איך להכין שניצל כמו בוס 😎

מי לא אוהב שניצל?! שניצל עוף הוא אחד מההנאות הגדולות של החיים. המתכון האוסטרי המסורתי הזה פופולרי הן בגרמניה והן בישראל, כמו גם בכל העולם. שניצל עשוי היטב מטוגן זהוב ופריך מבחוץ, רך וטעים טעים מבפנים. כמובן שהמנה הפשוטה הזו קלה להכנה ואני הולך לחלוק איתכם במדריך הזה גם כמה טיפים שישדרג לכם את השניצלים פלאים. אז יאללה בואו נכין שניצלים כמו בוסים! מתחילים. 

מאיפה מגיע אלינו השניצל?

שניצל עוף הוא, בפשטות, חזה עוף מטוגן פריך. שניצל הוא אוסטרי במקורו ומיוצר באופן מסורתי עם בשר עגל (המכונה שניצל ווינר) או חזיר. כמו כן, זה היה גם מאכל פופולרי בגרמניה במשך מאות שנים. מאוחר יותר מצא שניצל מטוגן את דרכו לישראל ולשאר יהודי אירופה ומשם הכול היסטוריה. כמו מאכלים רבים אחרים, אנחנו הישראלים התאמנו את המנה, עשינו שדרוגים, שינויים (חלקם בעיקר מטעמי כשרות) ועכשיו השניצל שלנו נחשב לאחד הטעימים בעולם ובכל מקום ומסעדה תוכלו למצוא מנת שניצל ככה בצלחת עם צ’יפס או הקלאיסה של שניצל בבאגט. 

טיפ – תכינו את פירורי הלחם בעצמכם! 

אני יודע, באוטומט הכי קל לזרוק פירורי לחם שקנינו בסופר, אבל האמת שיש כאן סוד. להכין פירורי לחם זה הכי קל שיש, משתלם וטעים! במקום לזרוק את הלחם היבש שנשאר לכם משישי (או בכל יום אחר) זרקו אותו לתנור עם קצת שמן זית ותבלינים שאוהבים, תנו לו להתקרר ואז העבירו למעבד מזון. זה וצא טעים! מומלץ לתבל עם אורגנו, טימין, אבקת שום או כל תבלין אחר שאוהבים. מחפשים עוד רעיונות לציפוי יצירתי? יש לי עוד הצעה – נסו לטחון ביסלי או דוריטוס (אני יודע, זה לא בריא) התוצאה תהיה שווה וקריספית במיוחד! 

לפני שמתחילים - איך בוחרים חזה עוף לשניצל?

אז לפני שמתחילים – תחגרו חגורות 🙂 כי אנחנו עומדים לצאת להרפתקת שניצל שאין כמותה! כשזה מגיע לבחירת העוף המושלם לשניצל שלכם, יש כמה דברים חשובים שכדאי לזכור. התכונן לתעל את הבלש הקולינרי הפנימי שלכם ולפעול לפי הטיפים הבאים:

דבר ראשון, טריות היא שם המשחק. כשתגיעו לקצביה שמוכרת לכם עופות – הקפידו לבדוק אם יש עוף שנראה שמנמן ולבן. תבחרו בעופות חתיכים, ולא בעייפים לשניצל. תנו לו לחיצה עדינה (אל תתביישו עכשיו) כדי לוודא שהוא יציב אך לא קשה מדי. העור צריך להיות בעל גוון ורדרד בריא, והבשר צריך להיות נקי מכל ריח חשוד. תאמינו לי, עוף טרי שווה לשניצל מושלם

הגודל כן קובע, חבריי חובבי השניצל! בחר עוף שהוא לא גדול מדי ולא קטן מדי.עוף בגודל בינוני יהיה קל יותר לטיפול ויספק איזון מענג של בשר רך וציפוי פריך. בנוסף, הוא מבטיח שהשניצל יתבשל בצורה אחידה.

בשלב הבא, שקול את נתח העוף. עכשיו, שימו לב כאן כי הטיפ הזה הוא קריטי. לחוויית השניצל האולטימטיבית, תרצו חזה עוף ללא עצמות וללא עור. היפים האלה הם כמו קנבסים ריקים, מוכנים לספוג את כל הטעמים והתבלינים שאתם הולכים לשים שם.  קל לדפוק אותם לחתיכות דקות ואחידות, מה שמבטיח שניצל שלא רק מושך מבחינה ויזואלית אלא גם מתבשל במהירות ובאופן אחיד. אז, הקפידו לתפוס את חזה העוף ללא עצמות וללא עור ולהתכונן להכין שניצל מושלם!

לבסוף, חבריי חובבי השניצל, אל תשכחו את איכות העוף. חפשו עופות שגודלו בתנאים אנושיים, רצוי עוף אורגני הידיעה שהעוף שלכם עבר חיים מאושרים ובריאים תוסיף שכבה נוספת של שמחה לחגיגה של השניצל שלכם.

הנה לכם, אנשים! עכשיו שאתם חמושים בטיפים האלה, אתם מוכנים להתחיל להכין. זכרו, טריות, גודל, חיתוך ואיכות הם המפתחות להצלחת השניצל.  

איך להכין את השניצל המושלם?

שניצל זה משהו שאוכלים לאורך כל השנה – בימי חג וימי חול. אף פעם לא אומרים לא לשניצל. המתכון שאני הולך לחלוק איתכם מאוד קל להכנה – כל עוד תזכרו ליישם כמה טיפים בהמשך. אני אוהב להתארגן על חזה עוף מהקצביה שלנו ואז לדפוק אותם דק דק דק.  כתוצאה מכך זה גורם לעוף להתבשל בצורה אחידה יותר, ומביא לתוצאה פריכה יותר. ניתן להשתמש במגוון מרכיבים לציפוי השניצל, ביניהם פירורי לחם, פנקו יפני ואפילו ביסלי (כן כן, כדאי לנסות). אבל בסך הכל פירורי לחם הם הבחירה הפופולרית ביותר. אם אתם קוראים את הכתבה הזו בפסח אז לגמרי אפשר להחליף בקמח מצה או פירורי מצה – זה יוצר ציפוי רך ואוורירי מאוד.  בנוסף, אני אוהב להוסיף שומשום לציפוי לעוד טאץ’ של קראנצ’יות, וטעם מעט אגוזי. לבסוף, גם טמפרטורת השמן חשובה; טיגון ב170 מעלות בערך יבטיח שהשניצל שלכם יתבשל באופן אחיד לגמרי

בחרו את הנתח הנכון: בחרו בחזה עוף ללא עצמות או עור. הם מושלמים לשניצל מכיוון שהם מספקים מרקם עדין ועסיסי.

דופקים בפטיש: השתמשו בפטיש בשר כדי לדפוק את הבשר עד שמגיע לעובי הרצוי (תלוי מה אתם אוהבים, הרבה מעדיפים דק). זה לא רק עוזר לרכך את הבשר אלא גם מבטיח בישול אחיד. 

הגדירו את אזור תחנת הציפוי: הכן תחנת ציפוי שכוללת שלושה שלבים עם קמח, ביצים ופירורי לחם. מתבלים את הקמח במלח, פלפל וכל תבלינים או עשבי תיבול שתרצו. כך נוצר ציפוי מושלם. 

טובלים ומצפים: טובלים כל נתח עוף בקמח, מוודאים שהוא מצופה באופן אחיד. מנערים את עודפי הקמח לפני שטובלים אותו בביצים הטרופות. הניחו לכל ביצה עודפת לטפטף לפני שטובלים את הבשר בפירורי הלחם, ומבטיחים שהוא מצופה במלואו.

טיפ: השתמשו ביד אחת עבור החומרים היבשים וביד השנייה עבור החומרים הרטובים כדי למנוע אצבעות דביקות.

תנו לשניצלים לנוח –  תנו לשניצלים הלחם לנוח על רשת כ-10-15 דקות לפני הטיגון. זה עוזר לפירורי לחם להיצמד טוב יותר ומביא לציפוי פריך יותר.

מחממים את השמן: השתמשו במחבת גדולה ומלאו אותו בכמות מספקת של שמן כדי לכסות את השניצל במחציתו. מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מגיע ל175 מעלות צלזיוס. שמן שחומם כהלכה מבטיח שניצל מושלם בצבע חום-זהוב מבלי להיות שמנוני.

מטגנים : מניחים בעדינות את השניצלים בשמן החם, ומקפידים לא להעמיס את המחבת. מטגנים כל צד כ-3-4 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה. ז

מסננים ושומרים על חום: מעבירים את השניצלים המבושלים לצלחת מרופדת בנייר סופג או לרשת כדי לנקז את עודפי השמן. שמרו עליהם  חמימים בתנור על חום נמוך על  95 מעלות צלזיוס בזמן שאתם מסיימים לטגן את השניצלים שנשארו.

מגישים בחיוך: מצלחים את השניצלים ומקשטים אותם בסחיטת מיץ לימון שמוסיף המון. הגישו אותם לצד התוספות האהובות עליכם כמו צ’יפס, פירה, סלט כרוב או סלט קצוץ.

תהנו מכל ביס: לבסוף, התענגו על כל ביס מהשניצל המושלם שלכם. 

תוספות מומלצות לשניצל

המנה העיקרית הטעימה והקריספית הזו מוגשת לרוב עם תוספת כמו צ’יפס או פירה – הכי קלאסי שיש. למי שזה כבד מדי – אפשר גם ללכת על סלט טרי (גם מרגיש בריא יותר) פרוסות לימון טרי זה התוספת המסורתית של השניצל, כי לימון מוסיף המון. מומלץ לתבול בחרדל חריף – או קטשופ או כל רוטב אחר שאוהבים! 

איך להכין שניצל כמו בוס 😎

מספר מנות

7

יחידות
זמן הכנה

חצי

שעה
זמן בישול

חצי

שעה

מי לא אוהב שניצל?! שניצל עוף הוא אחד מההנאות הגדולות של החיים. המתכון האוסטרי המסורתי הזה פופולרי הן בגרמניה והן בישראל, כמו גם בכל העולם. שניצל עשוי היטב מטוגן זהוב ופריך מבחוץ, רך וטעים טעים מבפנים. כמובן שהמנה הפשוטה הזו קלה להכנה ואני הולך לחלוק איתכם במדריך הזה גם כמה טיפים שישדרג לכם את השניצלים פלאים. אז יאללה בואו נכין שניצלים כמו בוסים! מתחילים.

מצרכים

  • 1 קילו חזה עוף

  • 1/2 כוס קמח

  • 2 ביצים גדולות

  • 1 כוס פירורי לחם פנקו

  • 1 כף פפריקה

  • 1 כף שומשום (לא חובה)

  • 1/4 כפית מלח, או יותר לפי הטעם

  • שמן עם נקודת עשן גבוהה לטיגון – עדיף שמן אבוקדו

  • לימון 

הוראות הכנה

  • עבור כל חזה, בדוק אם יש עצמות - אם יש הוציאו אותם.נקו את כל הגידים הנראים לעין ופיסות שומן מיותרות מהחזה.

  • הניחו את החזה  עוף על קרש חיתוך כשהצד החלק פונה כלפי מעלה. כעת פורסים בזהירות את החזה עוף. פתחו את החזה עוף לשני חצאים סימטריים (ככה שיצא צורה של פרפר), פורסים באמצע כדי לחלק את זה ל2 חלקים שווים. 

  • בסיום אמורים להיות לכם בסך הכול 4 פרוסות חזה עוף גדולות 

  • פורסים ניילון נצמד על השיש ומעליו שמים את הפרוסות חזה עוף שחתכתם. לאחר מכן מעל החזה עוף מניחים עוד שכבה של ניילון נצמד. 

  • כעת השתמשו בצד השטוח של פטייש השניצלים כדי לדפוק את השניצל דק, עד שהם נראים אחידים ובעובי המתאים. 

  • מניחים את פרוסות חזה עוף בצלחת. 

  • לוקחים 3 קערות וצלחת ריקה גדולה. 

  • בקערה הראשונה שלך, יש לשים את הקמח. בקערה השנייה שלך, טורפים את הביצים יחד עם 2 כפיות מים עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה השלישית שלך, מערבבים יחד את פירורי הלחם, הפפריקה, 1/4 כפית מלח ושומשום (לא חובה) עד לקבלת תערובת אחידה.

  • מניחים צלחת ריקה בקרבת מקום שבה תשימו את השניצלים המצופים.

  • יוצקים שמן למחבת - חשוב שיהיה מספיק עמוק לטיגון. מחממים את השמן על אש בינונית.

  • בזמן שהשמן מתחמם, טובלים כל חזה בזה אחר זה בקערות שלכם - תחילה יש לטבול אותו בקמח. לאחר מכן, טובלים את החזה המקומח בתערובת הביצים עד שהוא מצופה היטב, לבסוף, מניחים את החזה המכוסה בביצה  בקערת תערובת פירורי הלחם.

  • השתמשו ביד יבשה כדי לצפות את החזה בצורה אחידה בפירורי לחם. חזרו על התהליך עבור שאר השניצלים.

  • השמן שלכם צריך להיות חם מספיק אבל לא רותח מדי. 

  • מטגנים את החזה עוף המצופה בקבוצות - יש לההמתין עד שהם מזהיבים מ-2 הצדדים.  זה אמור לקחת בערך 2-3 דקות לכל צד.

  • אין לטגן יותר משני שניצלים בכל פעם, אחרת טמפרטורת השמן תרד והשניצלים לא יהיו מטוגנים כראוי. כשהשמן בטמפרטורה הנכונה, השניצלים יספגו מעט מאוד שמן ויתבשלו באופן אחיד וכמובן יצאו פריכים וטעימים יותר.

  • לאחר הטיגון, מניחים את השניצלים על נייר סופג.

  • מפזרים על השניצלים המוכנים מלח נוסף לפי הטעם, אם רוצים. מגישים חם עם פרוסות לימון או וכמובן רוטב שאתם אוהבים.  

  • שיהיה בתאבון! 

    כמה מילים לסיכום

    אני מקווה שאתם הולכים ליהנות מהשניצל הזה – תוכלו לאכול את זה לארוחת ערב, צהריים או בכריך – בכל אופן מה שבטוח שמהיום תכינו את השניצל שלכם כמו בוסים! 

    נשמח אם תשתפו אותנו איך היה המתכון בתגובות ואם יש לכם הצעות לשיפור וייעול אז בכלל! 

    אם אתם מחפשים עוף לשניצל –  קצבית האחים אהרון מזמינה אתכם, להנות מהבשרים הכי טריים ואיכותיים וכמובן, משירות שיעשה לכם טוב על הלב. אנחנו עושים משלוחים ותוכלו למצוא בקצביה שלנו עוף רגיל וגם עוף טבעי! 

     

        

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך