מצרכים
- קצת יותר מחצי כוס מים
- כפית שטוחה צ'ילי טחון
- רבע כפית פלפל שחור
- כפית עדינה של מלח
- רבע כפית אבקת שום טחון
- כפית פטרוזיליה מיובשת טחונה
- חופן רוזמרין מיובש או טרי
- חופן טימין מיובש או טרי
- רבע כוס שמן זית
- חצי קילו אונטריב משויש
אופן ההכנה
המתכון הבא הוא די פשוט ומספק תוצאה די חלומית. החלק הכי טוב הוא שאפשר להכין אותו בגרסה המהירה ב- 4 שעות בתנור או בגרסה היוקרתית והאיטית, ב- 7 שעות בתנור!
כדאי להשתמש בנתחים משוישים מאוד, חותכים אותם לקוביות יחסית גדולות, מוסיפים קצת יותר מחצי כוס מים, את שלל התבלינים, ויאללה לתנור! אין צורך להוסיף יותר נוזלים מזה כי הבשר הולך להגיר לא מעט נוזלים בעצמו, אנחנו רוצים תבשיל ולא מרק.
הפעם הוספנו את הרכב התבלינים המועדף עלינו, אך אתם לגמרי יכולים להתפרע וללכת אחרי הלב שלכם עם הטעמים שאתם אוהבים. מוסיפים מעל שמן זית, את התבלינים וציר בקר מטריף שהכנו מראש.
פה מגיע הסוד שלנו לתבשיל המושלם – והוא אטימת הבשר כמו שצריך! כדי לוודא שהבשר באמת אטום אנחנו מוספים נייר אפייה או כסף בין הסיר עצמו למכסה. אם אין לכם סיר שמיועד לתנור, אתם יכולים לעטוף היטב את התבנית בנייר אפייה.
עכשיו נשאר החלק הקשה – והוא, להמתין ארבע או שבע שעות עד שהבשר יתרכך ויספוג את הטעמים. ועם הניחוחות שעולים מהתנור, זה לא פשוט כמו שזה נשמע.
כשזה מגיע לבשר, אנחנו אוהבים לעוף על החיים שלנו ולהגיש אותו עם פירה כרובית או תפוח אדמה ופטריות מוקפצות בסגנון אל דנטה. שיהיה בתיאבון!