מתכון לטורטיה עם בשר טחון

מחפשים רעיונות למתכון טורטיה עם בשר טחון? הגעתם למקום הנכון! בשר בקר משובח, טחון שמתןבל היטב – עם אופציה כשרה ולא כשרה וקראנצ’יות של הטורטיה שהופכים את המנה הזו לאחת שקשה מאוד לעמוד בפניה! מבטיח לכם שזה מתכון שהולך להפוך להיות הפייבוריט שלכם, אז קדימה – תפשילו שרוולים ותיכנו לאווירה מקסיקנית – כי אנחנו מתחילים בבישולים! 

אז בואו נדבר תכלס רגע. טורטיה – זה מקסיקני. מי שהיה במקסיקו – יודע טוב מאוד שהחבר’ה האלה לא מרחמים ושמים בכל דבר גבינה (גבינה אחת זה המקרה הטוב לרוב זה מיקס), זה האוטומט! ואם אתם שומרי כשרות שמטיילים שם אתם חייבים לדעת להגיד להם “סין קסו פור פאבור”. 

בכל מקרה, בגלל שגרסה המקורית מכילה בשר ומצד שני – אנחנו במדינת ישראל ויש כאן קהל שאוכל כשרות, הכנתי 2 וריאציות. עכשיו שימו לב – גם בוריאציה הלא כשרה, אתם יכולים לנסות פשוט לשים תחליף גבינה שהוא כשר – יש היום המון תחליפים טעימים. 

כשהייתי במקסיק חבר מקומי סיפר שהוא לא פגש מנה שמשלבת של בקר טחון וגבינה שלא הופך את מישהו למאושר במיוחד.

אז אם אתם מתלבטים מה אפשר להכין עם בשר טחון – התשובה המהירה והקלה תהיה טורטיה עם בשר טחון. אתם יכולים להשתמש בבשר בקר טחון, הודו או אפילו כבש – הכול שאלה של מה אתם מעדיפים. המתכון הזה מתאים גם אם נשארו לכם שאריות של בשר טחון מארוחה אחרת ואפילולו קציצות עייפות – והחלק הטוב ביותר? המתכון הזה לוקח לא יותר מ15 דקות! 

טיפים לטורטיה עם בשר מושלמת

בוחרים בשר איכותי: בחרו בשר טחון טרי ואיכותי. בין אם זה בשר בקר, עוף, טלה או תערובת, ודאו שהוא מגיע מקצביה מומלצת.

מתבלים היטב: אל תתביישו עם התיבול. הוספת מלח, פלפל ותבלינים כמו כמון, אבקת צ’ילי ופפריקה תגרום לבשר להיות טעים יותר. 

מבשלים את הבשר כמו שצריך: מטגנים בצל ושום לפני הוספת הבשר – זה יספק טעם בסיס חזק.  שוברים היטב את הבשר תוך כדי בישול כדי להבטיח שהוא ישחים בצורה אחידה. 

השתמשו בטורטיות טריות: אם אפשר, השתמשו בטורטיות טריות. ההבדל בטעם ובמרקם יכול הם מדהימים. למי שיש סבלנות אפשר להכין טורטיות לבד בבית. אם אתם קונים מהסופר, וודאו שהן טריות ולא יבשות שכן כשהן יבשות הן נשברות בקלות.

מסננים את עודפי השומן: אם הבשר שומני מדי, הוא עלול להציף טעמים אחרים. לאחר הבישול, מסננים את עודפי השמן שיצאו בבישול.

שכבות – שלבו ירקות טריים, רטבים או גבינה כדי ליצור ביס מושלם!כוסברה טרייה קצוצה, חסה מגוררת או עגבניות חתוכות לקוביות יכולות להוסיף המון. 

איזון המילוי: שים לב ליחס בין בשר, רטבים וירקות. יותר מדי ממרכיב אחד יכול לגבור על האחרים, אז שאפו להרמוניה.

השתמשו ברוטב : רוטב כמו סלסה, גוואקמולי או שמנת חמוצה יכול לקשור את הטעמים יחד. התנסו עם עשבי תיבול, תבלינים ברוטב שלכם כדי לקבל טעמים מעניינים.

שימו לב לשמן הבישול: מבשלים את הבשר בשמן המשלים את טעמו. לדוגמה, בשר בקר משתלב היטב עם שמן חזק יותר כמו קנולה או שמן צמחי, בעוד שעוף עשוי להשתלב היטב עם שמן זית קליל יותר.

תנו לבשר לנוח: מתן לבשר המבושל לנוח כמה דקות בסיום הבישול יעזור למיצים להתפזר מחדש, ולהשאיר אותו עסיסי יותר.

אל תפוצצו את הטורטיות: אל תמלאו יותר מדי את הטורטיות. זה יקשה על האכילה ועלול לגרום לה להתפרק תוך כדי. 

בישול הטורטיה המורכבת: אם אתם מעדיפים מרקם פריך יותר, לאחר הרכבת הטורטיות שלכם עם בשר ומילויים, מבשלים אותן קצת על מחבת.

טאץ’ אישי: זכרו, הבישול הוא אישי, אז אל תפחדו לטעום ולהתאים תוך כדי. החך הוא המדריך הטוב ביותר ליצירת מנה שמתאימה לטעמכם.   

טורטיה עם בשר טחון - הגרסה הכשרה

  • מצרכים למתכון טורטיה עם בשר טחון 
    בשר בקר טחון – 1/2 גרם
    2 בצלי קטנים קצוצים
  • 2 כפות שמן
  • פטרזוליה 
  • 1/2 צנוברים 
  • 6 שיני שום קצוצות 
  • מעט פלפל שחור 
  • מלח 
  • צ’ילי טחון
  • ג’ינג’ר טחון עלי טורטיה 
    2 ביצה טרופות 
  • לטיגון 
  • כוס פירורי לחם 
  • 70 מ”ל שמן קנולה לטיגון 

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל, שמים את השמן על מחבת ומחכים שיתחמם. מוסיפים את הבצל, מטגנים מעט עד שמשמקיף.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את השום והצנוברים ואת התבלינים: צ’ילי, פלפל, מלח אפשר גם להוסיף מעט פפריקה. 
  4. מבשלים עד שהבשר מוכן, ורידים מהאש ושמים בצד.
  5. מוסיפים לתערובת המוכנה פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  6. לאחר מכן פורסים טוטריות על. יש להניח על כל טורטיה 2 כפות של התעורבת.
  7. מגלגלים את הטורטיה ומדביקים באמצעות ביצה טרופה.
  8. מחממים שמן בסיר. טובלים את הטורטיה המגולגלת בביצה ואז בפירורי לחם. 
  9. מטגנים עד להשחמה יפה. 
  10. מניחים את הטורטיה על נייר סופג. מגישים עם סלט מקסיקני: עגבניות, כוסברה, שום, צ’ילי ולימון. 
  11. בתיאבון! 

טורטיה עם בשר טחון - הגרסה הלא כשרה

השתמשu בכל גבינה נמסה טעימה שאתo אוהבים – בחרתי צ’דר והווארטי, אבל תערובת מקסיקנית היא נהדרת, היא תערובת של שתי גבינות לפחוצ (או יותר), או רק גבינה בודדת, בין אם זה האברטי, צ’דר, פרובולון, בשילוב של queso fresco, או cotija, וגבינה נמסה יותר כמו אלה המפורטות למעלה.

מה להגיש עם טורטיה עם בשר טחון? 

סלט ירקות 
אורז מקסיקני (אורז אדום עם בצל ועגבניות) 

פירה 

או צ’יפס.

איזה מרכיבים צריך לטורטיית בשר טחון?  

 בשר בקר משובח שמשחימים טוב, טורטיות וגבינה. עבור הטורטיה הזו אני אוהב תערובת של צ’דר והווארטי, אבל אפשר להשתמש בכל גבינה או שילוב של כמה גבינות שאתם אוהבים. 

הנה עוד כמה מרכיבים שכדאי לקחת בחשבון במתכון הזה:

בצל ושום – כדי לתת טאץ’ מעט חריף. 
רסק עגבניות – עוזר לחבר את הכל ומוסיף טעם.
תרד קצוץ או קייל – כי כמה ירקות מתקבלים בברכה בכל הבשר הזה. תבלינים – ערבוב נחמד של אבקת צ’ילי מוסיף חריפות ואני אוהב להוסיף גם כמה עשבי תיבול כמו כוסברה.

מתכון שלישי - טורטיית בשר וצ'דר

רכיבים

▢ 1 קילו בשר בקר טחון
▢ 1 כף שמן זית
▢ 1 כוס בצל קצוץ
▢ מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
▢ 3 כפות רסק עגבניות
▢1 כוס תרד קצוץ גס או בייבי קייל
▢ ½ כפית שום טחון
▢ 1 כפית אבקת צ’ילי
▢ 2 כפות כוסברה טרייה 
▢ 4 כפיות חמאה
▢ 8 טורטיות 
▢1 כוס צ’דר מגורר
▢1 כוס הווארטי מגורר
▢ גוואקמולי, שמנת חמוצה, סלסה ופלחי ליים להגשה

הוראות הכנה 
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית גבוהה ומשחימים את בשר הבקר, מפרקים אותו בעזרת כף עץ עד שכולו שחום ומתפורר, כ-5 דקות. 
מחזירים את המחבת לאש בינונית ומוסיפים קצת שמן זית. מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומאדים 3 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים את רסק העגבניות, התרד, השום ואבקת הצ’ילי ומערבבים עוד דקה עד שהתרד מתכווץ והכל מתאחד היטב.

מחזירים את הבשר למחבת ומערבבים עד שהכל מתערבב. מוסיפים פנימה את הכוסברה, שופכים את התערובת לקערה, שוטפים ומייבשים את המחבת (או תופסים מחבת חדשה).
מערבבים את הצ’דר והווארטי בקערה. מניחים את המחבת על אש בינונית ומוסיפים חצי כפית חמאה. מניחים טורטייה בתבנית. מפזרים 2 כפות מתערובת הגבינה על מחצית מהטורטיה ומפזרים 1/7 מתערובת הבקר על הגבינה. מעל זה עוד 2 כפות מהגבינה המגוררת.  מכסים את המחבת ומאדים כ-2 דקות עד שהתחתית מזהיבה והגבינה מתחילה להיות מותכת. השתמשו במרית כדי להפוך את הטורטיה וממשיכים לבשל עד שכל הגבינה נמסה והחלק התחתון מזהיב – זה אמור לקחת 2 דקות. 

מוציאים את הטורטיה לקרש חיתוך ונותנים לה לשבת לנוח כדקה. חותכים ל2 חצאים ומגישים עם רטבים ולימון! 

שיהיה בתאבון! 

צריכים בשר טרי לטורטיה שלכם? 

קצבית האחים אהרון – הסוד הוא באיכות!

קצבית האחים אהרון הממוקמת בשוק התקווה הססגוני, פועלת עשרות שנים כדי לספק לכולם בשר טרי ואיכות שיהפוך כל ארוחה לאירוע, שיהפוך למסורת. היום, צוות הקצביה הם דור 6 (!!) של קצבים מקצועיים.

רוצים בשר טרי ואיכותי לארוחה הבאה? אתם מוזמנים להגיע ולהתרשם ממגוון הבשרים הטריים שלנו.

אתם לא מהאזור? אל תדאגו, כל הטוב שאנחנו מציעים יכול להגיע עד לפתח דלתכם! במשלוח טרי, עטוף היטב ומקורר. 

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך