מתכון ללזניית בשר – ממש כמו באיטליה!

אתחיל מזה שיש 2 וריאציות למתכון הזה: הגרסה הכשרה והגרסה שלא. הגרסה הכשרה מכילה תחליף גבינה (אפשר גם לוותר אבל זה מוסיף המון) והגרסה הלא כשרה מכילה גבינה לבחירתכם. 

ועכשיו נעבור לדבר על לזניית בשר – שמעו, אוכל איטלקי באופן כללי זו חולשה שלי, אבל כשזה בצק איטלקי לצד בשר משובח, אז אנחנו מדברים כאן בכלל על תענוג לחיך. אז המתכון הזה הוא מאוד פשוט, קל להכנה והייתי אומר יחסית מהיר. הכנתי אותו אחרי ביקור באיטליה הקסומה, ואחרי שטעמתי שם המון סוגים של לנזיות של בשר, ועכשיו אני משתף אותכם במתכון המנצח שלי ועם כל מה שצריך לדעת על לזניית בשר, דרכי הכנה, טיפים וטריקים ועוד. אז שנתחיל? 🙂 

איך מכינים לזניית בשר? 

הכנת לזניית בשר טובה כן יכולה לגזול מכם זמן, אבל התוצאות שוות את ההמתנה. בהמשך, תוכלו למצוא את רשימת המרכיבים המפורטת ואני כמובן דאגתי לכתוב את המתכון הזה שלב אחר שלב למטה. אבל בואו נעבור על כמה יסודות בכל מה שקשור להכנת לזניית בשר: 

מרכיבי לזניה

אני באופן אישי אוהב את המתכון הזה בגלל שהוא ניתן להתאמה אישית בקלות, ואני מעודד אותכם להרגיש חופשי לשנות/להוסיף את רשימת המצרכים ככה שתתאים לצרכים שלכם. 

אם אתם רוצים להישאר נאמנים למתכון המקורי, אלה המרכיבים שתצטרכו להוסיף לרשימת המכולת הקרובה שלכם: 

  • בשר שמתאים ללזניה בשרית זה ללא ספק בשר טחון
  • בצל קצוץ 
  • שום קצוץ דק – מוסיף המון טעם, לא כדאי לוותר.  
  • מוצרי עגבניות: כמו רסק עגבניות מרוכז אבל גם רוטב עגבניות (כאלה שמגיעים בצנצנת). 
  • סוכר: 2 כפות סוכר לבן יוסיפו מתיקות עדינה ויאזנו את החמיצות של העגבניות. 
  • תבלינים: מלח, פלפל, בזילקום מיובש, אורגנו, זרעי שומר. 
  • אטריות לזניה. 
  • גבינה שנבחרה
  • ביצה: ביצה עוזרת להדביק את הריקוטה ללזנייה.

איך להכין לזניה בשרית שלב אחר שלב (הגרסה המהירה) 

הנה סקירה קצרה מאוד שתסביר לכם את השלבים בהכנת לזניה בשרית (המתכון המלא נמצא בהמשך הדף). 

1. מכינים את הבשר.
2. מבשלים את האטריות.
3. מכינים את תערובת הריקוטה.
4. מתחילים לעשות את השכבות של הלזניה.

5. מכסים בנייר כסף ואופים.
6. נותנים ללזניה לנוח לפני ההגשה.

מה סדר השכבות בלזניית בשר?

1. בשר
2. אטריות
3. תערובת ריקוטה
4. פרוסות מוצרלה
5.  בשר
6. גבינת פרמזן

לזנייה עם בשר

אם אתם כאן יש מצב שתרצו לקרוא גם את המתכונים הבאים: 

תוך כמה זמן לזניה בשרית תהיה מוכנה?

אחרי שתרכיבו את הלזניה, יקח לה משהו כמו 50 דקות להתבשל בתנור. אני תמיד מכסה אותה בנייר כסף למשך 25 דקות ואז נותן לה גם להתבשל ללא כיסוי ב-25 דקות האחרונות.  כמו כן, חשוב לתת ללזניה לנוח בטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני שפורסים אותה.

איך לחמם את הלזניה?

אם אתם קצרים בזמן, אתם יכולים להשתמש במיקרוגל כדי לחמם מחדש לזניה. אבל שימו לב ששיטת חימום זו יכולה להפוך אותה למעט “מושית”. לכן אני תמיד ממליץ לחמם לזניה בשרית בתנור. כל מה שעליכם לעשות זה לכסות את הלזניה בנייר כסף ולאפות אותה בחום נמוך למשך כחצי שעה, או עד שהלזניה מוכנה. 

איך להקפיא לזניה

אם אתם מתכננים להקפיא לזניה, עדיף לבשל אותה בתבנית בנייר כסף. הניחו ללזניה להתקרר, ואז מכסים את כולה בניילון נצמדכ. עטפו אותה שוב בנייר כסף. ניתן להקפיא עד 3 חודשים.

כיצד לחמם מחדש לזניה בשרית קפואה?

הפשירו את הלזניה הקפואה במקרר למשך הלילה, ולאחר מכן פעלו לפי הוראות החימום שלמעלה. אם אין לכם זמן להפשיר במקרר, אתם יכולים לחמם אותו ישר בתנור- זה פשוט עשוי לקחת לכם יותר זמן. .

לזניה בשרית מוגשת על צלחת

טיפים להכנת לזניה

תאפו את זה טוב 

ברוב המתכונים יש להגדיר את התנור מראש ל-180 מעלות, אך זמן האפייה תלוי במספר גורמים, מגודל ונפח הלזניה ועד לטמפרטורת המילוי. הוראות המתכון ידריכו אותך בכיוון הנכון לגבי טמפרטורה וזמן. ובכל זאת, חשוב לזכור שהבשר והירקות שבהם אתם משתמשים צריכים להיות חמים או, לפחות, בטמפרטורת החדר.

לפני הכנסת התבנית לתנור, אל תשכחו לכסות את הלזניה בנייר כסף. זה ירכז את החום בתוך תבנית האפייה והלזניה לא תתייבש. מסירים את נייר הכסף כ-50 דקות לאחר מכן, ואופים עוד 5עד 10 דקות, מניחים לה לשכבה העליונה להשחים יפה.

הרוטב 

רוטב זה הכל. בין אם זה עגבניות, פסטו או שמנת, קבלת המרקם, התיבול וכמות הרוטב הנכונים יכולים לעשות את ההבדל בין לזניה סבירה למדהימה. 

אםבוחרת ברוטב בולונז – אחד הסודות שמאחורי הפיכתו למדהים באמת הוא לתת לירקות המוקפצים  – גזר, סלרי, בצל ועגבניות – להתבשל שעות עם הבשר. אבל האם ידעתם שכדאי להוסיף גם קמצוץ של חומץ בלסמי? 

ודבר אחרון: הקפידו לשמור קצת רוטב נוסף לחימום שאריות, שכן הלזניה תהיה יבשה יותר לאחר קירור. 

מתכון ללזניה בשרית

Course: מנה עיקרית Cuisine: מטבח איטלקי Difficulty: קל להכנה
מספר מנות

4

מנות
זמן הכנה

חצי

שעה
זמן בישול

1

שעות

מתכון ללזניה בשרית טעימה, נמסה בפה ו100% איטלקית! קל להכנה ומהיר מאוד! מושלם לארוחת צהריים או ערב מפנקת

מצרכים

  • 1 קילו בשר טחון

  • ½ כוס בצל טחון

  • 2 שיני שום, כתושות

  • 2. קופסאות רסק עגבניות

  • 1 צנצנצת של רוטב עגבניות

  • ½ כוס מים

  • 2 כפות סוכר לבן

  • 4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

  • 1 ½ כפיות עלי בזיליקום יבשים

  • 1 ½ כפיות מלח,

  • ½ כפית זרעי שומר

  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

  • 12 אטריות לזניה

  • גבינה או תחליף שנבחרו

  • ביצה 1

  • ¾ כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

  • מטגנים את הבשר טחון עד להשחמה יחד עם בצל ושום כתום, על אש בינונית.

  • מוסיפים פנימה עגבניות מרוסקות, רוטב עגבניות, רסק עגבניות ומים.

  • מתבלים בסוכר, 2 כפות פטרוזיליה, בזיליקום, 1 כפית מלח, אורגנו, זרעי שומר ופלפל. מבשלים. שימו לב שהסיר מכוסה. יש לערבב מדי פעם.

  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות. מבשלים אטריות לזניה במים רותחים במשך 8 עד 10 דקות. מסננים את האטריות, ושוטפים במים קרים. בקערת ערבוב, מערבבים גבינת ריקוטה עם ביצה, 2 כפות פטרוזיליה הנותרות ו-1/2 כפית מלח.

  • מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.

  • להרכבה, מורחים 1 1/2 כוסות רוטב בשר בתחתית תבנית אפייה. מסדרים 6 אטריות לזניה לאורך מעל רוטב בשר.

  • מורחים ב-1/2 מתערובת גבינה

  • מוסיפים כף 1 1/2 כוסות רוטב בשר על מוצרלה, ומפזרים 1/4 כוס פרמזן.

  • חוזרים שוב על אותו סדר ועושים עוד שכבה. בסוף מוסיפים גבינת פרמז'ן.

  • מעליהם 1/3 מפרוסות גבינת המוצרלה.

  • מכסים בנייר כסף.

  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.

  • מסירים את נייר הכסף ואופים 25 דקות נוספות.

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך