ארוחה טובה נמדדת במציאת האיזון האידיאלי בין בישול מדויק של הבשר לתיבול במידה הנכונה. כשמדובר בארוחות בשריות, איכות יישון הבשר וטריותו הם גורמים לא פחות חשובים מהקפדה על טכניקה וזמני בישול. אם אתם גרים באזור המרכז, תוכלו למצוא קצבייה בתל אביב שתספק לכם בשר איכותי שיהפוך את הארוחות שלכם לחגיגת טעמים ומרקמים.
ניתן לבשל סטייק אנטריקוט במגוון דרכים פשוטות. והתוצאה? סטייק אנטריקוט ביתי ממש כמו במסעדה:
אנטריקוט על הפלאנצ'ה
הכלי האופטימלי ביותר להכנת אנטריקוט הוא על מחבת פסים יצוקה, במחבתות הללו השומנים והנוזלים מתנקזים לשקעים, מה שמעניק לבשר אפקט של צריבה ופחות של טיגון, ממש כמו על גריל. אך ניתן גם להשתמש במחבת ברזל רגילה.
החלק החשוב הוא לדאוג שהמחבת חמה מאוד לפני שאתם מניחים את הסטייקים. אתם יכולים לשמן את הבשר במעט שמן זית, אך אם הנתח שלכם יחסית שומני אתם יכולים לטגן אותו גם ללא שמן. הוסיפו מלח ופלפל גרוסים גס לפי הטעם, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין, והניחו את הסטייק על המחבת לטיגון של 3 עד ארבע דקות. לאחר מכן הפכו אותו על צידו השני לטיגון של 2 עד 3 דקות והורידו מהמחבת למנוחה של כמה דקות לפני ששאתם מגישים אותו. במהלך הטיגון הבשר מתכווץ והמנוחה עוזרת לו לשחרר את המיצים.
זה לא מוגזם לומר שאנטריקוט צריך ממש דקה שתיים מכל צד כדי להגיע לדרגת מדיום רייר מושלמת. כמובן שזה תלוי בטעם הבשרים האישי שלכם. אך חשוב לציין כי נתחי האנטריקוט יחסית דקים ולכן קל לבשל אותם יתר על המידה ותאמינו לנו, אתם לא רוצים בשר שבושל יתר על המידה. אולי תזדקקו לתקופה של ניסוי וטעיה עד שתגיעו למידת הבישול המועדפת עליכם.