל אצבע – בחיים לא זורקים את נוזלי הבישול של הבשר, זה ציר מהמם לתיבול והעשרה של מגוון מאכלים.

אחרי שהבשר מוכן, מורידים את הסיר מהאש, מוציאים את הבשר, מניחים לו להתקרר וחותכים לקוביות קטנות. אל תזרקו את השומן!  אנחנו רוצים שהוא יימס לתוך התבשיל ויהפוך את הבשר והחומוס לרכים וחמאתיים.  

2# מסדרים הכול בסיר

הגיע הזמן לסדר את כל השפע בתוך סיר שטוח ורחב. חותכים לפלפלים המתוקים את הראש, מנקים מהגרעינים וחותכים לחצי מקצה לקצה. מקלפים את השום וחותכים כל שן לחצי. את הסיר מניחים על אש בינונית ומוסיפים פנימה רבע כוס שמן זית, מסדרים את הפלפלים בפנים ומעליהם את השום, גרגירי החומוס, הבשר ורבע כפית צ’ילי גרוס.

3# יוצקים את ציר הבשר

מוסיפים שתי כוסות (או יותר, לפיח הצורך) של ציר הבשר, כך שהוא יכסה את התבשיל עד לגובה הבשר, לא יותר. מביאים הכול לרתיחה ומוסיפים פנימה כפית יפה של פפריקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, פלפל שוחר ומלח לפי הטעם. מערבבים מעט ומניחים לתבשיל להתבשל ולהצטמצם לשעה וחצי ומכבים את האש. 

4# מעטרים את התבשיל ומגישים

קוצצים את עלי הכוסברה, ומפזרים מעל התבשיל, רגע אחרי שכיביתם את האש. כך הכוסברה תתרכך די הצורך אבל לא תבלע בתוך החום של התבשיל.

ניתן להגיש את התבשיל לצד אורז לבן, פירה תפוח אדמה, או עם לחם בית טרי וחם. שיהיה בתיאבון!

 

אהבתם את המתכון? יש מצב שתאהבו גם את המתכון שלנו לסלאפי ג’ו! 

מתכון חומוס עם בשר בניחוח אקזוטי וחמים

 מה צריך ל- 4 עד 5 מנות:

  • קילו בשר אוסובוקו
  • 2 כוסות גרגירי חומוס גדולים ומבושלים
  • בטטה בינונית
  • צרור כוסברה
  • שום
  • צ’ילי גרוס
  • מקל קינמון
  • זרעי כוסברה
  • תרמיל הל שחור אחד
  • חצי כוכב אניס
  • מלח
  • תערובת גאראם מסאלה טחונה
  • שמן זית

איך מכינים?

1# קודם כל דואגים לבשר

מחממים שלוש ארבע כפות שמן זית בסיר רחב, מניחים את הבשר וצורבים אותו לכמה דקות מכל הצדדים, יוצקים פנימה מים שמכסים את הבשר היטב, ומביאים לרתיחה. אם אין לכם סיר לחץ, תצטרכו להתאזר בסבלנות קרוב לשעה וחצי של בישול. אם יש לכם, זכיתם! חצי שעת בישול תספיק בהחלט. גם פה, אנחנו שומרים את מי הבישול של הבשר, שכעת מועשרים משומנים וטעמי בשר טובים.

2# הכנות לקראת התבשיל

מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, מקפלים את השום וחותכים את השיניים לחצאים, קוצצים את הכוסברה ומניחים בצד.

3# פותחים את התבלינים

מחממים רבע כוס שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים פנימה כפית גדושה של גאראם מסאלה, כוכב אניס אחד, מקל קינמון אחד, תרמיל הל שחור אחד, כפית זרעי כוסברה, ומערבבים לדקה או שתיים. מוסיפים פנימה את הבטטה והשום ומערבבים מעט, מוסיפים פנימה את גרגירי החומוס ומערבבים עוד דקה ולבסוף מוסיפים את הבשר ומערבבים הכול יחד שתי דקות ויוצקים מעל 3 כוסות מים מציר הבשר.

מכסים את הסיר ומניחים לתבשיל לצמצם את הטעמים לשעה וחצי ומדי פעם תנו איזה ערבוב טוב.

4# מניחים לתבשיל להתקרר ומגישים

אחרי שעה וחצי, מכבים את האש, פותחים את הסיר מפזרים מעל הכול את הכוסברה הקצוצה ומכסים. מניחים לתבשיל לנוח חמש עד עשר דקות ומגישים עם אורז בצד, ירקות חיים וצ’פאטי (פיתה הודית). שיהיה בתיאבון!

 

אוהבים אוכל ביתי? אולי גם המתכונים הבאים יעניינו אותכם: 

כמה מילים לסיכום

מתכון חומוס עם בשר זאת סוג של קלאסיקה. אפשר להכין את התבשיל במגוון וורסיות אינסופי ובכל פעם להפתיע את הפה עם טוויסט טעמים אחר, זה יכול להיות עם חריפות,, מתיקות ואפילו לשחק בחמיצות. כשעובדים עם חומרי הגלם בצורה נכונה, אפשר לשחק בטעמים ובמרקמים ולקבל תוצאות מטריפות חושים. שיהיה בהצלחה!

 

מתכננים להפתיע את האורחים עם תבשיל בשר וגרגירי חומוס? בחירה מעולה! אל תשכחו להצטייד בבשר איכותי וטרי!

האחים אהרון דואגים לכם לארוחה בלתי נשכחת, עם הבשרים הטריים והאיכותיים ביותר!

אנחנו מזמינים אתכם לקצביה בשוק התקווה, או לאתר שלנו – כך או כך, אתם הולכים לקבל את הבשר האיכותי ביותר.

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך