מתכון להמבורגר אנטריקוט מושחת

ברוכים הבאים והשבים לכל הרעבים! אני הולך לחלוק איתכם את הסיפור של המתכון המופלא הזה. אם אין לכם כוח לחפירות, תוכלו לדלג ישר למטה – אבל את האמת שזה מעניין, ואולי גם יביא לכם כמה תובנות וטיפים כדי שיצא לכם בורגר אנטריקוט מושלם! 

לעניינו, ההרפתקה הזאת מתחילה  מעבר לאוקיינוסים לארץ שכולה מלאה בפלאים קולינריים. לפני כמה שנים, יצאתי למסע שהוביל אותי ללב ארגנטינה, מדינה הידועה בהיסטוריה העשירה של אומנות הבשר. כששוטטתי בשווקים השוקקים, לא יכולתי שלא להתלהב מהארומה המפתה של בשר שהיה בכל מקום! 

זה היה בעיירה כפרית קטנה, השוכנת בינות לפמפאס העצומה, שם נתקלתי בפנינה נסתרת – מסעדת סטייקים מסורתית בבעלות משפחתית. ניחוח הגריל המעושן ורחש הסטייקים העסיסיים הזמינו אותי פנימה.  לא ידעתי שבמסעדה הצנועה הזו תהפוך ללמקום שבו אגלה את סודותיו של המבורגר האנטריקוט המדהים.

כשנכנסתי, האירוח החם של המקומיים חיבק אותי מיד, וגרם לי להרגיש חלק מהמשפחה המורחבת שלהם. חלקתי סיפורים וצחוקים עם השף המנוסה, שחשף שהלב האמיתי של ההמבורגר האייקוני שלהם טמון בבחירת הבשר – האנטריקוט.

האנטריקוט, נתח רך וטעים, נבחר בקפידה על ידי הקצב עצמו. 

בציפייה דרוכה, ראיתי את ידיו המומחיות של השף כשהוא מתבל את האנטריקוט בתערובת של עשבי תיבול ארומטיים ותבלינים, נותן לטעמים להתמזג יחד לפני הצלייה שלו לשלמות. 

ההמבורגר הוגש בפשטות, עם נגיעה של קסם כפרי – לחמנייה טרייה עם כמה פרוסות עגבניות בשלות, חסה פריכה, וקצת רוטב צ’ימיצ’ורי. 

לאחר שטעמתי את היצירה האלוהית הזו, חזרתי הביתה עם שליחות – להביא את רוח ארגנטינה לאטליז המשפחתי שלנו. וכך, לאחר אינספור ניסויים, ניסיונות  שיכללנו גרסה משלנו לבורגר האנטריקוט, תוך מתן כבוד לטעמים שהקסימו אותי באותה עיירה ארגנטינאית.

אז אחרי כל ההקדמה הזו, בואו נעבור למתכון! 

טיפים חשובים לפני שיוצאים לדרך

1. בחירת הבשר:
כשזה מגיע להכנת המבורגר אנטריקוט מושלם, בחירת הבשר הנכון זה דבר חשוב ביותר. האנטריקוט,זו בחירה אידיאלית בשל השייש והעדינות שלו. חפשו נתח טרי מאטליז. בקשו מהמקצביה לטחון לכם או, תטחנו בעצמכם. 

איך מפשירים בשר טחון ומהר? המדריך המלא. 

2. טוחנים את הבשר:
כדי להבטיח טריות מרבית ושליטה על המרקם, שקלו לטחון את הבשר בבית. טחינת הבשר בעצמכם  מאפשרת להתאים אישית את סוג הטחינה לפי ההעדפות שלכם. טחינה גסה יותר תעניק להמבורגר מרקם יותר דומיננטי ואילו טחינה עדינה יותר תיצור קציצה חלקה יותר. אם אין לכם מטחנת בשר, בקשו מהקצב שלכם לטחון עבורכם את הבשר רגע לפני שאתם מתכננים להכין את ההמבורגרים.

3. יחס שומן:
תכולת השומן בתערובת הבשר שלך היא קריטית הן לטעם והן לעסיסיות. שאפו ליחס שומן לבשר של כ-20-30%. השומן מוסיף לחות ועוזר להמבורגר להישאר עסיסי במהלך הבישול. תערובת רזה מדי יכולה לגרום להמבורגר יבש ופחות טעים, אז אל תירתע מקצת שומן. דברו עם הקצב שלכם על תכולת השומן ובחרו חתיכת אנטריקוט משויש היטב לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

4. תיבול:
עבור המבורגר אנטריקוט, הפשטות היא המפתח. אפשרו לטעמים הטבעיים של הבשר לזרוח באמצעות תיבול מינימלי. מלח ופלפל שחור גרוס טרי משני צידי הקציצות זה חשוב. אם אתם רוצים לשדרג – אפשר להוסיף אבקת שום או מעט פפריקה לארומה עדינה.

5. טיפול בבשר:
בעת ערבוב ויצירת הקציצות יש לטפל בבשר בזהירות. עבודה יתר על התערובת עלולה להוביל למרקם קשה . מערבבים את הבשר בעדינות עד שהמרכיבים רק מתאחדים. 

6. יצירת הקציצות:
יוצרים קציצות אחידות כדי להבטיח בישול אחיד. חלקו את תערובת הבשר לחלקים שווים ועצבו אותם לקציצות קצת יותר גדולות מקוטר לחמניות ההמבורגר שלכם (כי הן מצטמקות בבישול) 

7. זמן מנוחה:
לאחר יצירת הקציצות, הניחו להן לנוח זמן קצר, בדרך כלל כ-15-20 דקות, לפני הבישול. המנוחה מאפשרת לבשר להיקשר יחדיו, והקציצות ישמרו טוב יותר על צורתן בבישול. 

8. צלייה:
צלייה היא השיטה המועדפת לבישול המבורגר אנטריקוט כדי להשיג את הטעם המעושן שאי אפשר לעמוד בפניו ואת המראה החיצוני השחום. חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה ושמנו קלות. מבשלים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד, תלוי ברמת העשייה הרצויה. עמדו בפיתוי ללחוץ על הקציצות בזמן הצלייה, שכן הדבר עלול לגרום למיצים המשובים לברוח, וכתוצאה מכך המבורגר יצא יבש יותר.

9. למי שלא שומר על כשרות – גבינה:
אם אתם חובבי צ’יזבורגרים, שקלו להוסיף פרוסה מהגבינה האהובה עליכם במהלך הדקה האחרונה של הצלייה. צ’דר, גאודה או גבינה כחולה הן אפשרויות פופולריות. 

10. מנוחה לאחר הבישול:
לאחר שהקציצות מבושלות לפי טעמכם, התאפקו ואל תאכלו מיד.  הניחו להמבורגרים לנוח מספר דקות לפני הרכבת יצירת המופת הסופית. מנוחה זו מאפשרת למיצים להתפזר מחדש בתוך הבשר, וכתוצאה מכך המבורגר יצא עסיסי יותר.

11. לחמניות המבורגר:
בחרו לחמניות המבורגר איכותיות וכמה שיותר טריות שיכולות לעמוד בעסיסיות של קציצת האנטריקוט. לחמניות רכות, טריות ומעט קלויות עובדות הכי טוב. כדי להוסיף שכבת טעם נוספת, מברישים את הלחמניות בשמן זית וצולים אותן קלות על הגריל.

12. תוספות:
התאימו אישית את המבורגר האנטריקוט שלכם  עם מגוון תוספות ותבלינים. חסה טריה, עגבניות פרוסות, מלפפונים חמוצים, בצל, ביצת עין, פטריות מטוגנות – כל אלה  אפשרויות פופולריות. אל תשכח להוסיף את הרטבים האהובים עליכם, כגון קטשופ, חרדל, מיונז ואפילו רוטב ברביקיו. למגע ארגנטינאי אותנטי, ממליץ לכלול כף של רוטב צ’ימיצ’ורי חריף או בצל בגריל כדי לשדרג את הטעמים.

להכין המבורגר עם מטחנה

אם אתם אמיצים ורוצים להכין את הבשר בעצמכם – אז הדרך הכי טובה לעשות את זה היא עם מטחנה. הדבר הראשון שעליכם לעשות זה לוודא שהמטחנה שלכם קרה. אתם רוצים שכל חלק מהמטחנה שלכם (כולל הציר, צינור, צלחת, תבנית ובורג) יהיו קרים ככל האפשר. איך תעשו זאת? פשוט לשים את המטחנה שלכם במקרר לפחות כמה שעות לפני שאתם מכינים את הקציצות. יש אנשים שבוחרים להחמיר ולהכניס את המטחנה ללילה שלם למקפיא! אבל אתם ממש לא חייבים לעשות את זה. 
 
הפרט השני שעליכם לוודא זה שהבשר שלכם קר. לאחר שחתכתם את הבשר לקוביות, פזרו אותם באופן שווה על תבנית עם נייר אפיה והניחו במקפיא עד שהבשר יתחיל להיות קשה אבל עם זאת, הוא לא צריך לקפוא לגמרי. אני ממליץ על 20 דקות במקפיא, לא יותר.
 
בשלב הבא, וודאו שהקערה שתתפוס את הבשר הטחון גם תהיה קרה קרה. כדי להבטיח שהבשר יישאר שלכם לא יתחמם בזמן הטחינה – מלאו קערה גדולה יותר עם קרח ושימו מתחת לקערה שאליה הבשר יצא. 
 
עכשיו זה החלק החשוב וצריך לעבוד במהירות…אז בואו נגיד שזה לא זמן לבצע שיחות על הא ודא או להתעסק בשטויות! הבשר הוא הדבר הכי חשוב כרגע תזכרו! 😊ממליץ להתחיל עם הטחינה ולסיים – גם אם זה מאתגר. קרה מקרה חירום? הקפיאו אותו ל15 דקות וחזרו לעבוד. 
 
אני תמיד  ממליץ להעביר את הבשר דרך המטחנה פעמיים. העברתו פעמיים במטחנה תעניק לתערובת ההמבורגר שלכם את המרקם המושלם, במיוחד אם אתם מתכננים להכין אותם על מחבת פסים.
 

האם אפשר להכין לבד גם בלי מטחנה? 

אין לכם מטחנת בשר? לא נורא. נחשו מה, אפשר להכין המבורגר מצוין גם בלי. יש כמה דרכים והנה מה שאני אוהב: 
 
מעבד מזון – כדי לטחון את בשר ההמבורגר באמצעות מעבד מזון, אתם עדיין צריכים לחתוך את הבשר לקוביות ולהכניס אותו למקפיא למשך 15-30 דקות לפני שתמשיכו. לאחר מכן, עובדים בשלבים מסודרים, טוחנים את הבשר עד שהוא קצוץ דק, בערך 20 פולסים. מעבירים כל אצווה של בשר טחון לתוך קערת המערבל המוכנסת לקערת הקרח.
 
לטחון עם היד– הכי פשוט, הרבה זמן אבל כמו הסבתות פשוט לטחון ביד את בשר ההמבורגר שלכם. אתם עדיין  צריכים לוודא שהבשר קר מאוד. אז גם כאן תדאגו להניח את הסטייקים שלכם במקפיא למשך 15 דקות לפני שתמשיכו.

מתכון להמבורגר אנטריקוט מושחת

מספר מנות

7

יחידות
זמן הכנה

חצי

שעה
זמן בישול

חצי

שעה

המתכון שלי לצלי אונטריב בתנור זה ארוחת ערב משפחתית מושלמת או ארוחה לאירוע חגיגי. קל להכנה - תוך 15 דקות בלבד, ואז מתבשל בחום נמוך ואיטי בתנור הכל בסיר אחד. מוגש עם תפוחי אדמה, גזר וירקות אחרים שאוהבים.

מצרכים

  • 1.ק״ג סטייק אנטריקוט 

  • 0.5 ק”ג בשר טחון טחון 

  • 1 בצל גדול

  • 2 כפות חרדל דיז’ון 

  • קצת שמן זית

  • 1 ביצה

  • 100 גרם פירורי לחם

  • מלח גס ופלפל שחור

  • שמן קנולה לטיגון

  • 10 לחמניות המבורגר

הוראות הכנה

    1. בשלב הראשון יש לטחון את האנטריקוט דק. אפשרות נוספת היא לבקש מהקצציה המבורגר אנטריקוט שהם מכינים במקום.
    1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית על אש בינונית, עד שהוא מתרכך ומזהיב. 
  • מוסיפים את הבצל לבשר.

  • מוסיפים חרדל, ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ואם אתם רוצים מעאט אבקת שום. מערבבים היטב אבל גם לא יותר מדי.

  • יוצרים מהתערובת 10  קציצות יפות, קצת יותר גדולות מקוטר הלחמניה ומניחים על מגש. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

  • מחממים מחבת פסים על אש בינונית, מוסיפים מעט שמן קנולה.

  • מטגנים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד (או בהתאם לרמת עשיה שאתם אוהבים) 

  • נותנים להם לנוח מעט, ומוסיפים תוספות שאתם רוצים: קטשופ, מיונז, חמוצים, גבינה, בצל, פטריות מוטגנות, ביצת עין ועוד. 

  • מומלץ להגיש עם צ’יפס! 

     

    כמה מילים אחרונות

    אם אתם רוצים להכין את ההמבורגר בעצמכם – אני מקווה שהמדריך הזה יעזור לכם לעשות את זה בהצלחה! בכל מקרה, שתדעו שאתם ממש לא צריכים לעבוד קשה – תוכלו להזמין המבורגר אצל האחים אהרון! הוא מחכה לכם בקצביית האונליין שלנו. כל הבשרים שלנו טריים, טעימים ומגיעים מהר! 

    אז שיהיה בתיאבון! 

     

     

    אודות כותב המאמר

    יונתן רוזנפלד

    יונתן רוזנפלד

    בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט

    הכנתם? שתפו אותנו בפייסבוק!

    מוצרים הנמצאים במתכון זה

    צ’יפס בטטה 700 גרם
    21.00
    הוספה לסל
    רמיה REMIA קטשופ
    17.00
    הוספה לסל
    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    מוצרים הנמצאים במתכון זה

    צ’יפס בטטה 700 גרם
    21.00
    הוספה לסל
    רמיה REMIA קטשופ
    17.00
    הוספה לסל

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך