אלו הן קציצות חזה עוף הכי טעימות שיצא לי לאכול! עשירות בטעם, עסיסיות, אפויות או מטוגנות (מה שאתם אוהבים!) אפשר להגיש את הקציצות העוף האלה עם הפסטה האהובה עליכם, אורז, פירה – או לטרוף ככה לבד! 

אתם לא הולכים להצטער אם תכינו את המנה כפולה – פשוט תקפיאו מה שנשאר.  ארוחת צהריים, ארוחת ערב – מתאים להכול, אני מכין כמה וריאציות שלהם במשך שנים, אבל המתכון הזה שאתם רואה למטה הוא האהוב עלי, וגם על המשפחה שלי (כולל הילדים!) נהנית מהם.

אין ספק שזה אחת הארוחות הכי אהובות עלי, אני באופן אישי אוהב את הגרסה מטוגנת – עם המון המון ירק, תפוח אדמה ותיבול טוב שזה נותן פריכיות מדהימה. 

אם לא בא לכם לטגן לא לדאוג. פשוט תכניסו לתנור ויצאו לכם קציצות לא פחות ממדהימות!  אני אוהב לאכול בפיתה עם סלט, אבל כאן אני נותן לכל אחד להתפרע (אפשר גם לעשות עם תוספת של רוטב עגבניות)

למה אתם הולכים לאהוב את המתכון הזה? ❤

בריא יותר – בעוד שלכל סוגי הקציצות יש את הקסם שלהם (כמו המתכון לקציצות מרוקאיות וקציצות ברוטב עגבניות) קציצות חזה עוף מציעות מספר יתרונות, מה שהופך אותן לבחירה אטרקטיבית עבור מי שהבריאות חשובה לו. 

רזה ודל קלוריות: בהשוואה לבשר בקר או כבש, חזה עוף הוא רזה יותר באופן טבעי, מכיל פחות שומן רווי וכולסטרול. זה הופך אותו לאופציה מתאימה למי שמחפש אפשרות קלה יותר או מנהל הגבלות תזונתיות.

עסיסי: בעוד שזה שמדובר בבשר רזה תורם ליתרונות בריאותיים, זה יכול גם להוביל ליובש. עם זאת, עם הטכניקות הנכונות (כמו מלח, שימוש בירקות לחים וערבוב עדין), קציצות חזה עוף יכולות להיות עסיסיות וטעימות להפליא.

גמישות: חזה עוף מתאים למגוון רחב של תבלינים ועשבי תיבול, ומאפשר לך להתאים אישית את פרופיל הטעם לטעמך. חשבו על תבלינים ים תיכוניים, הדרים טעימים, או אפילו משחת חריסה בהשראה מרוקאית להרפתקה טעימה.

ילדים עפים על זה: ילדים נהנים לעתים קרובות מהטעם המתון ומהמרקם הקל יותר של קציצות חזה עוף בהשוואה לגרסאות בקר או כבש. הגניב פנימה כמה ירקות נסתרים לתוספת תזונה מבלי להתפשר על הטעם.

מעבר למתכון: שאריות קציצות חזה עוף הן מגוונות להפליא. זורקים אותם לסלטים, ממלאים פיתות, או הוסיפו אותם למרקים ותבשילים לקבלת בוסט חלבון.

בהשוואה לקציצות בשר בקר או טלה:

קציצות חזה עוף מציעות אלטרנטיבה קלה יותר לעמיתיהם הבקר או הטלה, מה שהופך אותם מתאימים להעדפות תזונתיות שונות ולמטרות בריאותיות. בעוד שבשר בקר וכבש עשויים להציע טעמים נועזים יותר, הרבגוניות של חזה עוף מאפשרת התאמה אישית וחקירה מרגשת של פרופילי טעמים שונים.

בסופו של דבר, הבחירה תלויה בהעדפות האישיות ובצרכים התזונתיים שלך. עם זאת, אם אתם מחפשים אפשרות רזה יותר ועמוסה בטעמים, קציצות חזה עוף בהחלט שווה לנסות! 

כמה מילים על בחירת הבשר

קונים את העוף שלכם בסופר? אז רגע, רגע. כדאי לכם לקרוא את הפסקה הזו. איכות וטעם האוכל שלנו מתחיל בבחירת הבשר. אני תמיד ממליץ לקנות את הבשר שלכם בקצביה טובה שאתם סומכים עליה (אהמ אהמ) בכל מקרה הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור עוף טרי וטעים. 

תסתכלו עליו: תמיד מתחלים במבט מעמיק על המראה הכללי של העוף. הבשר צריך להיות ורדרד ובריא לכל אורכו, הוא ממש לא צריך להיות עם גוון עייף או אפרפר המרמז על גיל או אחסון לא תקין. היזהרו מכל שינוי צבע, חבורות או כתמי דם מוגזמים, שכן כל אלה ממש דגלים אדומים לבשר שהוא לא טרי. תסכלו גם על העור- הוא צריך להיות חלק ושמנמן עם לחות קלה ובריאה, לא מרקם דביק או רירי.

בדיקה חושית: עכשיו, עוברים להשתמש באף! 👃🏽 עוף טרי הוא בלי ריח, יש לו ריח נקי ונייטרלי, ללא כל הפתעות לא נעימות שמזכירות חמיצות. בשלב הבא (ונקודת הנחה שהעוף ארוז והקצב הסכים לכם) לחצו בעדינות על הבשר עם קצה האצבע – הוא אמור לקפוץ אחורה במהירות ולשמור על צורתו, מה שמעיד על גמישות טובה. בשר דביק, למרבה הצער, מעיד שיעבר זמנו.

שומן: תסתכלו מקרוב על חלוקת השומן. בעוד שחלק מהשייש רצוי לטעם, מצבורי שומן מוגזמים יכולים להצביע על עוף שהיה מבוגר יותר. בדקו אם יש סימנים לטיפול נאות והיגיינה – האריזה צריכה להיות נקייה ועמידה בפני דליפות, והאזור שמסביב צריך להיות נקי מפסולת או בלגן. לבסוף, אל תפחדו לשאול שאלות! אטליז בעל מוניטין ישמח לענות לפניותיכם לגבי המקור, העיבוד והאחסון של העוף שלו, ויעניק לכם שקט נפשי ומידע רב ערך עבור ההחלטות הקולינריות שלכם.

 

אם אתם כאן כדאי לכם לבדוק את המתכונים הבאים: 

קציצות חזה עוף טרי לפני בישול

אילו מרכיבים תצטרכו

עוף טחון: השתמשו בחזה עוף טחון 

ביצה: ביצה אחת פועלת לחיבור המרכיבים יחד.שום: טוחנים 4-5 שינים 

1 תפוח אדמה – לרכות 

2 בצלים – לטעם 

חצי חבילת כוסברה – אפשר פטרזויליה למי שמעדיף 

3 כפות קמח

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו מיובש
ואופציונלי… קישוט של פתיתי פלפל אדום לקצת בעיטה!

קציצות חזה עוף בטיגון

טיפים להכנת קציצות חזה עוף

מבחינת הבשר: 

וריאציות שומן: במקום רק עוף טחון, אפשר לנסות גם תערובת של עוף טחון ובקר או טלה טחון (יחס 80/20) לעסיסיות וטעם נוסף. לאפשרות רזה יותר, השתמש בחזה הודו טחון.
תוספות להגברת עסיסיות: פטריות טריות קצוצות דק, פלפלים או סלרי מוסיפים לחות וטעם עדין מבלי להשפיע על המרקם. 
מלח הוא מרכיב חשוב יותר ממה שאתם חושבים: מלחים את חזה העוף לפני הטחינה לביטוח נוסף מפני יובש. השתמשו בתמיסת מי מלח פשוטה למשך 30 דקות.

תערובת תבלינים: החדירו לכדורי הבשר שלכם סימפוניה של תבלינים כמו כמון, כוסברה, פפריקה, כורכום וקורט פלפל קאיין לעומק חריף ואדמתי.
פיצוץ טריות: נענע טרייה קצוצה, פטרוזיליה ואורגנו מוסיפים פרץ תוסס של טעם.
גרידת הדרים: סחיטת גרידת לימון או תפוז מבהירה את הטעם הכללי ומשלימה יפה את התבלינים.

שינויים בטכניקה:

קסם זרעי פשתן: החליפו ביצים ב”ביצת” זרעי פשתן העשויה על ידי ערבוב 1 כף זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים ולתת לו לשבת במשך 5 דקות.
הצורה חשובה: הכינו קציצות בגודל ביס לבישול אחיד.
חלופות אפייה: טיגון במחבת עם שמן זית מוסיף קרום מקורמל טעים. טיגון באייר פרייר לדוגמה או בתנור הוא אפשרות בריאה יותר עם עדיין תוצאות פריכות.

אם אתם מחפשים מתכוני קציצות בריאים נסו גם את המתכון לקציצות בשר בתנור 

מה לעשות עם שאריות

שאריות קציצות מושלמות לסלטים, כריכים, או קצוצות במרקים ותבשילים.

 

טיפ בונוס:  לגרסה היוונית, מלאו את הקציצות שנשארו לכם בתערובת של זיתי קלמטה קצוצים, עגבניות מיובשות וצלפים לקבלת פרץ של טעם מלוח וחריף.

הצעות הגשה:

תרגישו חופשי להגיש עם כל תוספת שאתם אוהבים, זה בהחלט עניין שלכם – אני אוהב להגיש עם אורז וסלט ירקות, יש כאלה שאוהבים עם תפוחי אדמה בצורת פירה או צ’יפס, אפשר רק עם סלט בגרסה דלת הקלוריות, אפשר בכריך – השמים הם הגבול. 

אתם מוזמנים להתאים את רמת התבלינים להעדפתכם.
התנסו עם עשבי תיבול וירקות שונים כדי למצוא את שילוב הטעמים המושלם שלכם – רק שמרו על הכמויות זהות למתכון.

קציצת עוף 20 דקות ומוכן!

כמה מנות

ל2 אנשים

מנות
זמן הכנה

5

דקות
זמן בישול

25

דקות

קציצות עוף – קציצות רכות ועסיסיות עשויות מבשר עוף טחון, המתאימות לבישול ברוטב או לטיגון. אידיאליות כארוחה משפחתית או תוספת למנה עיקרית.

מצרכים

  • 500 גרם חזה עוף טחון

  • 2 ביצים

  • 2 בצלים

  • 1 תפוח אדמה 

  • 3 כפות קמח

  • מלח (לפי הטעם)

  • כפית פפריקה 

  • כוסברה(לפי הטעם)

  • פלפל שחור ללפי טעם 

הוראות הכנה

    1. מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה גדולה. 
  • מדליקים אש בינונית ושמים מעט שמ 

  • צורבים כל קציצה מכל צד, לא לשרוף רק להשחים מעט. 

  • מעבירים את הקציצות לתנור על חום 180 מעלות ל25 דקות. 

  • מגישים עם כל תוספת שאוהבים. שיהיה בתיאבון! 

    שאלות ותשובות על המתכון קציצות עוף

    השלב הראשון הוא פשוט לערבב את כל החומרים יחד. כן, הכל ביחד בבת אחת, בקערה אחת! אתם יכולים להשתמש בכף גדולה או מרית גומי בשביל זה.

    גורפים חלק מהתערובת (בערך 2 כפות, או 30-35 גרם) ומגלגלים/יוצרים כדור עם הידיים. החלק הזה יכול להיות קצת מבולגן, אז יש כמה מגבות נייר בקרבת מקום כדי לנגב את הידיים לפי הצורך. או תעשו מה שאני עושה ותבקש ממישהו לרסס את הידיים שלכם בספריי שמן זית לפני הבישול!  

    יכול להיות שבישלתם אותן יותר מדי או שהידקתן אותן חזק מדי. קציצות עוף יכולות לקבל מרקם נוקשה אם מהדקים אותן יותר מדי לפני הבישול. 

    הקציצות לוקחות רק כ-20 דקות בתנור. אופים את שהם זהובים מבחוץ ומוכנים מבפנים (אשפר להוציא אחד לחצות 2 ולטעום).  

    יש לכם 2 אפשרויות כאן: (1) אתם יכולים לאפות ולאחר מכן להקפיא אותם או (2) להקפיא אותם גולמיים. להקפאה לאחר האפייה, הניחו לקציצות להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן מניחים בכלי המתאים למקפיא ומקפיאים עד חודשיים. כדי להקפיא לפני האפייה, יוצרים קציצות, ואז מרווחים זה מזה על צלחת מרופדת או תבנית אפייה ומקפיאים למשך 1-2 שעות או עד שהם “התייצבו” וכבר לא יידבקו זה לזה. 

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך