עוף בתפוזים – ממש כמו במסעדות הסיניות בחו”ל

הקוראים הקבועים כבר יודעים – שאיש העולם אנוכי 😉 יצא ויוצא לי לטייל בהרבה מקומות בעולם, ובכל טיול אני אוהב לחקור את המקום גם ברמה הקולינרית, ובמיוחד – את הבשרים. התמזל מזלי ויצא לי להיות תקופה באמריקה – גם בצפון אמריקה, מרכז ואפילו בדרום אמריקה. מה שמשותף לכל אמריקה – זה האהבה שלהם לאוכל ובשר. כל יום שבת ראשון יש שם חגיגות ברחובות עם דוכנים שמפורקים במאכלים מטורפים (אני ממליץ לנסוע  לשם!). אבל בכל מקרה, לעניינו. היו ימים שהייתי מבלה בעיר בשעות המאוחרות בלילה, כשלא היה לי כוח לבשל הייתי מזמין…אוכל סיני. שם האמת שגיליתי את העוף בתפוזים האגדי, הטעים והמתקתק והתאהבתי. בארץ לא מצאתי מסעדה סינית טובה והכול זה רק נסיונות חיקוי סבירים למנה האגדית. 

אז בדיוק בשביל זה, הכנתי לכם מדריך שילמד אותכם מאלף עד תף – איך להכין עוף בתפוזים כמו במסעדה סינית. זה פשוט, אבל כן יש כמה כללים שחשוב לשמור. אתם יכולים לדלג ישר למתכון בסוף, אבל אני ממליץ לקרוא את כל השלבים כדי לא לפספס שום דבר. אז קדימה בואו נתחיל.

מה זה עוף בתפוזים?

עוף בתפוזים, או עוף כתום הוא מאכל אמריקאי-סיני שהומצא כווריאציה על העוף של גנרל צו. המנה מורכבת מעוף שמטוגן ברוטב תפוזים וצ’ילי חמוץ מתוק. בארצות הברית, המסעדה “פנדה אקספרס” לוקחת לעצמה את הקרדיט על המצאת המנה, ופיתחה אותה לארוחה מתוקה בהרבה מהמנה שהיא עוצבה על פיה – הגרסה המקורית היא חריפה למדי.

עוף בתפוזים מלווה באופן מסורתי באורז בצד.

האם עוף בתפוזים הוא סיני במקור?

למרות שרואים עוף כתום במסעדות סיניות באמריקה, זו לא מנה סינית טיפוסית. עם זאת, הוא זכה לפופולריות במסעדות סיניות אמריקאיות. 

איך להכין עוף בתפוזים? 

תמצאו את המתכון המלא שלב אחר שלב למטה, אבל הנה מה שאתה יכול לצפות בהכנת עוף כתום:

מכינים את הרוטב
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה, ואז מצננים. לאחר התקררות, מעבירים לשקית רוכסן ומכניסים למקרר למרינדה למשך שעתיים לפחות.

הכינו את העוף
לאחר הכנת העוף, מצפים אותו בקמח, מלח ופלפל. מבשלים אותו במחבת עד שהוא שחום משני הצדדים.

שלב רוטב ועוף
מוסיפים את הרוטב למחבת ריקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים קונפלור ומים (כדי להסמיך), ואז את נתחי העוף. נותנים לזה להתבשל עד שהכל מתאחד.

איך לאחסן עוף כתום
אחסנו את העוף בתפוזים במקרר למשך שלושה עד חמישה ימים. מחממים את העוף במחבת – ייתכן שיהיה עליכם להוסיף מים.

מהו סוג העוף הטוב ביותר לשימוש?

השתמשנו בחזה עוף ללא עצמות וללא עור במתכון, אבל יכולים גם להשתמש בכרעיים של עוף אם מעדיפים! 

האם אפשר להשתמש בכל הקמח במקום קונפלור? 

אפשר, אבל הם לא יהיו כל כך פריכים. קונפלור הוא כולו עמילן, מה שייתן לכם קראנץ’ נוסף וגם צבע זהוב יפה. כל המזונות המטוגנים הפריכים ביותר משתמשים בקונפלור וזה מרכיב סודי נהדר שיאפשר לכם לשדרג את המטוגנים שלכם. 

מה להגיש עם עוף כתום?

אורז הוא בחירה קלאסית, אבל גם עם ירוקים זה יהיה טעים. אם אתם מנסים לחתוך בפחמימות, נסו אורז כרובית. 

טיפים להכנת עוף בתפוזים

עוף ברוטב תפוזים זו מנה מדהימה ומלאת טעם המשלבת עוף עסיסי עם ניו אנסים בהירים וחריפים של תפוז. כדי להבטיח תוצאה מוצלחת, עקבו אחר הטיפים והטכניקות שלמדתי, זה יעזור לכם: 

בחרו עוף באיכות גבוהה: בחרו עוף טרי ואיכותי כדי להבטיח את המרקם והטעם הטובים ביותר. חזה עוף עובד הכי טוב במתכון הזה כי הוא מתבשל במהירות וסופג את כל הטעם. 

אל תוותרו על השריה במרינדה – כדי לשפר את טעמו ורכותו של העוף, חשוב להשרות אותו לפחות 30 דקות לפני הבישול. הכינו את המרינדה הפשוטה באמצעות מיץ תפוזים, שום, ג’ינג’ר, רוטב סויה – המרינדה לא רק מחדירה את הטעם של התפוזים אלא תדאג גם שהעוף ישאר עסיסי במהלך הבישול.

מתבלים היטב: אל תתביישו עם התבלינים. מוסיפים קורט מלח ופלפל לעוף לפני ההשרה, מוודאים שהטעמים יחדרו היטב. 

מחממים את המחבת: כאשר אתם מוכנים לטגן את העוף, חממו את המחבת על אש בינונית-גבוהה לפני הוספת שמן. מחבת חמה עוזרת בהשגת צריבה יפה של העוף “ונעילת” המיצים.

צורבים את העוף: מניחים את העוף במרינדה במחבת שחוממת מראש, מניחים לו להיצרב כ2-3 דקות מכל צד עד שהוא מקבל צבע זהוב-חום. הצריבה לא רק משפרת את מראה המנה אלא גם מוסיפה עומק לפרופיל הטעמים הכללי.

מכינים את רוטב התפוזים: להכנת רוטב התפוזים חשוב להשתמש בשילוב של מיץ תפוזים טרי (מיצים פחות יעבדו כאן) גרידת תפוזים, רוטב סויה, דבש, ג’ינג’ר, שום ונגיעה של פתיתי צ’ילי לחריפות עדינה. 

מבשלים ומסמיכים את הרוטב: לאחר הכנת הרוטב, מביאים אותו לרתיחה. מניחים לרוטב להצטמצם מעט כדי לרכז את הטעמים. לקבלת רוטב סמיך יותר, אפשר לערבב קונפלור עם מעט מים ולהוסיף לרוטב.

תקשטו: כדי להפוך את המנה למושכת מבחינה ויזואלית וכדי להוסיף שכבות טעם נוספות, אפשר לקשט עם פרוסות תפוז טריות, שומשום, בצל ירוק או כוסברה. 

התנסו עם מרכיבים נוספים: אתם מוזמנים להיות יצירתיים ולהוסיף את הטוויסט שלכם למתכון. תוכלו  לכלול ירקות כמו פלפל, אפונת שלג או ברוקולי. לחילופין, אפשר לשלב עשבי תיבול ותבלינים נוספים המשלימים את רוטב התפוזים, כמו טימין.

  

עוף בתפוזים – ממש כמו במסעדות הסיניות בחו”ל

מספר מנות

4

מנות
זמן הכנה

10

דקות
זמן בישול

20

דקות

איך להכין עוף בתפוזים כמו במסעדה סינית - מתכון, קל, טעים ומהיר!

מצרכים

  •  חצי קילו פרגית

  •  כוס קורנפלור

  • מלח ופלפל שחור

  • שמן קנולה 

  • מרכיבים לרוטב:

  •  2 כוסות מיץ תפוזים

  • שליש כוס סוכר לבן

  • 6 שיני שום כתושות

  • כף חומץ

  • 3 כפות סויה

  •  גרידה מחצי תפוז

  • כוס מים קרים

  • כף גדושה קורנפלור

  • מלח וקצת פלפל 

הוראות הכנה

  •  מחממים מחבת גדולה  לטיגון  על אש בינונית, ומוסיפים אליה שמן קנולה לטיגון.

  • במחבת גדולה תשימו את מיץ התפוזים, הסוכר, השום וכל הרטבים הסויה והחומץ, גרידת התפוז עם קצת מלח  ופלפל על אש נמוכה עד שמקבלים רוטב. 

  • בקערה מערבבים מים עם קונפלור עד לקבלת מים לבנים, ללא גושים.

  •  מוסיפים את התערובת אל תוך הרוטב וממשיכים לבשל עוד כמה דקות  עד שהרוטב מסמיך ומצטמטם. 

  •  חותכים את הפרגית לצ’אנקים יחסית גדולים, ומתבלים במלח ובפלפל.

  • עכשיו יש לצפות את העוף בקונפלור ואז להתחיל בטיגון. אל תעמיסו את מחבת הטיגון ביותר מדי עוף כדי לשמור על חום טוב. עדיף לבצע בכמה נאגלות. 

  •  מטגנים על אש ביננית במשך 5 דקות עד משמקבלים עוף זהוב ויפה. 

  • מסננים את חתיכות העוף – עדיף במסננת ומשם להעביר לרוטב תפוזים שהכנו קודם.

  • מערבבים היטב, עד שהסירופ עוטף את כל הפרגיות הפריכות בתןרה אחידה.

  • מגישים מעל אורז לבן, מקשטים עם קצ בצל ירוק. 

  • בתאבון!

    אודות כותב המאמר

    יונתן רוזנפלד

    יונתן רוזנפלד

    בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט

    הכנתם? שתפו אותנו בפייסבוק!
    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך