העולם מתחלק ל-2, לאוהבי פיצה אננס ולאלה שלא. פיצה עם אננס זו המצאה אמריקאית לחלוטין, והאיטלקים – בזים לתוספת הזו, ובאופן כללי, למה שלא מסורתי. אבל מה לעשות שהאמריקאים לקחו את ההמצאה האיטלקית הזו והפכו אותה – המ, ובכן לאמריקאית יותר. היום יש הרבה תוספות לא שגרתיות על פיצה שהופכות את המעדן הזה שאנחנו כל כך אוהבים למגוון יותר. למרות שאיטלקים כן אוכלים פיצה עם פפרוני – לדוגמה, או עם נקניקים איטלקיים בכללי, בארצות הברית אתם תראו סוגים אחרים של בשר שפחות אופייני באירופה, כמו בשר טחון על פיצה ועד לבשרים מפורקים שמתבשלים במשך שעות.
באחד הפעמים שהייתי דווקא במקסיקו שם טעמתי לראשונה פיצה עם בשר מושלמת! זו הייתה תערובת עם בשר טחון, פלפל בל, צ’ילי והמון אורגולה וגבינה – ואני חייב להגיד, שהתוצאה הייתה מושלמת. הבאתי לכם כאן מתכון לבצק (שהוא נפרד מהמתכון לכן חשוב לקרוא את כל המדריך) ובהמשך את המתכון לפיצה. אגב, את המתכון של הבצק תוכלו להשתמש גם לכל סוג אחר של פיצה או פו’קאצה. אז קדימה, בואו נתחיל!
הכנת הבצק – התהליך וכל מה שחשוב לדעת
המסע שלי לבצק הפיצה המושלם התחיל בחופשה אירופאית ששינתה חיים ושינתה בלוטת טעם. לפני זמן לא רב, אשתי ואני עלינו לרגל הראשונה למולדת הפיצה: נאפולי. בילינו את הימים הראשונים בשוטטות ברחובות המרוצפים, לוגמים יין אדום ונהנים, לא יכולתי לעצור את התרגשותי לקראת המשתה המתוכנן שלנו בפיצריית L’Antica Da Michele. ותנו לי לומר לכם, זה לא אכזב!
במהלך השנים שמעתי לא מעט על הפיצרייה הקלאסית הזו הממוקמת במרכז בנאפולי: מקום הולדתה של הפיצה הנפוליטנית. הפיצות שם סומנו כחוויה “משנת חיים” על ידי תיירים מרחבי העולם! מאז הביס הראשון שלי, קשה להתמודד עם אובססיה לפיצה ללא ספק.
הבצק עצמו הוא מאסטרו שקט, מכין את הבמה לזריקת התוספות. עם זאת, יש לו נימה עדינה, מנחמת ושמרית האומרת, “היי, אני הבסיס למשהו מרהיב”.
אם אתם ואתם חובבי אוכל איטלקי כדאי לכם לנסות את המתכונים הבאים:
רמת מיומנות הנדרשת: מתחיל הרפתקאן עד בינוני
חדשים, אל תפחדו! אולי אתם צריכים קצת שרירים וסבלנות, אבל זה יותר על אהבה מאשר מומחיות. לוחמי בצק מנוסים, תעריכו את הפשטות.
הקנבס שלך, יצירת המופת שלך: הבצק הזה הוא ההתחלה שלך למשהו מיוחד. בין אם אתה חובבי מרגריטה מינימליסטית או חובבי בשר על פיצה כמוני – הבצק הזה מתאים להכול.
להקפיא: הכנתם יותר מדי? אין בעיה! הבצק הזה ידידותי להקפאה.
יום כיף משפחתי: כולם ביחד! ילדים אוהבים את הבצק והלבגן, ומבוגרים גם! זיכרונות הם בונוס נוסף!
תוצרת בית בריאה יותר: אתם אחראיים! ללא תוספות נסתרות, רק מרכיבים טבעיים. בנוסף, אתם שולטים במלח, בשמנים ובכל מה שביניהם.
מהיום שטעמתי את הפיצה המדהימה הזו חזרתי הביתה עם מטרה. למרות שידעתי שאני לא יכול ליצור מחדש את את הבצק הטעים שמגיע מהשימוש בטאבון, הייתי בטוח שאוכל להשתמש בתנור שלי כדי להתקרב לזה! אז ניפיתי קמח, חיממתי את התנור והתחלתי לעבוד!
איך להכין בצק פיצה
לאחר שהבצק נח כמו שצריך (לפחות שעתיים אך עד 24), הגיע הזמן להכין פיצה! למרות שזה יכול להיות קצת מאיים, אני ממליץ לכם ליהנות עם זה. רוב הסיכויים שהניסיונות הראשונים שלכם יהיו מבולגנים, אבל עם תרגול, אתם יכולים להכין בצק עם הטובים שבהם!
בצעו את השלבים הבאים עבור הפיצה הטובה ביותר:
▢2 כוסות קמח לכל מטרה
▢2 כפיות מלח
▢ 1/2 כפית סוכר
▢1 כפית שמרים אינסטנט
▢3/4-1 כוס מים פושרים
▢1- 1 1/2 כפות שמן זית איכותי לציפוי הקערה
הוראות
מוסיפים קמח לכל מטרה, מלח, סוכר ושמרים אינסטנט לקערה בגודל בינוני. מערבבים במהירות את התערובת היבשה בעזרת מטרפה.
לאחר מכן, הוסיפו מים לערבב והשתמשו במטרפה כדי לוודא שהכל מעורבב יחד.
עושים לישה קטנה ויוצרים כדור.
לוקחים קערה גדולה ומצפים בשמן זית איכותי. מוסיפים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים לפחות, אבל עדיף יותר.
כשמוכן, מרדדים את הבצק ומתחילים להכין פיצות!
מהן התוספות?
פיצה של חובב בשר היא בדיוק מה שזה נשמע: פיצה עמוסה בבשר עסיסי טעים. התוספות יכולות להשתנות, אבל כאן אנחנו מדברים על בשר טחון בעיקר ותרגישו חופשי לגוון בעניין הזה.
איך להכין פיצה לאוהבי בשר
הקושי של המתכון הזה יהיה תלוי אם תחליטו להכין בצק ביתי או לא. לעתים קרובות אני מכין מנות גדולות של מתכון בצק הפיצה שלי ומקפיא את השאריות להמשך.
אין שום דבר רע בלעבור במסלול הבצק המוכן מראש! אני עושה את זה לעתים קרובות למדי ועדיין מקבל תוצאות מדהימות. כך או כך, היו סבלניים עם הבצק ואל תדאגו אם אתם לא מקבלים את העיגול המושלם הזה- זה דורש תרגול!
טיפים להכנת פיצה
אם אתם מעדיפים קצת יותר מרקם בתחתית הפיצה, פזרו כמה כפות קמח תירס על תחתית הבצק.
פלפלים ירוקים חתוכים דק, בצל, זיתים ופטריות כולם מהווים תוספות ירקות נהדרות לפיצה הזו!
לטעם רענן יותר, נסה להכין רוטב פיצה משלך בבית.
אתה יכול להשתמש בכל סוג של גבינה שאתה רוצה! פרובולונה, גאודה או צ’דר עדין יעבדו. מערבבים כמה גבינות שונות לטעם משודרג.
התחל לבדוק את מידת העשייה של הפיצה בערך אחרי 10 דקות. זה יהיה תלוי בך להחליט כמה פריך אתה רוצה שהקרום יהיה. אני חושב ש-13 דקות בתנור שלי מייצרות קרום פריך אך אוורירי.
מתכון לפיצה בשר מדהימה ופשוטה להכנה
4
מנות1
שעה3
שעותמתכון לפיצה מדהימה וטעימה עם בשר טחון וכל הטוב! קל ומהיר להכנה
מצרכים
1 ק"ג בצק פיצה תוצרת בית או קנוי בחנות
1/2 כוס רוטב פיצה
250 גרם גבינת מוצרלה טרייה מגוררת
100 גרם פרמזן טרי מגורר
1 כפית פתיתי צ'ילי פלפל אדום לא חובה
חצי כוס אורוגלה טרי
בזילקום
למלית בשר
1 ק"ג בקר טחון
400 גרם עגבניות מרוסקות
2בצלים גדולים חתוכים
1/4כוס שמן זית
1כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה יבשה
הוראות הכנה
מחממים תנור לחום הכי גבוה.
הניחו לבצק הפיצה המוכן לשבת בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות
מכינים את מלית הבשר: במחבת מחממים שמן זית, מטגנים את הבצלים והבשר הטחון עד להזהבה ואידוי נוזלים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל את התערובת במשך 20 דקות או עד שהבשר מוכן.
פותחים את בצק הפיצה על משטח עליו מפוזר קמח תירס.מעצבים את הבצק - על משטח מקומח קלות, מותחים ומעצבים את הבצק לעיגולים ומעביריםם לתבנית אפיה.
מברישים שמן זית בקצוות כדי שהקרום יהיה פריך יותר באפייה.
מורחים את רוטב הפיצה על הבצק, ואחריו את תערובת הבשר, גבינת מוצרלה ופרמזן.
שמים בתנור עד שהקרום מזהיב והגבינה נמסה, בערך 10 עד 13 דקות.
מקשטים עם אורגולה טרייה ומעל עוד פרמז'ן.
שיהיה בתיאבון!