וואו.
עמדתי שם, מתפעל מהמנה המושלמת של כרעי עוף שיצא לי. “לא מאמין שיצא ככה טעים”, לחשתי לעצמי, מתענג על הרגע.
העוף העסיסי, חדור סימפוניה של טעמים – עשבי תיבול מלוחים, לימון חריף, ורק רמז לשום. העור הזהוב-חום, פריך ובלתי ניתן לעמוד בפניו, אוטם את כל המיצים. אפילו הצד של ירקות קלויים, המתיקות המקורמלת שלהם מספקת את האיזון המושלם למנה הדשנה. כשחבר שלי, חובב אוכל מושבע, הציע לי לנסות את כוחי במתכון לכרע עוף ברוטב הזה, הסתקרנתי. “למה לא?” חשבתי.
נדרשו מספר נסיונות כדי להשיג את האיזון המושלם של טעמים ומרקמים. התנסיתי במרינדות שונות – מתערובות עשבי תיבול בהשראת ים תיכונית ועד למרקי הדרים טעימים. עד שלבסוף, זכיתי בזהב עם השילוב המנצח.
לגבי שיטת הבישול, לאחר התלבטויות רבות, הסתפקתי בצלייה בתנור. החום היבש עטף את כרעי העוף, והביא לבשר רך ועסיסי ועור פריך להפליא. ובל נשכח את חשיבות התיבול. זילוף נדיב של מלח ופלפל, טפטוף שמן זית, וסחיטת מיץ לימון טרי – פשוט אך מוסיף המון.
ועוד עצה – אל תחסכו באיכות המרכיבים. העדיפו עוף אורגני במידת האפשר, והשתמשו בעשבי תיבול טריים ותבלינים למקסימום טעם.
אז בין אם אתם מארחים מסיבה ארוחת ערב או פשוט משתוקקים לארוחה מנחמת, המתכון של כרעי עוף צלוי בטוח ירשים. רק היו מוכנים שהאורחים שלכם יבקשו את המתכון- זה כל כך טוב.
אם אתם כאן כדאי לכם לנסות את המדריכים הבאים:
מה תצטרכו למתכון הזה?
כרעי עוף: שוקי עוף שלמים -חלק זה של העוף הוא ללא ספק החלק הטעים והעסיסי ביותר של , וגם במחיר סביר יותר בהשוואה לחזה עוף או ירכיים ללא עצמות.
תפוחי אדמה: חפשו תפוחי אדמה קטנים או בייבי תפוחי אדמה. גודל זה יבטיח שתפוחי האדמה יהיו רכים וצלויים לחלוטין עד שהעוף יהיה מוכן. אתה יכול גם להשתמש בתפוחי אדמה גדולים יותר פרוסים לקוביות/רבעים.
גזר: גזר כתום בסיסי הופך למתוק וטעים במיצי העוף.
בצל: בצל צהוב או אדום זה בסדר.
חרדל דיז’ון: תבלין חריף זה מוסיף טעם ויוצר “קרום” טעים על עור העוף. אם יש לך חרדל גרגירי במזווה, השתמש בו במקום למרקם קצת יותר.
עשבי תיבול: טימין טרי הוא תיבול קלאסי לעוף. מורידים את העלים מגבעולי התימין וקוצצים אותם גס. אתה יכול להחליף עם טרגון, אורגנו או תערובת עשבים יבשים שאוהבים
חומץ יין אדום: שפריץ של חומץ יין אדום חמצמץ מוסיף טעם מיידי של חומציות מדויקת לחגיגה. בלסמי, חומץ יין לבן או מיץ לימון טרי הם תחליפים טובים.
איך לא לייבש את העוף ולקבל מנה עסיסית?
זו תופעה נפוצה יותר ממה שאתם חושבים, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לא לייבש את העוף.
המלחת העוף: המלח כרוך בהשריית העוף בתמיסת מלח ומים לפני הבישול. זה עוזר לעוף לשמור על לחות במהלך הבישול. אתה יכול להוסיף חומרי טעם וריח אחרים כמו עשבי תיבול, תבלינים או סוכר למלח לתוספת עומק של טעם.
השתמשו במדחום בשר: השקיעו במדחום בשר איכותי כדי לנטר במדויק את הטמפרטורה הפנימית של העוף. מבשלים את העוף עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס בחלק העבה ביותר של הבשר. זה מבטיח שהעוף מבושל במלואו ללא בישול יתר וייבוש.
הימנעו מבישול יתר: בישול יתר הוא אחד הגורמים העיקריים לעוף יבש. מוציאים את העוף מהתנור ברגע שהוא מגיע לטמפרטורה הפנימית הרצויה. זכרו ששארית החום ימשיך לבשל מעט את העוף גם לאחר הוצאתו מהתנור, אז קחו זאת בחשבון.
אל תוותרו על תבלינים: מריחת תבלינים/רטבים כמו במתכון הזה חרדל דיז’ון ושמן זית או מרינדה על העוף לפני הבישול לא רק מוסיפה טעם אלא גם עוזרת לשמור על לחות הבשר. מרכיבים כמו שמן זית, מיץ הדרים וחומץ יכולים כולם לעזור לרכך את העוף ולנעול לחות.
מכסים בנייר כסף: אם שמתם לב שהעוף משחים מהר מדי מבחוץ לפני שהוא מבושל לגמרי מבפנים, אוהלו אותו בצורה רופפת בנייר אלומיניום. זה עוזר להאט את תהליך ההשחמה ומאפשר לעוף להתבשל בצורה אחידה יותר.
תנו לו לנוח: תנו לעוף המבושל לנוח כמה דקות לפני שפורסים או מגישים. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, וכתוצאה מכך עוף עסיסי יותר.
מתכון מושלם לכרעיים של עוף (ללקק את האצבעות)!
7
יחידותחצי
שעהחצי
שעהמצרכים
חצי ק"ג כרגע עוף
קצת מלח ופלפל גרוס
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפית טימין קצוץ טרי
2 כפות שמ"ז כתית מעולה
3 גזרים קצוצים לעיגולים
6 תפוחי אדמה קטנים
1 בצל חצוי ופרוס
כף חומץ יין אדום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מייבשים את נתחי העוף במגבת נייר. מפזרים מלח ופלפל באופן שווה משני הצדדים - אל תפחדו להיות נדיבים כי שלב זה מוסיף טעם לעוף!
מערבבים בקערה קטנה את החרדל, הטימין ו-1 כף שמן זית. מברישים את התערובת באופן שווה על צד העור של העוף.
שים את הגזר, תפוחי האדמה ופרוסות הבצל על נייר אפייה. מטפטפים את כף שמן הזית הנותרת, מפזרים מעט מלח ופלפל ומערבבים לציפוי. מורחים את הירק באופן שווה.
מסדרים את רבעי העוף עם העור כלפי מטה על גבי הירקות, מסדרים אותם כך שחלק מהירקות ייחשפו וחלק יתחבאו מתחת לעוף.
אופים 20 דקות. הופכים את העוף כך שהוא פונה כלפי מעלה ומסובבים את התבנית אופים עוד 20-25 דקות, עד שעור העוף מזהיב ונהיה פריך והירקות רכים.
יוצקים את החומץ למחבת סביב הירקות. מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה ומגישים.
טיפים לכרעי עוף
- בהתאם לתיאבון של המשפחה שלכם – המתכון הזה ישמש 4 אנשים. אם תרצו ירקות נוספים, מלאו תבנית שנייה עם עוד תפוחי אדמה, גזר ובצל ואפו בתנור עם העוף, על רשת נפרדת.
- כדי להבטיח שתפוחי האדמה יהיו רכים וצלויים לחלוטין כשהעוף מוכן, השתמשו בתפוחי אדמה קטנים או בגדולים שחצויים לרבעים.
- טימין טרי הוא תיבול קלאסי לעוף. מורידים את העלים מגבעולי התימין וקוצצים אותם גס. אתם יכולים להחליף עם טרגון, אורגנו או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
- לחימום חוזר – הכניסו לתנור לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-12 דקות.
קלוריות: 480 קק”ל | פחמימות: 23 גרם | חלבון: 26 גרם | שומן: 32 גרם | שומן רווי: 8 גרם | נתרן: 233 מ”ג | אשלגן: 866 מ”ג | סיבים: 4 גרם | סוכר: 4 גרם | ויטמין A: 7979IU | ויטמין C: 26 מ”ג | סידן: 55 מ”ג |