כקצב, אוהב בשר וחובב ויסקי, אני שמח לשתף ואתכם במתכון המופלא הזה: עוף בוויסקי – צ’קן וויסקי! יש משהו מיוחד בטעמים הנועזים והמיוחדים של הוויסקי, בתהליך הבישול ובטעם הסופי שהוא נותן לעוף. זו מנה שהיא לא מספיק פופלרית בארץ, אבל בחו”ל היא כובשת ואני ממליץ לכל אחד לנסות את המנה הזו במסעדה ביתית. ומצד שני, עד אז, תוכלו גם להכין את המנה הזו בקלות בבית. לפני כמה חודשים התחלתי להתנסות בקוקטיילים ובסופו של דבר הוצאתי לא מעט כסף על אלכוהול. כמה שאני נהנה מאמנות המיקסולוגיה, אני גם אוהב את האפשרות לבשל עם אלכוהול – וזו התוצאה.
בין אם אתם שפים מיומנים או טבחים חובבים מתחילים – עוף בוויסקי זה מתכון יצירתי שדורש המון התנסות. זו מנה שמקרבת אנשים, מעוררת שיחות ויוצרת זיכרונות שנשארים הרבה אחרי הביס האחרון. אז קדימה בואו נתחיל.
למה כדאי לכם להכין את המנה הזו?
זה לא סוד שיש לי התמכרות למנות בהשראת אסיה. אני אוהב כל עוף, או בקר שטוגנו ונזרקו לרוטב טעים. למעשה, יש לי כבר הרבה מסוגי המתכונים האלה במגזין שלנו. אחד הפופולריים ביותר, זה עוף ברוטב תפוזים.
המנה הזו תניח בצד לחלוטין את כל התפיסות המוטעות שיש לכם לגבי הכנת אוכל טייקאווי בבית בסגנון אסייתי/סיני. זה יכול להתחרות במנות הטובות שבהם – ובהשוואה למחירי המנות במסעדות…זה הולך גם להשתלם לכם.
ואם כבר מדברים על אוכל סיני כדאי לכם לנסות את המתכונים האלה
מאיפה המנה מגיעה אלינו?
בעוד וויסקי צ’יקן הוא מאכל אהוב בהרבה תרבויות – במקור הוא מגיע אלינו מאנגליה. לוויסקי, כרוח, יש קשרים היסטוריים לאזורים שונים, כולל אירלנד וסקוטלנד, הידועים בהרגלי השתיה ובהאהבה הרבה שלהם לוויסקי. עם זאת, הרעיון של בישול עוף עם וויסקי אינו ייחודי לאף מדינה או מטבח ספציפי.
לאורך ההיסטוריה, תרבויות שונות השתמשו במשקאות אלכוהוליים, כמו יין ובירה, בבישול כדי לשפר טעמים ולרכך בשר. הרעיון של שימוש בוויסקי ביישומים קולינריים הוא הרחבה של פרקטיקה זו, וסביר להניח שלטבחים ביתיים ושפים מרקעים שונים מילאו תפקיד באבולוציה של עוף וויסקי.
עם הזמן, וויסקי צ’יקן הפך למאכל אהוב בעולם, שכבש את לבבותיהם של חובבי אוכל מכל קצוות העולם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות:
טיפים להכנת עוף בוויסקי
1. השריה– קחו את המרינדה ברצינות. אפשרו לעוף להיות מושרה במרינדת הוויסקי לפחות שעתיים, או יותר טוב, למשך הלילה. זמן השריה ממושך מבטיח שהטעמים יחדרו לבשר, וכתוצאה מכך עוף רך וטעים יותר.
2. בחירת וויסקי: יש חשיבות לסוג הוויסקי שתבחרו. בחרו בוויסקי עם טעמים חזקים שיכול לעמוד בתהליך הבישול. ממליץ להשתמש בבורבונים עם תווי קרמל ווניל, סקוץ’ מעושן, או אפילו וויסקי שיפון חריף יותר לטוויסט ייחודי.
3. הוסיפו מתיקות: הסוכר החום מוסיף נופך של מתיקות כדי לאזן את הטעמים. התאימו את הכמות להעדפתכם.
4. לא להעמיס את המחבת: בעת בישול העוף במרינדה, הימנעו מצפיפות יתר של המחבת. זה מבטיח פיזור חום תקין ומאפשר לעוף להתבשל בצורה אחידה.
5. נותנים לעוף לנוח: לאחר הבישול נותנים לעוף לנוח כמה דקות לפני שפורסים או מגישים. זה עוזר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, וכתוצאה מכך נגיסות עסיסיות וטעימות יותר.
6. בקרת טמפרטורה: השתמשו במדחום לבשר כדי לוודא שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס. זה מבטיח שהעוף מבושל במלואו.
7. התנסו עם מרכיבים נוספים: אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם המרינדה שלכם. הוסף מרכיבים כמו ג’ינג’ר מגורד, גרידת הדרים, עשבי תיבול טריים, או אפילו נגיעה של חומץ בלסמי.
8. טגנו על גריל- לטעם מעושן יותר וסימני גריל אטרקטיביים, תוכלו לצלות את העוף במרינדה על הגריל במקום לצרוב במחבת.
9. תוספות מומלצות: הגישו את עוף הוויסקי שלכם עם תוספות המשלימות את הטעמים שלו. ממליץ מאוד על פירה קרמי או ירקות צלויים.
בישול עם אלכוהול מה לקחת בחשבון?
לרוטב, למרות שהוכן עם וויסקי, אין טעם של אלכוהול בכלל. זה סמיך, אבל לא ג’לטיני כמו רוב מנות העוף. וטעמו מעט מתוק, אבל עם מעט חמצמץ. וכמובן, רוטב הסויה נותן מעט מליחות ואת טעם האומאמי שכולנו אוהבים ברוטב סויה. אז מה עם הוויסקי? ובכן, וויסקי יכול להיות די דינמי ומורכב. למתכון הזה השתמשתי באולד מס’ 7. זהו הוויסקי המקורי של ג’ק דניאל. הוא בעל ניחוחות מתוקים של סוכר חום, עץ, שרף ועלים טריים. טעמו מתוק ומזכיר תפוזים, עץ וקינמון חם.
כשהרוטב מוכן, לא תטעמו את כל הדברים האלה. למרות שהרוטב לא מבושל זמן רב, חוזק האלכוהול בהחלט פוחת. תישארו עם טעם מחמם, מתוק וארומטי מאוד. מכיוון שכמות האלכוהול מתאדה במהלך הבישול, חלק ממנו יישאר (מאוד אפסי).
אוהבים מתכוני עוף? כדאי לכם לנסות גם את המתכונים האלה:
אז איך מכינים עוף בוויסקי?
האם אפשר להחליף את הוויסקי?
ניתן להחליף את הוויסקי בקלות ברום, בורבון, ברנדי או אפילו קוניאק. אם אין לכם אחד כזה, אפשר להשתמש בסקוטש. עם זאת, אם אתם רוצים להשמיט לחלוטין את האלכוהול, אז השתמש במיץ תפוחים. זה יעבוד בצורה מושלמת! אבל, שימו לב לסוג מיץ התפוחים שאתם משתמשים בו.
אני ממליץ בחום להשתמש במיץ תפוחים לא ממותק בגלל העובדה שיש סוכר חום במתכון הזה, אז תרצו להתרחק מכל סוכר נוסף. האם יהיה אותו טעם עם מיץ תפוחים במקום וויסקי? לא. האם זה יהיה טוב בכל זאת? כן! זה עדיין יהיה טעים. הבחירה בידיים שלכם.
הכנות
בכל פעם שאני מטגן משהו, בין אם זה צ’יפס, קובה או במקרה שלנו עוף בוויסקי – אני מוודא שהכל מוכן קודם כדי שלא אצטרך להתרחק מהשמן החם. חוק מספר 1 אף פעם לא כדאי להשאיר שמן ללא השגחה. לא רק שהוא דליק, אלא שהטמפרטורה יכולה להשתנות במהירות ולהשאיר אותכם עם אוכל שרוף או בלגן רטוב. האם אי פעם אכלתם אוכל מטוגן עם בלילה שמנונית? זה אומר שהטמפרטורה של השמן הייתה נמוכה מדי והבלילה ספגה אותו. אף אחד לא רוצה את זה!
אני אוהב קודם למדוד את כל מרכיבי הרוטב לתוך קערה ולהקציף אותם יחד. אני מניח את זה בצד ומוסיף את קונפלור והמים לקערה קטנה יותר ומניח גם את זה בצד. כשתגיעו לנקודה שבה אתם מוכנים להשתמש גם ברוטב וגם בתמיסה, זה רק עניין של ערבוב מהיר כדי ששום מרכיב לא ישקע לתחתית הקערה.
לאחר מכן, אני מתחיל בסיבה שלשמה התכנסנו. במקרה הזה, זה העוף. אני מוסיף את העוף לקערה ומוסיף את המלח והפלפל. השתמשו במרית גומי או בידיים נקיות לזרוק את העוף כך שכולו יהיה מצופה באופן אחיד במלח ופלפל. לאחר מכן, אני זורק פנימה את הקונפלור ומצפה היטב.
שמתם לב שלפעמים כשמערבבים בשר וקונפלור יחד ומשאירים אותו לשבת בפנים מעט, הקונפלור ירטב ובסופו של דבר הבשר נדבק אחד לשני? כדי להימנע מכך, אני אוהב להפריד כל נתח עוף ולהניח אותו על תבנית. כשאני מפריד את העוף, אני מנער את עודפי הקונפלור, שזה בכל מקרה שלב חשוב.
מטגנים את העוף
יוצקים את השמן למחבת עם תחתית כבדה. תרצה בערך ארבעה סנטימטרים של שמן במחבת. מדליקים את האש ומביאים את השמן לטמפרטורת טיגון אופטימלית. עבור ג’ק דניאל’ס ועוף בוויסקי תרצו שהשמן יהיה בין 148 ל160 מעלות. אם יש לכם ספק – השתמשו במדחום לבישול.
מניחים תבנית אפייה ועליה רשת לצינון ליד המחבת. תניחו את העוף המטוגן על הרשת בשכבה אחת. זה יאפשר לאוויר לזרום סביב העוף המטוגן, ולשמן העודף לצאת.
ברגע שהשמן חם מספיק, זה הזמן לטגן! בעזרת מלקחיים מורידים את העוף לתוך השמן חתיכה אחת בכל פעם. אל תעמיסו את המחבת. אני נוטה לטגן אותם בערך 10 חתיכות בכל פעם.
לאחר שכל העוף מטוגן, מגבירים את האש. מניחים בזהירות את כל העוף בחזרה לתוך השמן. זה מוסיף אקסטרה פריכיות לעוף וזה רק עוד 3-4 דקות. מסירים מהשמן ומסננים היטב.
הגיע הזמן לרוטב!
בואו נודה בזה, המתכון הזה עוסק כולו ברוטב. ברור שנתחי עוף מטוגן זה נהדר וטעים, אבל יש בהן רק קצת מלח ופלפל בשלב זה. אנחנו צריכים עוד טעם והרוטב יספק את כל זה ועוד. וגם הרוטב הזה כל כך פשוט!
הקדשתם את הזמן למדוד את כל מרכיבי הרוטב לקערה, אז עכשיו כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להעביר את הכל למחבת. על אש בינונית-גבוהה, מקציפים ללא הרף את הרוטב עד שהוא מתחיל לרתוח. מנמיכים את האש לבינונית ומערבבים את התמיסה על ידי שילוב הקונפלור עם המים. יוצקים את זה לתוך הרוטב תוך כדי הקצפה. הרוטב יסמיך מיד. ממשיכים לערבב.
לבסוף, מוסיפים את העוף המטוגן לרוטב עד שכל חתיכה מכוסה בנדיבות ובשלמות ברוטב המדהים הזה. עכשיו, זה הרגע לו חיכיתם – בתאבון!!!
מתכון לעוף בוויסקי – הכי טעים שיש!
2
מנותחצי
שעה1
שעותעוף בוויסקי – נתחי עוף המבושלים ברוטב המבוסס על ויסקי, היוצר שכבת ציפוי מבריקה ומרקם עסיסי. מנה עם טעם ייחודי, המוסיפה עניין לכל ארוחה.
מצרכים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כוס קונפלור
מרכיבי הרוטב:
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מים
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כוס וויסקי של ג'ק דניאל
1 כפית אבקת בצל
1/2 כפית אבקת שום
1 כף חומץ אורז
מרכיבים נוספים להסמכת הרוטב
1 כף קונפלור
3 כפות מים
שמן לטיגון
הוראות הכנה
שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה וטורפים אותם יחד ומניחים בצד.
שמים את כל מרכיבי התמיסה להסמכת הרוטב בקערה וטורפים אותם יחד.
יוצקים שמן לטיגון במחבת. מדליקים את האש ומביאים את השמן ל-160 מעלות.
מניחים תבנית עם רשת לצינון ליד הסיר. תניחו את העוף המטוגן על הרשת בשכבה אחת..
בעזרת מלקחיים מורידים את העוף לתוך השמן חתיכה אחת בכל פעם. אל תעמיס את הסיר.
לאחר שכל העוף מטוגן, מגבירים את הטמפרטורה. מניחים בזהירות את כל העוף בחזרה לתוך השמן לעוד 3 דקות. מוציאים מהשמן ומניחים בצד.לאחר מכן, מעבירים את קערת הרוטב למחבת, מערבבים בלי להפסיק את הרוטב עד שהוא מתחיל לרתוח.
מנמיכים את האש ושופכים את הקונפלור שערבבתם עם המים בהתחלה. יוצקים את זה לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב. הרוטב יסמיך מיד.
מוסיפים את העוף המטוגן ומערבבים.
מגישים חם - מומלץ עם אורז.