כל מה שרצית לדעת על דנוור סטייק

אם מצאתם את עצמכם קוראים את השורות האלה, אז כנראה שאתם נמנים במועדון אוהבי הבשרים. יש אנשים שמגלים את האהבה שלהם לבשר דרך התנסות בחוויות לאורך חיים ויש אנשים, כמוני, שנולדו אל העולם הזה וחיים אותו, ליטרלי מבטן ומלידה.   

נולדתי למשפחה שעבורה בשר הוא הרבה יותר מסמל סטטוס, או משהו להשביע אתו את הרעב – בשר זאת דרך חיים, זאת תרבות שעוברת מאבא לבן כבר הרבה מאוד שנים.

ההתחלה שלה הייתה אי שם בבגדד שבעירק, אז הסבא רבא היה רועה צאן, מקצוען בתחומו והיום אני ממשיך אותו, אז רעיית הצאן התחלפה בקבציה מקצועית שכל המשפחה לוקחת בה חלק ואני הפכתי למומחה בכל מה שקשור לבשרים – מהמוכרים ביותר ועד נתחים שלא נמצאים בקדמת הוויטרינה, כמו הדנוור סטייק, אחד הסטייקים המועדפים עלי ותכף תגלו למה. קצבים רציניים יקראו לו סטייק מתחת ללהב, או סטייק צ’אק תחתון והם חותכים אותו מהכתף הקדמית של הבקר.

מאז שהבאתי הביתה נתח טרי של דנוור סטייק, הארוחות שלי לא נראות אותו הדבר, הן בשרניות ומענגות יותר.   

החלטתי לא לשמור את כל הטוב הזה לעצמי, למה? כי הסטייק הזה הוא החלום הרטוב של כל קרניבור, הוא רך, עסיסי, טעים ובלי עצמות. והכי חשוב קל להכין אותו – אז הנה, כל מה שרצית לדעת על דנוור סטייק ולא היה לך את מי לשאול (כי רוב האנשים לא מכירים אותו)

מה זה דנבר סטייק?

יש סיבה טובה לזה שסבא רבא שלי לא הכיר את הדנוור סטייק, כי זאת המצאה אמריקאית יחסית חדשה. מדובר בחתך רך שנלקח מצוואר הפרה, ממש מתחת לעצם השכמה והוא זכה במקום הרביעי והנכסף של הנתח הרך ביותר מבין נתח הבקר. לפחות אלה שאנחנו מכירים, אולי יהיו עוד המצאות מי יודע.

דנוור סטייק טרי

איך הוא קיבל את השם דנוור סטייק?

נתח הבשר הזה הוא תוצר של מחקר מדעי (אתם יכולים לנחש מאיפה) מאוניברסיטת דנוור, ומשם הוא גם קיבל את שמו.

הסיפור התחיל לפני 20 שנה, כאשר קבוצת מחקר חיפשה נתחי בשר חדשים שניתן יהיה לשווק. הם מצאו את מה שהם חיפשו בצווארה של הפרה. אז נכון, אני גדלתי על זה שהאזורים הללו משמשים בעיקר לבשר טחון או לצלי בבישול ארוך, אבל אם תחתכו אותו כמו מקצוענים אתם תקבלו את השריר שמייצר סטייק מעולה.

מה כל כך מיוחד בדנוור סטייק?

הוא מושלם לטיגון במחבת, והוא מאוד מאוד עסיסי ונימוח אם מכינים אותו בצורה הנכונה. השיוש של הבשר מעניק לו טעם מעולה וייחודי.

בהשוואה לחלקים אחרים של הצוואר, החתך הספציפי הזה של הדנוור לא זז הרבה ולכן הוא מכיל כמות גדולה במיוחד של שומן תוך שרירי. רק קצבים מיומנים יודעים לעשות את החיתוך במידת האיזון המדויקת של השומן.

נתחי דנוור סטייק הם בין הנתחים הפופולריים ביותר אי שם מעבר לים, הם מגיעים מהנתח הפרימלי של בקר צ’אק, הידוע בצלי העשיר שהוא מייצר. הוא מוכר ואהוב ברחבי ארצות הברית וגם באזורים גדולים באירופה. אבל בארצנו הקטנטונת הוא עדיין לא קיבל את ההכרה שאני חושב שמגיעה לו ובשביל זה התכנסנו עכשיו, אז אם אתם חובבי גריל כמוני, הולך להיות פה שידוך משמיים ואני אקבל מקום בגן עדן.

בואו נדבר על הטעם של הדנוור סטייק

בשונה מסטייקים שאני אוהב להגדיר כחמודים – זה בעיקר אומר שהם טעימים ועדינים – מה שהופך את הדנוור סטייק לאהוב עלי, זה העובדה שהוא מביא עוצמת טעמים, אם עדיין לא יצא לכם להתנסות בבשר הנהדר הזה, אתם עשויים להיות מופתעים מטעם בשרי וחזק, זה אולי לא יתאים לילדים (אלא אם הם ציידים בנשמתם) אבל הוא בהחלט יספק לכם חוויה קולינרית שלא כדאי לכם לפספס.

מתכונים מומלצים לדנוור סטייק

כמו שאמרתי, הדנוור סטייק הוא נתח יחסית חדש ולכן זה לא קל למצוא לו רשימת מתכונים. אבל אל תדאגו, משנה לשנה אפשר למצוא יותר ויותר מתכונים שיעזרו לכם להכין מנות מעולות.

עזבו לרגע את המתכונים, אם תעקבו אחר הטיפול הנכון הנתח הזה, תוכלו לאלתר ולהכין מנות סופר טעימות.

המתכון הקלאסי של חובבי בשרים הוא צלייה על מחבת פסים, כמה דקות מכל צד עם קצת מלח גס, מעט שמן זית (לא חובה בכלל) ואם אתם רוצים להתפרע אתם יכולים לזרוק איזה ענף של רוזמרין.

אם אתם רוצים לרדת משביל החומוס של הבשרים ולנסות משהו קצת פחות סטנדרטי, אתם יכולים להשרות את הנתח במרינדה – יין אדום ועשבי תיבול, או רוטב סויה ושום כתוש יספקו לכם נתח עשיר בטעמים עמוקים.

דנוור סטייק מוכן

אולי יעניין אותכם לקרוא גם על איך להכין סטייק סינטה >> 

איך לעבוד נכון עם דנוור קאט, שלב אחר שלב

כמו עבודה עם כל חומר חדש, הייתי צריך ללמוד איך לגשת לדנוור סטייק כדי לקבל את התוצאה הטוב ביותר. אז נכון, זה שהגעתי ממשפחה בשרנית היה בהחלט יתרון גדול. אבל אני לא מיוחד ואין לי יכולות שאתם לא יכולים להשיג. עם קצת תשומת לב לפרטים הקטנים גם אתם תקבלו נתח שלא יבייש את המסעדות הגדולות

1# הכול מתחיל בחיתוך הנכון

כמי שגדל בין מקצועני בשר, הכלל הראשון שלמדתי היה, לא כל הנתחים נולדו שווים. זה לא אומר שנתח אחד טוב יותר מהשני, אבל זה כן אומר שכל נתח מתנהג אחרת ולכן אי אפשר לטפל בכולם באותה הטכניקה.

אז אם אתם עומדים מול הקצב, תבקשו ממנו שיחתוך את הנתחים של הדנוור דק דק. נתחים דקים הם בין הסממנים העיקריים שמבדילים את הדנוור קאט משאר הסטייקים. ככה יהיה לכם הכי קל לעבוד אתו – הדנוור קאט הוא נתח שאידיאלי במיוחד לצלייה על הגריל גז, על המנגל או על המחבת (היצוקה) הביתית שלכם.

אם חשבתם להשתמש בדנוור קאט לחמין של שבת, כדאי שתעשו פרסה כי הוא ממש לא מתאים לטכניקת בישול ארוך, כדי להוציא ממנו את המיטב תשתמשו בו רק לצלייה. 

אז על מה כדאי לשים לב אצל הקצב? מטרת החיתוך היא להפריד את החלק הקדמי מהחלק האחורי לפני שחותכים את הבשר לסטייקים דקים. 

2# אחסון חכם של הנתח

אחת הטעויות של חובבי בשר מתחילים היא שהם לא יודעים איך לאחסן את הנתח כמו שצריך. זה אחד הגורמים שימנעו מהבשר לספק לכם את המרקם והטעם האולטימטיביים. אז אם הבאתם את הבשר הביתה ואתם לא מתכננים לצלות אותו במיידי, כדאי להכניס אותו למקרר ולשמור עליו יבש, זאת אומרת למנוע מנוזלים להצטבר באריזת האחסון. לרוב, סטייקים נשמרים במקרר למספר ימים, אבל עם כל יום שעובר הנתח יהיה פחות טרי, ולאניני הטעם שביננו, זה יהיה מורגש. אתם כמובן יכולים להקפיא את הנתח ולהשתמש בו במועד מאוחר יותר.

אם אני מקפיא (וזה קורה לעיתים יחסית רחוקות) את הבשר שלי, אני מקפיד לעשות את זה כאשר הנתח עטוף בשקית אריזה ייעודית לבשר מוקפא. זה אולי נשמע לכם קצת קיצוני, אבל כשמתרגלים לבשר ברמת איכות גבוהה, תאמינו לי, קשה לחזור להרגלים ישנים כמו לאכול בשר שהיה זרוק במקרר חצי שנה.  

2# צלייה בדיוק במידה

כמו ציינו מקודם, הייעוד של הדנוור קאט הוא להגיע למידת העשייה המדויקת, בצלייה. אבל לפני זה, מוצאים את הסטייק מהמקרר שעה לפני הצלייה ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר. אפשר להשרות את הנתח במרינדה – הוא אוהב השריות – אבל אם אתם לא חובבים רטבים מלאי טעם זה ממש לא חובה.

מחכים שהגריל, המחבת או המנגל יהיו חמים, אבל לא לוהטים ומניחים את הסטייק לצלייה בת שתיים שלוש דקות מכל צד, זה מספיק כדי להגיע לדרגת הצלייה שאני הכי אוהב, מדיום רייר. אם לאכול בשר, אז שיהיה אדום.

אם אתם רוצים שהבשר יהיה מדיום או מדיום וול, פשוט תנו לו לשבת דקה שתיים יותר. אבל תזהרו לא להגזים! אתם לא רוצים שהוא יהיה קשה מדי.

3# מה התיבול שלכם?

אנשים נוטים להרעיף על הבשר הרבה תבלינים. אבל הסוד הוא לתת לבשר להישאר עם הטעמים הבשרניים שלו. אז אולי כבר ניחשתם, אני מפזר רק מלח גס ורק לאחר הצלייה אני מפזר מעט פלפל גרוס. בגלל שאלו התבלינים היחידים שילוו את הבשר שלי, אני אוהב להשתמש במלח אטלנטי איכותי ולגרוס את הפלפל השחור בזמן התיבול, ככה הוא נשאר טרי טרי. אחרי הצלייה אפשר לפרוס את הסטייק לרצועות דקות, הרבה יותר נוח לאכול ככה, במיוחד אם אתם חולקים את הנתחים עם המשפחה.

מה לשים לכם בצד?

אם אתם רוצים רעיונות לכמה תוספות שיקפיצו לדנבר סטייק את הטעם, אפשר להגיש בצד צ’יפס טוב, רוטב צ’ימיצ’ורי , פירה, סלט טרי ומרען, ירקות בתנור ואפילו מנת אורז לבן תעשה את העבודה.  

כמה עולה דנוור סטייק?

כמו הרבה מוצרים, גם המחיר של הדנוור סטייק משתנה בין מקום למקום והוא תלוי במידת הטריות, האיכות וגם במקום שממנו אתם רוכשים. אני מניח שאם תבחרו לקנות דנוור קאט מהסופרמרקט, המחיר יהיה זול והתוצרת בהתאם. טווח המחירים של הנתח נע בין 80 שקלים ועד ל140 שקלים בקצביות המובחרות.

איפה ניתן לרכוש דנבר סטייק?

אם תשאלו אותי, ואני מניח שבשביל זה אתם כאן – כדאי לכם לרכוש דנוור סטייק רק מקצביות מקצועיות ואמינות. חיתוך של גוש דנוור סטייק מצריך מיומנות כדי לשמור על מידת השיוש הנכונה שתספק לכם את הערכים שהופכים את הנתח הזה לכל כך טוב. זאת גם הסיבה שלא כל קצביה מוכרת את הנתח הזה. זה לגמרי שווה את החיפוש, וכדי לעשות לכם את החיים קלים וטעימים יותר, תוכלו למצוא את הדנוור סטייק בקצבית האחים אהרון הממוקמת בשכונת התקווה.  

כמה מילים לסיכום

עכשיו אתם יודעים כל מה שכדאי וצריך על דנוור סטייק – הוא חדש, רך, טעים ועוצמתי, כמו שאני אוהב. אני ממליץ לכם בחום קרניבורי לנסות אותו בארוחה הבאה שלכם.

רוצים להזמין נתח של דנוור קאט עד פתח הבית?

קצבית האחים אהרון מזמינה אתכם להינות מהנתחים האיכותיים והטריים ביותר שלנו במשלוח מקורר עד פתח הבית! ואם אתם אוהבים הרפתקאות, בואו לבקר אותנו בשוק התקווה, החוויה עלינו

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך