מתכון לממולאים עם בשר מהסרטים!

מי לא אוהב ממולאים? זו אחת הארוחות הכי מנחמות – ולכל עדה בישראל אני חושב שיש איזה שהיא גרסה משלה. הפלפלים ממולאים עם אורז, בשר טחון ועם ועם מלא פלפלים בריאים בצבעים ושנים – אדומים, צהובים וכתומים שמקבלים מתיקות מופלאה בבישול. מתאים לארוחת ערב מושקעת אבל גם עצלנית (תבינו בהמשך למה), מספק מלא ויטמינים ובסך הכול מדובר בבחירה בריאה. אז איך מכינים ממולאים כמו של סבתא? הבאתי לכם מתכון מוצלח, פשוט ותוכלו לבצע בו שינויים לפי ההעדפות שלכם. 

אני זוכר שבתור ילד, הייתי מעקם את האף למראה הפלפלים האלה שהיו מופיעים על צלחת האוכל שלי. הייתי מתכנן איך לזרוק כל ביס במפית שבערמומיות וכישרון רב הייתה ניתנת לכלב שלנו שידע להמתין בסבלנות מתחת לשולחן. הייתי ילד, ולאכול פלפל שלם גם אם הוא היה ממולא בבשר בקר טחון לא היה בדיוק ארוחת הערב הייתי בוחר בעצמי. אבל הנה החלק הטוב של הסיפור:

אדם בוגר – פתאום הרבה מאכלים שבתור לדים לא אהבנו – הופכים לטעימים. ביקשתי מאמא שלי את המתכון והיא לא האמינה שאני באמת הולך להכין את זה על דעת עצמי, אבל מאז שדרגתי את המתכון המשפחתי ואני מכין אותו כל פעם בגרסה אחרת, כמו פלפלים ממולאים עם צ’ילי נוסח מקיסקו, פלפלים ממולאים בעוף ופטריות, מילוי של קישוא וקינואה ועוד – השמים הם הגבול. 

פלפלים ממולאים בבשר

אוהבים אוכל ביתי וממולאים? כדאי לכם לבדוק גם את המתכונים הבאים 😎

איזה פלפלים כי מתאימים למילוי?

הרבה מתבלבלים וקוראים לפלפל המוכר והשמנמן שאנחנו קונים בסופר גמבה – אבל בפועל, גמבה זה זן מסוים של פלפל שכמעט לא נמכר יותר בארץ. אז סוג הפלפל שמשתמשים בו בדרך כלל לממולאים זה פלפל BELL. 

מבחינת צבע – הם יחסית דומים, האדום הוא כמובן הכי מתוק ואחריו מגיעים הפלפל הכתום והצהוב ולבסוף הירוק. 

במתכון שאני משתף כאן אני משתמש בפלפלים אדומים אבל אתם יכולים להשתמש באיזה בצבע שתרצו, לצורך העניין אם אתם אוהבים ירוק לכו על זה. 

במתכון הזה אני מחדש מעט את המתכון המשפחתי – אורז עם בשר בקר טחון ברוטב עגבניות ועם עשבי תיבול.

מה אפשר לשים בפלפלים ממולאים

כמו שאמרתי – הבחירה הקלאסית היא פשוט אורז עם בשר טחון. אבל זה לגמרי מהמתכונים האלה שתוכלו לזרוק כל מה שיש לכם במקרר לבפנים. הנה כמה דברים שיכולים לעבוד מצוין במתכון מהניסיון שלי: 

  • פלפל אדום, צהוב, כתום או אפילו ירוק
  • בשר בקר טחון
  • פטריות
  • אורז לבן מבושל (אפשר להשתמש גם באורז מלא, עדשים או קינואה)
  • רוטב עגבניות
  • תירס, סלרי ושום
פלפלים ממולאים בבשר

איך לגרום לפלפלים לעמוד במהלך הבישול ולא ליפול?

בתור ילד כשהייתי אוכל את הממולאים האלה אמא הייתה מגישה אותם חתוכים לשניים ומונחים על הגב. אבל אני באופן אישי אוהב כהם עומדים זוקפים, ממולאים בכל הטוב ומוגשים באסתטיקה שיא. 

כדי שמור עליהם זקופים ויפים לאורך כל הבישול פשוט השתמשו בתבנית אפייה שמתאימה בגודל לממולאים. קחוב חשבון שהפלפלים מתכווצים תוך כדי בישול, אז עליכם ממש לדחוס אותם שלא יהיה להם מקום ליפול או להתהפך במהלך הבישול.

מבשלים את הבשר לפני המילוי

כאשר מכינים פלפלים ממולאים, אחת השאלות הנפוצות היא: “האם עלי לבשל את הבשר לפני שאני ממלא אותו בפלפלים?” התשובה היא כן. הוספת בשר עסיסי ושחום מוסיפה המון טעם למנה הזו, אז הקפידו לא לפספס את השלב הזה. משחימים את הבשר לפני הוספת הירקות. 

איזה אורז הכי טוב לממולאים? 

אורז לבן או יסמין הוא האורז שאני משתמש בו לרוב הממולאים. אבל אורז מלא או קטניות אחרות כמו קינואה או עדשים בפלפלים האלה הם גם אפשרויות נהדרות. יש גם גרסה עצלנית ופחות מושקעת אבל עדיין טעימה – להשתמש בשאריות אורז. 

כמה זמן צריך לבשל ממולאים?

כל המתכון יכול לקחת משהו כמו שעה הכנה + בישול. נאי מבשל את הפלפלים מראש על ידי הוספתם לתבנית אפיה בתנור ומפזר על החלק הפנימי שלהם מעט מלח ומוסיף 1/4 כוס מים מתחת. 

מכסים את הפלפלים ונותנים להם להתבשל 5 דקות בתנור על חום יחסית גבוה.

ממלאים את הפלפלים במלית החמה ומבשלים בתנור במשך 20 דקות. 

איך להקפיא פלפלים ממולאים

מקפיאים פלפלים ממולאים לאחר בישולם. יש לאחסן במקפיא עד 3 חודשים. אפשר לשים במקרר במנות אישיות לקחת לעבודה לארוחת צהריים או לשלוף לארוחת ערב מהירה וטעימה.

כדי לחמם מחדש פלפלים ממולאים קפואים:

מכניסים לתנור למשך 20 דקות – עד 30 דקות על 180 מעלות, עד שכל המילוי חם מבפנים.

אפשר גם במיקרוגל – אבל בתכלס זה פחות טעים. 

מתכון לממולאים עם בשר מהסרטים!

מספר מנות

5

מנות
זמן הכנה

30

דקות
זמן בישול

30

דקות

ממולאים – ירקות חלולים במילוי תערובת אורז ובשר, המתבשלים יחד עד למרקם רך וממלא. מנה קלאסית שמאזנת בין מרקמים וטעמים, המתאימה לארוחות חגיגיות.

מצרכים

  • 1 קילו בשר בקר טחון.
  • 4 פטריות, קצוצות

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק

  • 1 בצל בינוני, קצוץ

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 2 קופסאות רסק עגבניות מרוכז

  • 2 כפות בזיליקום

  • 1 כף אורגנו

  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

  • 1 ½ כוסות אורז

  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 6 פלפלים

איך מכינים 

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

  • מטגנים את הבשר הטחון על מחבת, אש בינונית עד להשחמה. זה צריך לקחת כ-5 דקות.

  • מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי הקצוף, הפטריות ומערבבים עד שהירקות מתרככים.

  • שמים בפנים קופסת רסק עגבניות, מוסיפים בזילקום, אורגנו, מתבלים עם מלח ופלפל.משלים הכול ביחד כ-10 דקות.

  • מוסיפים פנימה את האורז והפטרוזיליה ומבשלים הכול כ-5 דקות נוספות.

  • בינתיים, חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומוציאים בכפית את והגרעינים, ואז שוטפים.

  • מניחים את הפלפלים בכלי מתאים בתנור עם ¼ כוס מים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 10 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך.

  • מעבירים לתבנית אפייה או לסיר עמיד חום וממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז. מבשלים במשך 20 דקות או עד שהפלפלים רכים.

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך