פסטה בולונז בסיר אחד

אם יש לכם חבר או חברה איטלקיים- אני ממליץ לכם לשמור את המתכון הזה בסוד – כי יש מצב שהוא עלבון עבור כל איטלקי. פסטה בולונז בסיר אחד זה בדיוק הדרך המסורתית להכין את המעדן הזה – ומצד שני, לא תמיד לכולנו יש כוח לחתוך, לסנן ולבצע ארוחה מושקעת. בדיוק בשביל הימים העייפים האלה הכנתי לכם מתכון פשוט, מהיר וקל להכנה לפסטה בולונז בסיר אחד. אז בואו נראה איך עושים את זה. 

מתכוני פסטה בסיר אחד הם תמיד הבחירה שלי בימים המטורפים האלה, והכנת ארוחת הערב היא מהירה וקלה להפליא. הכל מתבשל בסיר ככה שלא תצטרכו לכלכך או לשטוף יותר מדי כלים ואפילו אין צורך לסנן. אז אם היה לכם יום קשה או שאתם סתם עצלנים – תתכוננו להתמכר למתכון הבא. 

רק הערה חשובה לפני שנתחיל: אני מודע לכך שרוטב בולונז אמיתי מתבשל במשך שעות כדי לקבל את הטעם המושלם. יש לנו גם מתכון לספגטי בולונז 100% אוריגנל עם בישול ארוך.

הערות לגבי המצרכים שתצטרכו לפסטה בולונז בסיר אחד

אנחנו מתחילים פה בהסבר כללי, אם אתם רוצים לקפוץ כבר למתכון ולדלג על המדריך לחצו כאן. 

זה בעצם עשוי עם אותם מרכיבים כמו בולונז מסורתי, עם כמה הבדלים עיקריים:

רוטב עגבניות מוכן – כדי לזרז את זמני הבישול. 

כמה הערות כלליות לגבי שאר המרכיביםם: 

בשר בקר טחון – אני בדרך כלל משתמש בבשר רזה, אם אתם רוצים להשתמש בבשר יותר שמן אז תצטרוכ לבשל או קצת יותר זמן לפני ולסנן את השמן. 

רסק עגבניות – לתת לרוטב חיזוק ועיבוי קל של עגבניות;

רוטב ווסטרשייר – הטעם המלוח הזה הולך לשדרג לכם את מנה. רוטב סויה יכול להחליף אותו

תערובת עשבי תיבול איטלקי –  אפשר לקנות מוכן ואפשר פשוט לערבב כמה תבלינים יחד – רוזמרין, בזילקום וטימין. 

צ’ילי גרוס- אני אוהב את הטאץ’ החריף הזה אבל ממש לא חובה. 

שום ובצל – חובה! 

איך מכינים פסטה בולונז בסיר אחד?

מתחילים בבדיוק כמו בבולונז הקלאסי. מטגנים את השום, הבצל והבשר ביחד. אם הבשר שלכם מוציא המון שמן אני ממליץ לסנן.  מוסיפים רוטב עגבניות, קופסת רסק, תבלינים. נותנים להכול להתבשל ומביאים את הרוטב לרתיחה. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים כמה דקות. לאחר מכן יש להוסיף מים שיכסה את הכול ולסגור את הסיר. לבשל במשך 12 דקות.  שימו לב שאתם לא מבשלים את זה יותר מדי, מומלץ אחת לכמה דקות לערבב. לאחר כ-12 דקות הבולונז אמור להיות מוכן ולהיראות ולהריח מדהים! 

טיפים להכנת פסטה בולונז בסיר אחד

  • לא לבשל את הפסטה מראש – לפעמים אנשים מתלוננים שלא יצא להם טעים או שיצא מרקם דביק מאוד ואז מתברר שהם בישלו את הפסטה לפני.
  • , אני אוהב לעשות את כל עבודות ההכנה מבעוד מועד. לפעמים אני אפילו קוצץ ירקות בבקר לארוחת הצהריים! 
    כאן, אתם צריכים לקצוץ בצל, גזר וסלרי. קוצצים הכל די קטן כדי שיתרכך מהר במהלך הבישול. וכדי להתעצל עוד יותר, אני  לפעמים  לזרוק הכל למעבד המזון שלי ולוחץ על כפתור הפולסים כמה פעמים עד שיוצא קצוץ. 
  • הקפידו לבשל את רסק העגבניות כמה דקות: מערבבים את רסק העגבניות הסיר,מתבלים ומבשלים עוד דקה -ורק לאחר מכן להוסיף נוזלים. 

המתכון המלא

המתכון הזה הוא כל מה שאתם אוהבים בספגטי בולונז – רוטב העגבניות העשיר והסמי  עשוי מאפס בקלות, במהירות ובלי מאמץ. 

רכיבים

▢ 1 כף שמן זית
▢ 2 שיני שום, קצוצות
▢ 1 בצל קצוץ דק

▢ 2 גזרים חתוכים לקוביות 

▢2 גבעולי סלרי 
▢ 500 גרם / 1 ק”ג בשר טחון 
▢ 500 גרם רוטב עגבניות 
▢ 3 כוסות מים
▢2 כפיות עשבי תיבול מיובשים כמו טימין ובזילקום מעורבים
▢ צ’ילי גרוס לפי הטעם 
▢2 כפיות רוטב ווסטרשייר
▢ 100 גרם רסק עגבניות 
▢ מלח פלפל 
▢ חבילת פסטה שאהבים  

להגשה
▢פרמזן


הוראות הכנה 

  1. מטגנים בצל ושום: מחממים שמן בסיר גדול על אש גבוהה. מבשלים שום ובצל 2 דקות. 
  2. מוסיפים סלרי וגזר – מטגנים יחד עם הבצל והשום כמה דקות.
  3. מוסיפים את הבשר: מוסיפים בשר ומבשלים, ומפרקים אותו תוך כדי.
  4. מוסיפים רוטב עגבניות והרסק: 
    לאחר שבשר הופך מאדום לחום, הוסיפו רוטב עגבניות.
  5. מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד הפסטה –  מערבבים היטב ונותנים להגיע לרתיחה. 
  6. מוסיפים את הפסטה – 
     מוסיפים פסטה, מבשלים יחד כדקה ומוסיפים מים שיכסו את כל האטרריות. 
  7. מבשלים במשך 12 דקות, יש לערבב אחת לכמה דקות. 
  8. לאחר 8 דקות יש להנמיך את האש.
  9. מסירים מהאש כשהפסטה בולונז קיבלה מרקם טוב ועשיר ושהכול נראה מבושל. 
  10. מגישים עם בזילקום ואופציה לפרמז’ן או תחליף גבינה. 
לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך