ברוכים הבאים והשבים לכל הרעבים! אני הולך לחלוק איתכם את הסיפור של המתכון המופלא הזה. אם אין לכם כוח לחפירות, תוכלו לדלג ישר למטה – אבל את האמת שזה מעניין, ואולי גם יביא לכם כמה תובנות וטיפים כדי שיצא לכם בורגר אנטריקוט מושלם!
לעניינו, ההרפתקה הזאת מתחילה מעבר לאוקיינוסים לארץ שכולה מלאה בפלאים קולינריים. לפני כמה שנים, יצאתי למסע שהוביל אותי ללב ארגנטינה, מדינה הידועה בהיסטוריה העשירה של אומנות הבשר. כששוטטתי בשווקים השוקקים, לא יכולתי שלא להתלהב מהארומה המפתה של בשר שהיה בכל מקום!
זה היה בעיירה כפרית קטנה, השוכנת בינות לפמפאס העצומה, שם נתקלתי בפנינה נסתרת – מסעדת סטייקים מסורתית בבעלות משפחתית. ניחוח הגריל המעושן ורחש הסטייקים העסיסיים הזמינו אותי פנימה. לא ידעתי שבמסעדה הצנועה הזו תהפוך ללמקום שבו אגלה את סודותיו של המבורגר האנטריקוט המדהים.
כשנכנסתי, האירוח החם של המקומיים חיבק אותי מיד, וגרם לי להרגיש חלק מהמשפחה המורחבת שלהם. חלקתי סיפורים וצחוקים עם השף המנוסה, שחשף שהלב האמיתי של ההמבורגר האייקוני שלהם טמון בבחירת הבשר – האנטריקוט.
האנטריקוט, נתח רך וטעים, נבחר בקפידה על ידי הקצב עצמו.
בציפייה דרוכה, ראיתי את ידיו המומחיות של השף כשהוא מתבל את האנטריקוט בתערובת של עשבי תיבול ארומטיים ותבלינים, נותן לטעמים להתמזג יחד לפני הצלייה שלו לשלמות.
ההמבורגר הוגש בפשטות, עם נגיעה של קסם כפרי – לחמנייה טרייה עם כמה פרוסות עגבניות בשלות, חסה פריכה, וקצת רוטב צ’ימיצ’ורי.
לאחר שטעמתי את היצירה האלוהית הזו, חזרתי הביתה עם שליחות – להביא את רוח ארגנטינה לאטליז המשפחתי שלנו. וכך, לאחר אינספור ניסויים, ניסיונות שיכללנו גרסה משלנו לבורגר האנטריקוט, תוך מתן כבוד לטעמים שהקסימו אותי באותה עיירה ארגנטינאית.
אז אחרי כל ההקדמה הזו, בואו נעבור למתכון!
טיפים חשובים לפני שיוצאים לדרך
1. בחירת הבשר:
כשזה מגיע להכנת המבורגר אנטריקוט מושלם, בחירת הבשר הנכון זה דבר חשוב ביותר. האנטריקוט,זו בחירה אידיאלית בשל השייש והעדינות שלו. חפשו נתח טרי מאטליז. בקשו מהמקצביה לטחון לכם או, תטחנו בעצמכם.
2. טוחנים את הבשר:
כדי להבטיח טריות מרבית ושליטה על המרקם, שקלו לטחון את הבשר בבית בעזרת מטחנת בשר. טחינת הבשר בעצמכם מאפשרת להתאים אישית את סוג הטחינה לפי ההעדפות שלכם. טחינה גסה יותר תעניק להמבורגר מרקם יותר דומיננטי ואילו טחינה עדינה יותר תיצור קציצה חלקה יותר. אם אין לכם מטחנת בשר, בקשו מהקצב שלכם לטחון עבורכם את הבשר רגע לפני שאתם מתכננים להכין את ההמבורגרים.
3. יחס שומן:
תכולת השומן בתערובת הבשר שלך היא קריטית הן לטעם והן לעסיסיות. שאפו ליחס שומן לבשר של כ-20-30%. השומן מוסיף לחות ועוזר להמבורגר להישאר עסיסי במהלך הבישול. תערובת רזה מדי יכולה לגרום להמבורגר יבש ופחות טעים, אז אל תירתע מקצת שומן. דברו עם הקצב שלכם על תכולת השומן ובחרו חתיכת אנטריקוט משויש היטב לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
4. תיבול:
עבור המבורגר אנטריקוט, הפשטות היא המפתח. אפשרו לטעמים הטבעיים של הבשר לזרוח באמצעות תיבול מינימלי. מלח ופלפל שחור גרוס טרי משני צידי הקציצות זה חשוב. אם אתם רוצים לשדרג – אפשר להוסיף אבקת שום או מעט פפריקה לארומה עדינה.
5. טיפול בבשר:
בעת ערבוב ויצירת הקציצות יש לטפל בבשר בזהירות. עבודה יתר על התערובת עלולה להוביל למרקם קשה . מערבבים את הבשר בעדינות עד שהמרכיבים רק מתאחדים.
6. יצירת הקציצות:
יוצרים קציצות אחידות כדי להבטיח בישול אחיד. חלקו את תערובת הבשר לחלקים שווים ועצבו אותם לקציצות קצת יותר גדולות מקוטר לחמניות ההמבורגר שלכם (כי הן מצטמקות בבישול)
7. זמן מנוחה:
לאחר יצירת הקציצות, הניחו להן לנוח זמן קצר, בדרך כלל כ-15-20 דקות, לפני הבישול. המנוחה מאפשרת לבשר להיקשר יחדיו, והקציצות ישמרו טוב יותר על צורתן בבישול.
8. צלייה:
צלייה היא השיטה המועדפת לבישול המבורגר אנטריקוט כדי להשיג את הטעם המעושן שאי אפשר לעמוד בפניו ואת המראה החיצוני השחום. חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה ושמנו קלות. מבשלים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד, תלוי ברמת העשייה הרצויה. עמדו בפיתוי ללחוץ על הקציצות בזמן הצלייה, שכן הדבר עלול לגרום למיצים המשובים לברוח, וכתוצאה מכך המבורגר יצא יבש יותר.
כדאי לכם לקרוא גם את גרילי גז – סקירת מוצרים מומלצים לשנת 2024
9. למי שלא שומר על כשרות – גבינה:
אם אתם חובבי צ’יזבורגרים, שקלו להוסיף פרוסה מהגבינה האהובה עליכם במהלך הדקה האחרונה של הצלייה. צ’דר, גאודה או גבינה כחולה הן אפשרויות פופולריות.
10. מנוחה לאחר הבישול:
לאחר שהקציצות מבושלות לפי טעמכם, התאפקו ואל תאכלו מיד. הניחו להמבורגרים לנוח מספר דקות לפני הרכבת יצירת המופת הסופית. מנוחה זו מאפשרת למיצים להתפזר מחדש בתוך הבשר, וכתוצאה מכך המבורגר יצא עסיסי יותר.
11. לחמניות המבורגר:
בחרו לחמניות המבורגר איכותיות וכמה שיותר טריות שיכולות לעמוד בעסיסיות של קציצת האנטריקוט. לחמניות רכות, טריות ומעט קלויות עובדות הכי טוב. כדי להוסיף שכבת טעם נוספת, מברישים את הלחמניות בשמן זית וצולים אותן קלות על הגריל.
12. תוספות:
התאימו אישית את המבורגר האנטריקוט שלכם עם מגוון תוספות ותבלינים. חסה טריה, עגבניות פרוסות, מלפפונים חמוצים, בצל, ביצת עין, פטריות מטוגנות – כל אלה אפשרויות פופולריות. אל תשכח להוסיף את הרטבים האהובים עליכם, כגון קטשופ, חרדל, מיונז ואפילו רוטב ברביקיו. למגע ארגנטינאי אותנטי, ממליץ לכלול כף של רוטב צ’ימיצ’ורי חריף או בצל בגריל כדי לשדרג את הטעמים.
אם אתם כאן יש מצב שתרצו לנסות גם את המתכונים הבאים:
להכין המבורגר עם מטחנה
האם אפשר להכין לבד גם בלי מטחנה?
אם אתם כאן כדאי לכם לנסות גם את המתכונים הבאים:
מתכון להמבורגר אנטריקוט מושחת
7
יחידותחצי
שעהחצי
שעההמבורגר אנטריקוט – קציצה עסיסית מבשר אנטריקוט טחון, הנצלית לצלייה מדויקת לקבלת קרום חיצוני פריך ובשר רך מבפנים. מתאים להגשה בלחמנייה או כמנה עיקרית לצד תוספת.
מצרכים
1.ק״ג סטייק אנטריקוט
0.5 ק”ג בשר טחון טחון
1 בצל גדול
2 כפות חרדל דיז’ון
קצת שמן זית
1 ביצה
100 גרם פירורי לחם
מלח גס ופלפל שחור
שמן קנולה לטיגון
10 לחמניות המבורגר
הוראות הכנה
- בשלב הראשון יש לטחון את האנטריקוט דק. אפשרות נוספת היא לבקש מהקצציה המבורגר אנטריקוט שהם מכינים במקום.
- מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית על אש בינונית, עד שהוא מתרכך ומזהיב.
מוסיפים את הבצל לבשר.
מוסיפים חרדל, ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ואם אתם רוצים מעאט אבקת שום. מערבבים היטב אבל גם לא יותר מדי.
יוצרים מהתערובת 10 קציצות יפות, קצת יותר גדולות מקוטר הלחמניה ומניחים על מגש. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
מחממים מחבת פסים על אש בינונית, מוסיפים מעט שמן קנולה.
מטגנים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד (או בהתאם לרמת עשיה שאתם אוהבים)
נותנים להם לנוח מעט, ומוסיפים תוספות שאתם רוצים: קטשופ, מיונז, חמוצים, גבינה, בצל, פטריות מוטגנות, ביצת עין ועוד.
מומלץ להגיש עם צ’יפס!
כמה מילים אחרונות
אם אתם רוצים להכין את ההמבורגר בעצמכם – אני מקווה שהמדריך הזה יעזור לכם לעשות את זה בהצלחה! בכל מקרה, שתדעו שאתם ממש לא צריכים לעבוד קשה – תוכלו להזמין המבורגר אצל האחים אהרון! הוא מחכה לכם בקצביית האונליין שלנו. כל הבשרים שלנו טריים, טעימים ומגיעים מהר!
אז שיהיה בתיאבון!
אודות כותב המאמר
יונתן רוזנפלד
בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט