מתכון לכנפיים ברוטב צ’ילי

מתכון לכנפיים ברוטב צ’ילי – עם רוטב מתקתק, חמוץ ומעט פיקנטי – שיגרום לכם ללקק את האצבעות! המתכון ממש קל להכנה, מתאים לילדים, אתם יכולים לאפות או לטגן את הכנפיים האלה – בכל מקרה ראו הוזהרתם: מתכון ממכר!  

לא בא לכם לקרוא את החפירה? הכול טוב! פשוט השתמשו בכפתור למעלה כדי לקפוץ ישר למתכון. 

תוכן עניינים

אני זוכר את הפעם ההיא שמצאתי את עצמי בדיינר אמריקאי בזמן טיול בארצות הברית, הייתי בנסיעה שארכה קרוב ל- 12 שעות, ככה זה שם. הרעב תפס אותי בנהיגה לקראת שעות הצהריים ואז ראיתי  נקודה קטנה עם שלט ניאון אדום שניתן היה לראות מהכביש המהיר. בפנים, הייתה בו אווירת שנות ה-50 שאין לטעות בה, עם רצפות משובצות וג’וקבוקס בפינה שמנגן כמה להיטי רוקנ’רול. כן, ממש כמו בסרטים. 

המקום הומה מקומיים, והיה ברור שמדובר במקום אהוב על הקהילה. התיישבתי באחד מאותם כיסאות נוחים ומרופדים ועיינתי בתפריט,עיניי נמשכו מיד למנה שהייתי חייב לנסות – כנפי הצ’ילי המפורסמות של ג’ו – ככה קראו למנה.

אחרי שהזמנתי ומהר מאוד הוגשה המנה, חייב להגיד שכל ביס היה מושלם הכנפיים נזרקו ברוטב צ’ילי עשיר שהיה לו בדיוק את מידת החריפות הנכונה. לא יכולתי שלא לתהות על המתכון. שאלתי את המלצר בחוצפה ישראלית אם הם יסכימו אולי לחלוק את המתכון ואת הסוד שלהם, אבל הוא רק ציחקק ואמר שזה מתכון משפחתי שמור היטב שעבר דורות. פייר אינאף אמרתי. 

בכל מקרה, מאז ניסיתי להכין וטעיתי מיליון פעם, אבל באחת הפעמים – פגעתי בול והצלחתי לשחזר את הטעמים המדהימים שהם עשו. 

(ביפפפפ 📺 הפסקת פרסומת. סתם. אבל אם אתם באזור המרכז תדעו שהקצביה שלנו עושה משלוחים של כנפיים ומוצרים נוספים (כמו רוטב צ’ילי אמריקאי אמיתי!) 

קצת על המנה - למי שאוהב היסטוריה 🙂

אולי ידעתם את זה ואולי לא. יש המאמינים כי כנפיים ברוטב צ’ילי, המכונה לעתים קרובות “כנפי באפלו”, הומצאו בבאפלו, ניו יורק, בארצות הברית. סיפור המקור הנפוץ ביותר מייחס את יצירת כנפי באפלו לטרסה בליסימו, שב-1964 הגישה אותם ב-Anchor Bar, מסעדה בבעלותה יחד עם בעלה פרנק.

הפופולריות של כנפי באפלו החלה באופן מקומי בבאפלו והתפשטה בהדרגה ברחבי ארצות הברית. השילוב של כנפי עוף מטוגנות בשמן עמוק ורוטב צ’ילי חריף, העשוי בדרך כלל מתערובת של רוטב חריף, חמאה ושאר תבלינים, צבר פופולריות במהירות. כנפי באפלו הפכו לעיקר בברים ומסעדות ספורט, במיוחד כחטיף או מתאבן אהוב נהנים מהם בזמן צפייה באירועי ספורט.

גם כנפיים בצ’ילי  זכו להכרה בינלאומית ונמצאות בדרך כלל בתפריטים במקומות שונים בעולם. בעוד שציר הזמן המדויק של הפופולריות שלהם עשוי להשתנות באזורים שונים, שנות ה-80 וה-90 השפיעו רבות על הפצת הפופולריות שלהם מעבר לבאפלו וברחבי ארצות הברית.

כיום, כנפי באפלו הן מנה מוכרת ואהובה, והן היוו השראה למגוון וריאציות וטעמים, מה שהופך אותן לחביבות ורסטיליות ומתמשכות בקרב חובבי אוכל. 

תמונה של כנפיים בצ'ילי

אוהבים מתכונים כאלה מהירים בסגנון? אולי גם אלה יעניינו אותכם🔥: 

כולנו יודעים שיש מאכלים שיש לכל אחד חולשה – לרוב אלה הכי משוחתים, שלא דורשים מאיתנו להישאר נקיים ולשמור על נימוס – כאלה שנהנים מכל ביס וקל לאכול אותם עם הידיים וליהנות מכל ביס. המתכון הזה של כנפיים ברוטב צ’ילי יגרום לכם ללקק את האצבעות – אז תצטיידו בכנפיים ותכינו את בלוטות הטעם שלכם, כי אתם הולכים להתמכר למנה הזו! 

אחד היתרונות של כנפי עוף בצ’ילי זה שמדובר במנה יחסית זולה ושמהירה מאוד להכנה. השילוב של רוטב צ’ילי יוצר מנה מתוקה ומעט חריפה (אתם בוחרים כמה) ומומלץ להגיש אותה עם תפוחי אדמה. יכול להיות כנשנוש, מנת פתיחה או תוספת. 

כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם להכין כנפי עוף מושלמות: 

ניקוי הכנפיים: שימו לב שאתם קונים כנפיים בקצביה טובה, כנפיים טריות (עדיף לא קפואות) חצויות ולא שלמות. בקצביות טובות לרוב הקצבים ינקו לכם, בכל מקרה אם לא נסו לבקש. אם לא, איך מנקים? אתם צריכים לשרוף ממש בקטנה כל כנף מעל אש. השריפה תעזור להוציא שאריות של נוצות. 

מה לגבי העור –אני לא ממליץ להוריד את העור, הוא מוסיף הרבה מהטעם. השומן בעור יימס ויתן לכנפיים טעם מושלם! יש אנשים שמעדיפים לא לאכול את העור מבחינת בריאות – אבל אם אתם לא מקפידים בהחלט מומלץ. 

דקרו עם מזלג –  עם מזלג דקרו את הכנפיים בכמה מקומות לפני שאתם מוסיפים את המרינדה – זה יעזור לעוף לספוג יותר את הטעמים.

 להשרות או לא להשרות: לרוב השריית בשר כביכול מתאימה ותר לבשרים קשים,היא עוזרת לרכך את הבשר לפני תהליך הבישול. אני באופן אישי ממליץ לוותר – יש מתכונים שאומרים שכן, אני אומר שלא. 

 

לאמיצים בלבד - רוטב צ'ילי ביתי!

רוטב צ’ילי הוא משהו שאני משתמש בו מדי פעם, אבל לא לעתים קרובות. 

החלטתי להכין גרסה משלי עם מה שיש לי בהישג יד, תוך שימוש בשילוב של מתכונים, והייתי די מרוצה. הרוטב לקח רק כמה דקות להתערבב יחד – בהחלט פחות זמן ממה שהיה לוקח לחזור לחנות – ויצא די טוב. 

אם יש לכם מתכונים מועדפים באמצעות רוטב צ’ילי, אתם מוזמנים לשתף. עכשיו, כשיש לי בקבוק ביתי טעים זו, אני באמת צריך לחשוב על דרכים נוספות ליהנות ממנה!

מרכיבים
1 צנצנצת רוטב עגבניות של 
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות חומץ (אני השתמשתי בחומץ לבן, גם חומץ תפוים יהיה טוב)
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית אבקת צ’ילי 
1/8 כפית קינמון
טבסקו לפי הטעם (השתמשתי ב-5-6 טיפות)
קמוץ  ציפורן ופלפל אנגלי 


הוראות
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה בינונית עד לתערובת מלאה.
מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר. טעמים יתפתחו ככל שרוטב הצ’ילי יושב אז הכינו כמה שעות או יום מראש, אם אפשר.  

מתכון לכנפיים ברוטב צ’ילי

מספר מנות

4

מנות
זמן הכנה

5

דקות
זמן בישול

40

דקות

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי - עם רוטב מתקתק, חמוץ ומעט פיקנטי - שיגרום לכם ללקק את האצבעות! המתכון ממש קל להכנה, מתאים לילדים, אתם יכולים לאפות או לטגן את הכנפיים האלה - בכל מקרה ראו הוזהרתם: מתכון ממכר!  

מצרכים

  • למרינדה:

     

     

  • חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק

  • 2 כפות רוטב טריאקי כמה כפות רוטב צ'ילי חריף, לפי הטעם (לא חובה). 

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי 

  • 1 כף רוטב סויה 

  • 1/4 כוס סילאן 

  • 2 כפות קטשופ

  • 2 כפות רסק עגבניות 

  • 1 כפית פפריקה מעושנת 

  • 1 כפית פפריקה מתוקה 

  • פלפל שחור לפי הטעם 

  • 3 שיני שום כתושות 

  • 500 גרם כנפי עוף טריות 

הוראות הכנה לכנפיים ברוטב צ'ילי

  • בשלב הראשון שימו בקערה את כל חומרי הרוטב - רטבי הצ'ילי, הסויה, הרסק, הקטשופ, מיץ תפוזים, סילאן, תתבלינים ושיני השום. 

  • ערבבו את הכול. 

  • אל תשכחו: תוציאו כמה כפות מהרוטב ושמרו בצד.

  • שימו את הכנפיים בשקית ושפכו בפנים את הרוטב.

  • נסו להוציא כמה שיותר אוויר מהשקית. 

  • שימו את הכול במקרר למשך שעתיים. 

  • אחרי שהכנפיים נחו ברוטב - חממו אתת התנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.

  • הוציאו את הכנפיים מהמקרר וסדרו בתבנית. 

  • הברישו את הכנפיים ברוטב ששמתם בצד. 

  • הכניסו לתנור, אל תשכחו להפוך מדי פעם את הכנפיים. 

  • אחרי כ-40 דקות הכנפיים צריכות להיות מוכנות. 

  • פזרו שומשום ובצל ירוק מעל. בתיאבון! 

    אודות כותב המאמר

    יונתן רוזנפלד

    יונתן רוזנפלד

    בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט

    מוצרים הנמצאים במתכון זה

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    מוצרים הנמצאים במתכון זה

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך