מתכון לבורקס בשר ביתי מושלם – קל להכנה!

בלי להיות קיצוני מדי, ארוחת בורקס טובה זה אירוע קדוש לישראלים! ממש כמו שהפרות קדושות להודים, כמו שמכה קדושה למוסלמים, או אכילת לחם הקודש בכנסייה.  

זאת חוויה שאין לה תחליף.

אני כמובן מתכוון לבורקס אותנטי וטוב, כזה שכל ביס משמיע צלילים קריספיים ובצרוה כל כך הרמונית שאתם בטוחים שעוד רגע יגיע שלום עולמי! שהאיזון בין מלית הבשר לבצק כל כך מושלמת שאתם בטוחים שמפה אין לאן להתקדם בחיים והסימן הכי חשוב, אחרי שאכלתם אותו, יש לכם על החזה כל כך הרבה פירורים שאתם יכולים לצאת לכיכר העיר ולהאכיל את כל היונים.

אתם יכולים להגיד שאני מגזים, אבל תגידו את האמת – מי ממכם לא התנחם בבורקס, חגג אירוע משפחתי עם בורקס, סגר לעצמו (ולילדים!) פינה עם בורקס רסק וביצה, או חטף בורקס מאיזה תחנת דלק בדרך לאילת, הבנתם את הפואנטה.

הבורקס הוא חלק בלתי נפרד המחיים של כל ישראלי שמכבד את עצמו.

אבל כשזה מגיע ללהכין את הבורקס בעצמנו, רוב האנשים ירימו ידיים ויעדיפו ללכת לאיש הבורקסים השכונתי (במקרה הטוב), או למאפייה הקרובה (במקרה הפחות טוב).

יש איזה שמועה לא מדוברת שאומרת שקשה מאוד להכין בורקס ביתי לגמרי לבד.

התפקיד שלי זה להוכיח לכם שזה אפשרי ולא צריך להיות עולה מטורקיה או יוון (יש עדיין וויכוח על מי המציא את המאכל הגאוני הזה) אתם רק צריכים לפעול לפי ההוראות ואתם על הדרך המהירה לעולם שכולו טוב.

יצרתי עבורכם מתכון לבורקס בשר ביתי וממכר, בואו נצא לדרך!

מתחילים מהבצק!

יש שתי אפשרויות להכין מתכון לבורקס בשר ביתי. הראשונה – אם אין לכם כוח להכין הכול מאפס, אתם יכולים לרכוש בצק עלים מוכן, להפשיר אותו ולמלא אותו לפי ההוראות במתכון. אל תדאגו, זה יוצא מדהים וכולם ישאלו אתכם איך הכנתם.

אם אתם רוצים להשקיע ועד הדרך להרוויח התנסות ייחודית בהכנת בצק עלים, אני ממליץ לכם להכין גם את הבצק ממש מההתחלה.

איזה מצרכים צריך לבצק? (קילו מתאים של בורקס היסטרי)

  • 10 גרם מלח
  • 250 מ”ל מים
  • 500 גרם קמח לבן
  • 3/4 כוס שמן זית או שמן צמחי
  • חצי כוס שמן זית, או צמחי לקיפול הבצק.
  • ביצה לציפוי
  • רוזמרין יבש לעיטור הבורקס
  • טימין יבש לעיטור הבורקס
  • קצח לעיטור הבורקס
  • שומשום לעיטור הבורקס
  • מלח גס לפיזור מעל הבורקס

 

איך מכינים?

1# מתחילים עם הכנת הבצק

מכניסים לקערה את המים והמלח ומערבבים הכול יחד, מוסיפים בהדרגה את הקמח והשמן, תוך כדי ערבוב, אפשר להשתמש בכף או עם הידיים.

בהתחלה הבצק יהיה קצת דביק, אל תתרגשו, תמשיכו ללוש עד שהוא מתייצב קלות, אל תלושו יותר מדי כדי לא לבנות קשים עם הגלוטן מהר מדי.

אחרי שהבצק מוכן, לוקחים סכין חדה וחורצים ארבעה עד חמישה חתכים בבצק, זה יעזור להכניס את הבצק לשלב המנוחה מהר יותר.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשגרים למקרר למנוחה של שלושים וחמש דקות.

2# מתכוננים לקיפול בצק

מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני חצאים שווים, במהלך המתכון אנחנו נעשה את כל התהליך עם שני החלקים ונקבל שני שבלולי בורקס בשר חתיכים וטעימים.

מניחים כל גוש על משטח עבודה מקומח ומרדדים אותם היטב עד שהם מקבלים צורת מלבן גדול ובעובי של שבעה מילימטרים בערך, מקסימום סנטימטר אחד, שלא יהיה עבה מדי. גודל המלבן צריך להיות פי שניים מהגודל של נייר אפייה סטנדרטי.

אוהבים אוכל ביתי? בואו לנסות את המתכון שלנו לקובה בשר 

איך מכינים חומוס בשר? בואו ללמוד כאן 

קיפול ראשון- מורחים מעט שמן על המלבן, מקפלים אותו ומרדדים שוב, תשתדלו לשמור שצורת המלבן תהיה אחידה ככל האפשר.

קיפול שני – מקפלים את הבצק ומרדדים אותו לצורת מלבן מאורכת, מורחים מעט שמן ומקפלים את הצד הימני והשמאלי פנימה ומקפלים את שני החלקים למלבן אחד ומרדדים שוב.

קיפול רביעי – מרדדים את הבצק למלבן גדול מורחים מעט שמן ומקפלים פעם נוספת ומרדדים.

אחרי שעברנו את כל ארבעת שלבי הקיפול עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשגרים אותו שוב למקרר, למנוחה טובה של שלושים וחמש דקות.

שני קיפולים אחרונים!

מרדדים את הבצק למלבן גדול, מורחים מעט שמן ומקפלים שוב למלבן קטן יותר ומרדדים שוב.

קיפול אחרון ודי –  מרדדים את הבצק למלבן, אחרון נשבע! מקפלים את הצד הימני והשמאלי פנימה ומרדדים, מקפלים את המלבן הזה לחצי כאשר כל צד עולה על הצד שני.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשגרים למקרר לחצי שעה (אפשר גם יותר, עד יומיים ואפילו להקפיא ולהשתמש בזמן אחר) והבצק מוכן למילוי!

כמה טיפים קטנים שיהפכו את הבצק שלכם למעולה:

  • השתמשו בקמח חיטה לבן, עשיר בגלוטן. זה יגרום לבצק שלכם להגיע למרקם גמיש במיוחד.
  • שימו לב שבכל רידוד כל החלקים משומנים היטב.
  • הכי טוב שבזמן שאתם מקפלים את הבצק תעבדו בחדר ממוזג וקריר, הבצק לא מגיב טוב לחום, לפני שהוא נכנס לתנור.  

הגיע הזמן להכין את מלית הבשר!

לפני שנתחיל עם אופן ההכנה, בואו נדבר על הבשר.

איזה בשר מתאים להכנת מתכון לבורקס בשר ביתי?

לפני שניגש לסוגי הבשרים, תפרגנו לעצמכם בבשר טרי ולא קפוא מהסופר. יש הבדל של שמיים וארץ בין בשר קפוא לבשר טרי ואיכותי מהקצביה – ההבדל מורגש בטעם וגם במרקם.

הנה כמה סוגי בשרים מקצבית האחים אהרון שיהפכו את הבורקס שלכם למעדן מלכים:

  • בשר טלה אם אתם ממש רוצים להשקיע בבורקס שלכם, בשר טלה זאת אופציה מדהימה, הוא שומני בדיוק במידה, עם מרקם משגע ויכניס לבורקס טעמי טלה ייחודיים ואקזוטיים.

 

  • בשר בקר טחון קלאסי – אתם יכולים ללכת על בטוח, עם בשק בקר טחון אי אפשר לטעות. הוא מביא טעמי בשר קלאסיים עם שומניות מופלאה ובטחינה מעט גסה המלית שלכם תהיה גולת הכותרת של המפגש!

 

  • בשר צוואר – בשר מאוד מיוחד, הוא כולל סיביי שריר וגם שומנים שמעניקים לבשר טעמים עשירים ובשרניים. אנחנו ממליצים על טחינה אחת גסה והבורקס שלכם יהיה חתיכת חגיגה.  

 

  • צלעות עגלה – בין הבשרים האיכותיים ביותר, הבשר עצמו רך ושומני ובתוך הבורקס התערובת תקבל מרקם וטעם חמאתי ומשגע. אם אתם שואלים את עצמכם, זה לא מוגזם בשביל בורקס? לא! אי אפשר להשקיע מדי, אבל כן אפשרי להפוך אותו לטוב יותר וזה לגמרי שווה את זה!
רוצים ללמוד עוד על צלעות? (בקר)בואו לקרוא את המדריך שלנו. 
  • אנטריקוט – אני יודע שיכול להיות שאני מביא פה חידוש, אתם תודו לי אחר כך. אפשר לשלב בבשר הטחון גם אנטריקוט! הוא מביא אתו עושר של שומנים וטעמים שכל כך מוכרים ואהובים באנטרקוט. מהניסיון שלי, הוא מושלם לבורקס! תדמיינו את זה, ביס בצק קריספי עם בשר איכותי ונימוח – מה יותר טוב מזה? 

בואו ללמוד ולהכיר עוד על בשר אנטריקוט במדריך השלם שהכנו, למעבר לחצו כאן

בורקס בשר

מה צריך למלית?

  • 1 בצל גדול
  • 7 שיני שום
  • חצי קילו עגבניות שרי
  • קילו בשר טחון
  • חצי כוס צנוברים
  • מלח
  • עלה דפנה
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט

איך מכינים את מלית הבשר?

1# מחממים שמן זית במחבת גדולה. את הבצל והשום קוצצים דק דק ומכניסים למחבת לטיגון קל עד להתרככות והזהבה.

2# אחרי שהבצל הזהיב יפה, חותכים את העגבניות שרי לקוביות קטנות ומכניסים למחבת, מערבבים הכול יחד על אש יחסית קטנה, עד שהעגבניות קצת מתמוססות לתוך הבצל, זה אמור לקחת בסביבות העשר דקות .

3# מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעט אגוז מוסקט, עלה דפנה ואת הצנוברים.

4# מגבירים את האש למקסימום ומוסיפים למחבת את הבשר הטחון, בעזרת כף עץ אפשר להתחיל לפרק מעט את גוש הבשר עד שתיווצר תערובת אחידה.

5# מערבבים את התערובת כל הזמן, עד שהבשר משנה את הצבע מאדום למעין חום אפור וכל הנוזלים מצטמצמים ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת לגמרי. מוצאים את עלה הדפנה כדי שלא יתקע לאף אחד בשיניים.

אם הבשר מוכן והנוזלים עדיין לא הצטמצמו לגמרי אתם יכולים פשוט להוציא אותם החוצה. אנחנו לא רוצים שהבורקס יהיה רטוב מדי. 

ממלאים את הבורקס!

1# מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2# מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן, או עיגול גדולים ודקים מאוד, כמעט שקופים. תזהרו שהבצק לא יקרע.

3# בוחרים קצה להתחיל ממנו ומניחים את התערובת לכל אורך קצה הבצק.

4# לוקחים את הקצה ומותחים אותו בעדינות מעל הבשר ומתחילים לגלגל את גליל הבשר עד שאתם מקבלים רולדה יפה, שימו לב שבמהלך הגלגול אתם מהדקים את הרול טוב טוב.

5# אחרי שסיימנו לגלגל את רולדת הבורקס המהממת שלנו, לוקחים קצה אחד ומתחילים לגלגל את הקצה פנימה כדי ליצור צורת שבלול.

6# מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את שני השבלולים.

7# שוברים ביצה בקערה, מערבבים אותה היטב ומורחים אותה בנדיבות על השבלול שלנו.

8# מפזרים מעל השבלול מעט מלח גס, טימין, רוזמרין, שומשום וקצח – זה גם נותן מראה מרשים וגם מוסיף עוד אלמנט של טעם ומרקם מדליקים.

9# מכניסים לתנור לחצי שעה, או עד שהבורקס מקבל גוון שחום ויפה. אל תפחדו לתת לו להשתזף טוב טוב, זה חשוב לקבלת מרקם קריספי.

10# הצעת הגשה – אפשר להגיש עם רסק עגבניות טרי, זיתים, חמוצים חריף, ביצה קשה וטחינה בצד. שיהיה בתיאבון!

בורקס בשר על תבנית אפיה

כמה מילים לסיכום

אין חוויה שיכולה להחליף בורקס טוב! הוא מעניק חוויה חמימה של בית, הוא מייצג ישראליות במיטבה! בין אם תבחרו להכין את הבצק מאפס או לקנות בצק עלים מוכן, אתם הולכים להתענג עד הפירור האחרון, שיהיה בהצלחה!

 

מחפשים בשר טחון וטרי לבורקס? קצבית האחים אהרון מזמינה אתכם להתפנק במגוון בשרים שמלאו את הבורקס שלכם בטעם טוב ואהבה!

אנחנו נמצאים בשוק התקווה בדרום תל אביב, או און ליין – אפשר לקבל את הבשר הטרי והאיכותי שלנו במשלוח מקורר עד פתח הבית.

  

שגיא קישון

שגיא קישון

הכירו את שגיא, טבח, קרניבור אורבני ויוצר המילים וסיפורים על הרפתקאות בשרניות בג'ונגל של העיר הגדולה.

מוצרים הנמצאים במתכון זה

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

מוצרים הנמצאים במתכון זה

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך