מתכון לאונטריב בתנור שנמס בפה

המתכון שלי לצלי אונטריב בתנור זה ארוחת ערב משפחתית מושלמת או ארוחה לאירוע חגיגי. קל להכנה – תוך 15 דקות בלבד, ואז מתבשל בחום נמוך ואיטי בתנור הכל בסיר אחד. מוגש עם תפוחי אדמה, גזר וירקות אחרים שאוהבים – בואו נתחיל בסקירה של הכנת אונטריב בתנור – תוכלו לקפוץ ישירות למתכון בסוף העמוד. 

איך הגעתי למתכון המושלם הזה?

הסיפור האישי (והמעורר תיאבון יש לציין) ששינה לנצח את הדרך שבה הסתכלתי על האונטריב פשוט מתחיל כאן. אני במקצועי שף, ומטייל המון בעולם אז יש לי נטייה לעשות רומנטיזציה למאכלים קצת כמו אייל שני, ראו הוזהרתם. 

לפני מספר שנים, במהלך טיול בלב ארצות הברית, נתקלתי בדיינר קטן וצנוע בעיירה ציורית. זה היה מסוג המקומות שהזמן לא נגע בו, עם מפות אדומות משובצות,  אנשים יושבים בכורסאות חומות עם כוסות מילקשייק אמריקאיות ואווירה נעימה שהזמינה אותי להיכנס. כן, הכי קלישאתי שיש, תצטרכו להאמין לי 🙂 

כשעיינתי בתפריט, מנה אחת מסוימת משכה את עיני: צלי אונטריב ספיישל. זה היה תיאור פשוט, אבל היה בו הבטחה לעסיסיות. הסקרנות שלי גברה עליי, והחלטתי לנסות את זה.

כשהצלחת הגיעה, היא החזיקה פרוסה נדיבה של צלי אונטריב (שם זה נקרא צ’אק), שחום בצורה מושלמת מבחוץ ומנצנצת מהמיצים שהתבשל במשך שעות. הארומה הזו מהמנה כבר עשתה את העבודה. המנה הגיעה עם תוספת של פירה שמנת וירקות מוקפצים שהשלימו את התמונה.

לקחתי ביס, וזה היה א-ל-ו-ה-י. צלי האונטריב היה רך, טעים, ונמס בפה. הוא בושל לשלמות בתנור, הבשר ספוג טעמים עדינים של תיבול. לא יכולתי שלא להתענג על כל ביס, ולהעריך את המיומנות הקולינרית שהושקעה במנה הפשוטה לכאורה הזו.

אותה ארוחה בלתי נשכחת במהלך הרואד טריפ שלי הפכה לזיכרון נהדר ולכן ניסיתי לשחזר את המנה הזו כמה פעמים – עד שהצלחתי. 

לפני שנמשיך , כמה דברים בסיסיים (למ שצריך) מה זה אונטריב?

אונטריב, אפשר לקרוא לו גם אונטר-ריב, ובאנגלית מכנים אותו  “chuck”, אם אתם אצל קצב ותוהים מה לבקש – אז זה החלק הפנימי של בשר מספר 2 (תוכלו לקרוא עליו לעומק כאן). האונטריב הוא נתח גדול שמתחיל בצוואר הפרה וממשיך לכיוון הבטן. לבשר האונטריב יש טעמים מיוחדים מאוד שקשה לא לאהוב אותם – חזקים ועמוקים למדי, וזאת בגלל שהוא קרוב מאוד לאחיו הנתח האנטריקוט. האונטריב הוא בעל שומניות יחסית גבוה, מזכיר בתכונה הזו את הפיקניה בגלל שהוא שריר תומך לצוואר.  

 

אונרטיב מוכן וצלוי אחרי בישול בסו ויד

איזה טעם יש לאונטריב?

אם עוד לא יצא לכם לטעום אונטריב – אני מקנא בכם. 
האונטריב הוא נתח בעל טעם מדהים, ייחודי עם ארומות עמוקות וחזקות. כמו שיספרתי לכם בהתחלה, בגלל שהוא יושב לא רחוק מהאנטריקוט הוא מקבל ממנו הרבה מהטעמים. 

איך בוחרים אונטריב טוב וטרי?

תמיד ששואלים אותי את זה, אז אני קודם כל אומר שאתם צריכים למצוא קצב טוב שאתם סומכים עליו (אהמ אנחנו לדוגמה) נתח האונטריב או הצ’אק הוא גדול, ולכן לפני שאתם מבקשים ממנו – ספרו לו מה את מכינים (אונטריב בתנור!) והוא יוכל לדאוג לחתוך לכם את הנתח לצורה שאתם צריכים. אם אתם הולכים להכין אונטריב בבישול ארוך כמו במתכון הזה, כדאי לבחור בנתחים משוישים כי כשיש יותר שומן פנימי – הבשר יהיה טוב ועסיסי יותר. 

למקרה שאתם מחפשים בשר וואגיו משובח וכשר, הקצביה שלנו האחים אהרון עושה משלוחים לכל תל אביב והסביבה. 

 

טיפ חשוב – חיתוך אונטריב נכון 

כשמדובר בחיתוך נכון של אונטריב, אונטריב כמה טכניקות מפתח יכולות לעשות את כל ההבדל. התחילו בכך שתוודאו שיש לכם סכין שף חדה ואיכותית בהישג יד. הלהב צריך לגלוש דרך הבשר בקלות, וליצור חתכים נקיים. לפני שאתם צוללים פנימה, קחו רגע לבחון את פני האונטריב  כדי לזהות את כיוון הסיבים- הקווים הטבעיים של סיבי השריר העוברים דרך הבשר. זהו שלב מכריע, שכן חיתוך כנגד הסיב, כלומר חיתוך בניצב לקווים אלו, יביא לתוצאות טובות יותר. 

בנוסף, חשוב לשקול מה אתם מכינים, שכן מנות שונות עשויות לדרוש טכניקות חיתוך שונות. אם אתם מתכננים להכין תבשיל בבישול איטי או צלי בסיר, אולי כדאי לחתוך את האונטריב עצמו לפני לקוביות. עבור צלייה או צריבה במחבת, נתחי אונטריב עבים יותר הם בחירה טובה יותר. ואם אתם הולכים על משהו כמו כריך או מוקפץ, פרוסות דקות יותר הן אידיאליות.

בבשר אונרטיב יש לרוב כמות נאה של שומן, שחלקו רצוי לטעם ולעסיסיות. עם זאת, מומלץ לקצץ עודף שומן כדי להגיע לאיזון הנכון. בעבודה עם בשר צ’אק, כישורי הסכין שלכם והבנת מבנה הבשר נכנסים לתמונה. שליטה באמנות של חיתוך בשר אונטריב מבטיחה שתוכלו להפיק את המרב מהנתח הטעים אך הקשה במקצת, והופכים אותו לארוחה טעימה במיוחד 

טיפ חשוב – חיתוך אונטריב נכון 

כשמדובר בחיתוך נכון של אונטריב, אונטריב כמה טכניקות מפתח יכולות לעשות את כל ההבדל. התחילו בכך שתוודאו שיש לכם סכין שף חדה ואיכותית בהישג יד. הלהב צריך לגלוש דרך הבשר בקלות, וליצור חתכים נקיים. לפני שאתם צוללים פנימה, קחו רגע לבחון את פני האונטריב  כדי לזהות את כיוון הסיבים- הקווים הטבעיים של סיבי השריר העוברים דרך הבשר. זהו שלב מכריע, שכן חיתוך כנגד הסיב, כלומר חיתוך בניצב לקווים אלו, יביא לתוצאות טובות יותר. 

בנוסף, חשוב לשקול מה אתם מכינים, שכן מנות שונות עשויות לדרוש טכניקות חיתוך שונות. אם אתם מתכננים להכין תבשיל בבישול איטי או צלי בסיר, אולי כדאי לחתוך את האונטריב עצמו לפני לקוביות. עבור צלייה או צריבה במחבת, נתחי אונטריב עבים יותר הם בחירה טובה יותר. ואם אתם הולכים על משהו כמו כריך או מוקפץ, פרוסות דקות יותר הן אידיאליות.

בבשר אונרטיב יש לרוב כמות נאה של שומן, שחלקו רצוי לטעם ולעסיסיות. עם זאת, מומלץ לקצץ עודף שומן כדי להגיע לאיזון הנכון. בעבודה עם בשר צ’אק, כישורי הסכין שלכם והבנת מבנה הבשר נכנסים לתמונה. שליטה באמנות של חיתוך בשר אונטריב מבטיחה שתוכלו להפיק את המרב מהנתח הטעים אך הקשה במקצת, והופכים אותו לארוחה טעימה במיוחד 

מתכון לאונטריב בתנור שנמס בפה

מספר מנות

4

מנות
זמן הכנה

חצי

שעה
זמן בישול

4

שעות

המתכון שלי לצלי אונטריב בתנור זה ארוחת ערב משפחתית מושלמת או ארוחה לאירוע חגיגי. קל להכנה - תוך 15 דקות בלבד, ואז מתבשל בחום נמוך ואיטי בתנור הכל בסיר אחד. מוגש עם תפוחי אדמה, גזר וירקות אחרים שאוהבים.

מצרכים

  • צלי אונטריב  1.5 ק"ג.  

  • 2.5  כפות שמן זית 

  • 3 בצלים, קצוצים דק 

  • 5 שיני שום, קצוצות

  • 2 גזרים, חתוכים לעיגולים

  • 2 גבעולי סלרי

  • 3 עלי דפנה

  • 1 כפית פפריקה 

  • 1 כפית טימין

  • 1 כפית מלח

  • ½ כפית פלפל שחור

  • 2 כוסות מים או ציר בקר 

  • 1/2 כוס יין אדום 

הוראות הכנה

  • מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס. 

  • לאחר מכן יש לייבש את האונטריב בנייר סופג. 

  • תבלו את הצלי במלח ופלפל שחור.

  • מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית וצורכבים את האונטריב על אש גבוהה. צורבים מכל הצדדים עד שהצלי מפתח קרום חום זהוב 

  • מוציאים את הצלי ושמים בצד

  • שמים סיר על האש עם שמן זית ומוסיפים בצל שום, סלרי, גזר. מטגנים עד לריכוך. 

  • מוסיפים לסיר את התיבול, כולל עלי הדפנה, הטימין היבש, הפפריקה  מערבבים טוב.

  • כעת מחזירים את אונטריב הצרוב לסיר, יוצקים לסיר את הציר והיין.

  • לאחר מכן יש לכסות את הסיר במכסה ולהעביר  לתנור שחיממנו מראש. 

  • יש לבשל את האונטריב במשך 4 שעות בתנור (או עד שאתם רואים שהבשר מתפרק במזלג),

  • יש לוודא שהצלי מכוסה בנוזלים לאורך בישול - אם לא אז להוסיף. 

  • כשהבשר מוכן יש להוציא מהתנור. 

  • מגישים עם ירקות ועם רוטב הבישול. שיהיה בתיאבון!

    אודות כותב המאמר

    יונתן רוזנפלד

    יונתן רוזנפלד

    בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט

    הכנתם? שתפו אותנו בפייסבוק!

    מוצרים הנמצאים במתכון זה

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    מוצרים הנמצאים במתכון זה

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך