בין אם זה שבת, חג או כל אירוע חגיגי אחר שבא לכם משהו טעים, חמצמץ ומדויק – המנה הזו של ארטישוק ממולא היא פשוט מושלמת! אנחנו מדברים כאן על קציצות נימוחות ומנחמות של אריטשוק ברוטב מופלא שאפשר לשים שם גם אורז. המתכון הזה המגיע ממסורת משפחתית ארוכה – ואני למדתי להכין אחד לאחד כמו סבתא שלי שהיא מספר 1 באוכל סורי ואני אובייקטיבי לגמרי 😄 (יש אצלנו שכנות שעד היום קונות ממנה סירים בשישי ושבת). יש כאן טעמים מופלאים וחמצמצים של לימון, עם סלרי, עשבי תיבול ושום. אז קדימה, בואו נמשיך למתכון.
כמה מילים על הבשר
בממולאים (וזה נכון לכל סוג של ממולאים) אחד הדברים החשובים שישפיעו בסופו של דבר על הטעם זה כל מה שקשור לבשר. אני הולך לשתף אותכם גם בכמה סודות שווים שכדאי לעשות עליהם צילום מסך:
צ’אק טחון: צ’אק טחון זו בחירה מצוינת עבור ארטישוק ממולא בשר. יש לו איזון טוב של תכולת בשר ושומן, בדרך כלל בסביבות 15-20% שומן, מה שמוסיף טעם ועסיסיות טובה לתערובת.
סינטה טחונה: סינטה טחונה רזה יותר בהשוואה לצ’אק, מכילה בדרך כלל כ-10-15% שומן. זוהי אפשרות מצוינת אם בא לכם תערובת בשר פחות שומנית עבור הארטישוק הממולא שלך.
שייטל טחון: אם אתם בדיאטה שייטל טחון זו האפשרות הרזה ביותר מבין נתחי בקר טחון, עם תכולת שומן בדרך כלל בסביבות 5-10%. למרות שזו בחירה בריאה, היא עשויה לגרום למלית מעט יבשה יותר, אז הקפידו לפצות עם הרבה טעמם כמו עשבי תיבול ותבלינים שאוהבים.
מה עם טלה?:
טלה טחון: לאוהבי טלה, טלה טחון היא הבחירה המתבקשת. יש לו טעם מובחן ועשיר שמשתלב נפלא עם ארטישוק, משהו משהו. בדרך כלל יש לו תכולת שומן גבוהה יותר בהשוואה לבשר בקר, בסביבות 20-25%, מה שתורם לעסיסיות ולטעמים חזקים – רק שימו לב שבשר טלה לא כולם אוהבים, כן? אפשר לשחק עם התערובת מבחינת אחוזים אבל זה משהו שעדיין טוב לקחת בחשבון.
איך מכינים ארטישוק ממולא?
תחתיות אטרישוק – אני אוהב להביא תחתיות ארטישוק קפואות מהסופר – זה פשוט, קל ומהיר הרבה יותר מהתעסקות של ארטישוקים.
ציר עוף: זה ייצור את הנוזל שנשפוך סביב הארטישוק כשהם נכנסים לתנור. זה ייתן לנו רוטב ממש נחמד שנוכל לשפוך על אורז בזמן ההגשה. אפשר להשתמש במרק עוף מוכן.
בשר בקר טחון: אפשר להשתמש גם בטלה טחון או בתערובת 50/50 משניהם.
שברי שקדים או צנוברים: שניהם טעימים כשהם קלויים ומוסיפים למילוי הבשר.
מיץ לימון ושום: הרבה משניהם כדי לתת למרק שלנו הרבה טעם חמצמץ. אתה יכול להפחית את הכמות של שניהם אם אתה רוצה, אבל אני ממליץ לנסות כמו שהוא! האורז יספוג את כל השום הלימוני הזה.
האם אפשר להכין את הבשר מראש?
אפשר לבשל את תערובת הבשר המתובל 1-2 ימים לפני מילוי ארטישוק. אפשר גם למלא את תחתיות הארטישוק ולהרכיב בתבנית ולכסות היטב בנייר כסף (בלי להוסיף את הנוזל לתבנית) 1-2 ימים לפני האפייה. לסיום, פשוט ממשיכים את השלבים במתכון שבהם מוסיפים את הנוזל לתבנית ואופים.
אחסון שאריות ארטישוק ממולא
חתיות ארטישוק ממולאות יחזיקו מעמד במקרר 3-4 ימים מכוסה היטב. אפשר לחמם אותם במיקרוגל או בתנור.
לא ניסיתי להקפיא שאריות, אז אני לא בטוח אם הן קופאות טוב!
לפני שאתם שואלים
- כן אפשר להשתמש בתחתית ארטישוק משימורים או קפואים, זה נוח. אתם לא עצלנים.
- כן, קולים את הצנוברים לפני.
- צנוברים זה טעים אבל אתם יכולים לוותר.
- אם אתם לא אוהבים טעם חזק של שום, צמצמו את הכמות במנה.
אם אפשר להשתמש בטלה טחון?
בהחלט! אתם מוזמנים להשתמש בבשר בקר טחון, טלה טחון או תערובת של השניים.
מתכון לארטישוק ממולא
4
מנות30
דקות3
שעותארטישוק ממולא בבשר – לבבות ארטישוק ממולאים בתערובת בשר, המתבשלים יחד עד לרכות והשתלבות הטעמים. מנה מרשימה המתאימה לארוחות חגיגיות ולשולחנות אירוח.
מצרכים
לקציצות
- 2 חבילות לבבות ארטישוק (כ-15 תחתיות)
- חצי קילו בשר בקר טחון או מעורבב עם כבש טחון.
- 3 שיני שום
- בצל קצוץ
- 1 ביצה
- צרור פטרוזליה קצוץ
- ענף סלרי קצוץ
- מעט גרידת לימון
- כף מיץ לימון
- עגבניה קצוצה
- 4 כפות פירורי לחם
- כפית ברהט
- כפית מלח
- כפית כורכום
- חצי כפית פלפל
לציפוי הקציצות
- 2 ביצים עם מעט מלח
- כוס קמח (או קונפלור)
לסיר: - 2 בצלים חתוכים לטבעות
- 8 שיני שום
- 2 ענפי סלרי קצוצים עם עלים
- מעט נענע קצוצה דק
- צרור כוסברה קצוץ דק
- צרור פטרוזילה קצוץ דק
- כוס אפונה
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח
- פלפל לפי הטעם
- כפית כורכום
Directions
איך מכינים?
- נתחיל מהקציצות. בקערה גדולה נערבב את המרכיבים לפי הסדר הבא: את הבצל, הכוסברה, העגבניה, הסלרי, שיני שום. הוסיפו את הבשר הטחון יחד עם גרידת הלימון ומיץ לימון, פירורי לחם ולבסוף את הביצה עם התבלינים. לערבב הכול יחד עד לקבלת תעורבת אחידה.
- כעת, צרו קציצה – לא גדולה מדי, ואז תהדקו את הקציצה לתחתית של ארטישוק.
- כעת את כל הארטישוקים הממולאים צפו בקמח.
- עוברים לשלב הטיגון. מחממים סיר עם שמן. לוקחים קערה עם 2 ביצים ומעט מלח בפנים.
- כהשמן בסיר חם, טבלו את הארטישוקים הממולאים שציפתם כבר בקמח בבלילת הביצים ומשם ישר לשמן. כך יש לעשות עם כל הארטישוקים הממולאים.
- כעת, יש להוציא הארטישוקים, ולאותו סיר, זרקו את הבצל והסלרי.
- הוסיפו 2 כוסות מים רותחים שערבבתם קודם עם מיץ לימון ועם התבלינים והשמן זית.
- ערבבו את הכול יחד.
- כעת, הניחו בסיר בחזרה את הארטישוקים
- בניהם פזרו את האפונה והשום.
- הנמיכו את האש ובשלו כ-40 דקות עד שעה.