האם אפשר לאכול בשר כל יום? (האחים עונים אחת ולתמיד)

אם יש משהו שאנחנו ממש אוהבים לעשות (כאנשי מקצוע וגם כטיפוסים מיוחדים) זה לשבור מיתוסים. למה זה כל כך מדליק אותנו? מהסיבה הפשוטה שמיתוסים, יכולים לגרום לנו להחזיק בתפיסות מציאות מסוימות, גם כשאין בהם הרבה מן האמת, וזה עשוי למנוע מאיתנו לחיות בדרך חיים שאנחנו מאמינים בה.

כאנשי מקצוע שהעשייה שלהם היא סביב בשר כבר עשרות שנים – וגם אוכלים בשר על בסיס יומיומי – החלטנו להירתם למען השאלה החשובה הזו, האם מדובר במיתוס ואין שום בעיה לאכול בשר כל יום? האם זה בריא, או בכלל מזיק לבריאות?

אנחנו יודעים שהרבה חובבי בשר מתכווצים רק מהמחשבה לוותר על המנה האהובה שבלעדיה הארוחה לא באמת שלמה. יש לא מעט שמועות סביב הנושא הזה ואנחנו פה כדי להגיד, לשאלה הזאת אין תשובה אחת. זה לא שחור או לבן, האמת מגיעה במגוון צבעי הקשת.

יש לא מעט יתרונות לתזונה מן הצומח – שיכולה לכלול גם מוצאים מהחי אבל מתמקדת בפירות, אגוזים, זרעים וקטניות – ויחד איתה, אפשר לאכול בשר כל יום וגם לשמור על אורח חיים בריא. אז עכשיו, אחרי שנשמתם לרווחה בואו נכנס לפרטים הקטנים.

הדברים העיקריים שאתם צריכים לקחת בחשבון הם סוגי הבשר שאתם אוכלים, האיכות שלהם וכמובן, הכמות שאתם אוכלים.

בואו נניח את הדברים על השולחן, אתם יכולים לאכול בשר כל יום ולחיות חיים בריאים וטובים, ככה אנחנו חיים כבר הרבה מאוד זמן ויש לא מעט רופאים ומחקרים שיגבו את ההצהרה הזאת. בשר הוא מקור לחלבון מלא ואיכותי, אבל מה שאתם כן רוצים וצריכים להיות מודעים אליו, זה איזה סוג בשר אתם צורכים, כי לא כל הבשרים טובים, אפילו לא קרוב.

האם יש יתרונות באכילת בשר?

בעשר השנים האחרונות היינו צריכים להתרגל למציאות די חדשה שלאט לאט נכנסה לחיים שלנו, הרבה מאוד ארגונים (בעלי כוונות טובות) טענו בהרבה מסגרות שאכילת בשר גורמת למחלות ולעוד כל מיני סיפורים, חלקם תלושים מהמציאות וחלקם קרובים לאמת.

זה אמנם פחות טרנדי לציין את היתרונות שבאכילת בשר, אבל הם קיימים ויש לא מעט מהם. הם יכולים לעזור לכם לחיות אורח חיים בריא, מלא וטעים יותר. הנה כמה מהערכים שתקבלו מאכילת בשר איכותי:

האם אפשר לאכול בשר כל יום איש אוכל בשר על שיפוד

1# זה מקור נהדר לחלבון

בשר ידוע כמקור עשיר בחלבון משביע. החלבון ממלא לא מעט תפקידים חשובים בגוף שלנו. הוא מעורב בייצור שרירים, רקמות מבניות, הורמונים, מולקולות הובלה ונוגדנים – לפי מחקרים של מרכזים רפואיים בארץ ובעולם.

ולא סיימנו, זה יספק לכם אנרגיה וחומצות אמינו חיוניות. אם תקבלו את החלבונים שלכם ממוצרים טובים מהחי, זה יכול להועיל לכם מאוד, מהסיבה הפשוטה שהם חלבונים מלאים, מה זה אומר? שהם מכילים את כל תשע חומצות האמינו שהגוף שלנו צריך ואוהב. כן, אילולא החלבונים הללו אנחנו לא בטוחים שהגוף שלנו היה שורד את המסע על הכדור הזה.

אבל, ויש פה אבל ענק – לא כל המקורות מהחי הם בחירות שבאמת בריאות לגוף שלנו. כאנשי  מקצוע שמתעסקים רוב החיים שלנו עם בשרים, אנחנו מזכירים לכל הלקוחות שלנו שחשוב לדעת איזה בשרים יספקו לנו חלבון טוב ומאיזה כדאי להתרחק כי הם מכילים חומרים לא בריאים כמו שומן רווי או נתרן. כדי לעשות את זה אנחנו ממליצים לכם לחפש קצביות שמוכרים בשרים רזים ולא מעובדים.

אילו בשרים נחשבים רזים?

אם אתם אנשים של עופות, תשמחו לגלות שחזה עוף או הודו נחשבים רזים. ואם אתם ממש כמונו מעדיפים נתחי בקר רזים, אז סינטה יכולה להיות אופציה מעולה. אנחנו נלך קצת יותר רחוק – אם תצרכו בשר ועופות רזים כאלה שמכילים מעט או בכלל ללא סוכר, שומן רווי ונתרן, אתם תמצוא שם מענה מעולה לצרכים התזונתיים שלכם וסביר להניח שתחוו השפעות חיוביות כמו, תחושת שובע, ניהול משקל טוב יותר ואנרגיה טובה.

אתם יכולים אולי לחשוב שדעתנו מוטה כי אנחנו דור רביעי לאנשי בשר. אז נכון שבוודאי יש לכך השפעה, אבל הרבה ממה שאנחנו מספרים לכם כאן, גילינו בדרך של התנסות ולא מעט טעיה. לא תמיד אכלנו רק בשרים איכותיים, וכמו שאתם יכולים לנחש, גם הבריאות שלנו לא תמיד הייתה במיטבה. ותאמינו או לא,  גם אנחנו נתקלנו בקונפליקט של הכול או כלום לפני הרבה שנים.

האהבה שלנו לבשר היא הרבה מעבר לרק מה נאכל בארוחה הבאה, זאת מסורת של עשרות שנים שאנחנו חלק מהשרשרת שלה. אז כדי לא לוותר על אכילת בשר, התחלנו להעלות את הסטנדרט של הבשר שאנחנו אוכלים, ההשפעה הפיזית של הפעולה הזאת הייתה לא פחות ממדהימה.

#2 זה מקור מעולה לברזל

בנוסף לאספקת חלבון איכותי, בשר מספק רכיבי תזונה מסוימים שקשה להשיג במקומות אחרים. לדוגמה, ברזל שנמצא בבשר נספג בגוף שלנו בקלות לעומת ברזל שנמצא במזון צמחי כמו שעועית וירקות אחרים.

בעופות ובשרים יש כמויות יפות של ברזל שממש חשוב לגוף כדי לייצר המוגלובין ומיוגלובין, חלבונים המובילים חמצן בכל השרירים שלנו. כמות מעטה מדי של ברזל עלולה לגרום לאנמיה שבתורה גורמת לתסמינים כמו, חולשה עייפות, חוסר אנרגיה, הפרעות במערכת העיכול ובעיות ריכוז או זיכרון. אנשים שסובלים מאנמיה ממחסור בברזל, יתקשו להדוף חיידקים וזיהומים. בשם הכנות, מעולם לא סבלנו מכל מחסור תזונתי. אצלנו, בשר הוא חלק אינטגרלי בכל ארוחה חוץ מארוחת בוקר.

3# זה מקור נהדר לוויטמינים מקבוצת B

בשר רזה יכול לעזור לכם להכניס לגוף וויטמינים מקבוצת B, התומכים בחילוף החומרים שלנו ועוזרים לגוף לייצר אנרגיה. אנחנו מתכוונים בעיקר לוויטמין המפורסם  B12 , שנמצא באופן טבעי בבשר. הוא מעולה ליצירת תאי דם אדומים ו- DNA.

נתחי בשר צוואר

איך אפשר לאכול בשר כל יום, ובדרך בריאה

מעולם לא היינו אנשים של קצוות, שמירה על האיזון היא המפתח ששומר עלינו בתפקוד גבוה ומיטבי כבר עשרות שנים. אנחנו כן ממליצים להגביל את צריכת הבשר האדום והבשר המעובד שלכם  – זה לא בשמיים, אתם רק צריכים לשים לב למה שנכנס לכם לפה. שימו לב לרמות הנתרן של הבשר שאתם בוחרים.

אם תעקבו אחר כמה כללים די פשוטים, תוכלו לשלב בשר ועוף בכל ארוחה כחלק מזונה בריאה ומאוזנת.

  • חפשו קצביות שמוכרות נתחי בשר רזים, בשר עגול, צ’אק, סינטה, שקדים וצלעות. את כל הנתחים הללו תוכלו למצוא בקצבית האחים אהרון שבשוק התקווה.
  • אתם בקרייב לבשר טחון? אין בעיה, חפשו בשר טחון עם אחוז גבוה יותר של בשר רזה.
  • חוץ מרכישת בשרים רזים, נסו להפחית את השומנים שאתם צורכים מן החי. כשתעשו את זה תוכלו לאכול בשר על בסיס יומי ומדי פעם תתפנקו בבשר שומני במיוחד.
  • גם לאופן הבישול שלכם יש השפעה על הבריאות שלכם! נסו לעבור לשיטות בישול דלות שומן כמו צלייה, הקפצה, בישול, אפייה ואידוי.
  • אתם יכולים להגדיל לעשות, ולתלות את הבשר או העוף על מתלה בתבנית אפייה. ככה השומן שניגר במהלך הבישול פשוט יטפטף החוצה מהנתח.
  • אם אתם אוכלים בשר כל יום, עדיף לאכול מנות יחסית קטנות.

פעם שמענו משפט חכם – ‘להתייחס לבשר אדום יותר כתבלין לא כמרכז המנה, היא דרך חכמה לצרוך אותו’ –  אנחנו לא נשקר, לקח לנו כמה רגעים להתרגל לרעיון. אבל אחרי זה הבנו שהוא דווקא מאפשר לנו לאכול בשר כל יום, פשוט במידה. בשר זה לא מרכז החיים שלנו, הוא תוספת נפלאה לחיים שלנו. לחיי ההבדל הקטן!

 

איך לטגן בשר במחבת

אז, מה בשורה תחתונה? אפשר לאכול בשר כל יום? זה רע או טוב?

אנחנו (ועוד הרבה מחקרים) טוענים שזה ממש בסדר לאכול בשר כל יום, כל עוד אתם עושים בחירות בריאות ואוכלים אותו לצד הרבה מזונות מזינים אחרים.

עד כמה בריא (או לא בריא) לאכול בשר כל יום, זה במידה רבה תלוי בשיטות הבישול שלכם, באיכות הבשר וכמה אתם אוכלים ממנו. ואם לא הבנתם, אלו חדשות ממש טובות!

חשוב לציין, אם אתם בוחרים לאכול יותר מדי בשר באיכות ירודה כמו, בשרים מעובדים בסגנון של נקניקיות ובשרים רוויי נתרן ושומן – יכול להיות שכדאי שתשקלו להוריד את המינון או פשוט להתחיל לאכול בשר איכותי יותר. כי בטווח רחוק, זה יכול להציב אתכם בסיכון גבוה למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סוכרת ואפילו סוגי סרטן מסוימים.

תבחרו נכון! זה כזה פשוט

לפעמים נראה שהחיים נצבעים בגוונים של שחור או לבן, זה ממש לא חייב להיות ככה. תמיד אפשר למצוא את נקודת האיזון שמאפשרת לנו לקיים את החיים שאנחנו רוצים ובצורה ברת קיימא. אתם יכולים לאכול בשר כל יום, גם אנחנו אוכלים – אנחנו בוחרים בבשר שלא עבר תהליך עיבוד ושכולל כמות מעטה של שומנים וגם אז, אנחנו מנסים שלא לטרוף (למרות שזה קשה) את כל הבשר אלא לאכול את הכמות שאנחנו באמת צריכים – אל תאכלו עם העיניים, תאכלו עם הקיבה – ולצד ירקות ומנות בריאות אחרות.

רוצים לאכול בשרים איכותיים, כאלה שבאמת בריא לאכול אותם?

אנחנו מזמינים אתכם לקצבית האחים אהרון – המקום שבו בשר ובריאות נפגשים. 

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך