אייר פרייר – מדריך מלא וההמלצות שלי ל-2024

מי מאיתנו לא חשב לעצמו למה אוכל מטוגן לא יכל להיות בריא ומי שימציא מכשיר שעושה אוכל מטוגן אבל בלי כל השמן הוא גאון? אז זה קיים, קוראים לזה אייר פרייר, בעברית – סיר טיגון ללא שמן. מכשירים אלה מבטיחים לכם את החוויה של המטוגן והטעים שכמעט כולם אוהבים – בלי שמן. 

 למרות שהם מתפקדים יותר כמו מיני תנורי מאשר סיר טיגון, הם יכולים לשמש לבישול פריטי מזון רבים שבדרך כלל הייתם מטגנים בשמן עמוק או מטגנים בגריל – וחלקם יכולים אפילו לצלות, לאפות ולייבש מזון. הם יכולים לשמש גם להכנת צ’יפס פריך משלכם מאפס, לבשל מזון קפוא כגון עוף ולצלות נתחי בשר קטנים יותר.

בסקירה הזו אני הולך להסביר איך אייר פרייר עובד, מה אתם יכולים להכין בהם, מה כדאי לקחת בחשבון לפני שאתם קונים מכשיר כזה, מחירים ואני עונה על עוד כמה שאלות שיאפשרו לכם להבין אם אתם צריכים מכשיר כזה במטבח.

שימו לב, מדריך זה מתייחס לאייר פרייר לפני רכישה – ועד לשימוש הראשון. אם חיפשתם משהו אחר, יש מצב שהמדריכים האלה יעזרו לכם: 

  • איך להשתמש באייר פרייר
  • אייר פרייר – מתכונים 

מה זה AIR FRYER?

השם קצת מטעה, אבל מכשיר טיגון ללא שמן בעצם לא מטגן בכלל. במקום זאת, הטיגון פועל יותר כמו תנור, ומזרים אוויר חם עם מאוורר. ההבדל העיקרי בין תנור רגיל לאייר פרייר הוא שמאוורר באייר פרייר נושב מהר יותר והתא בו מבושל האוכל הוא לרוב (אך לא תמיד) קטן יותר. בגלל שני הדברים האלה, כל האוויר החם הזה מגיע לאוכל מהר יותר ולכן הוא לא מאבד כל כך הרבה חום במעבר. רוב מכשירי האייר פרייר מגיעים עם מתלה מגורר או סלסילה מחוררת כך שהאוויר יכול לעבור דרכו ולפגוע באוכל מכל הצדדים. 

המכשיר עצמו, הוא מגיע בצורת תנור קטן שניתן להניח על השיש המגיע בגדלים שונים. הוא נועד לחקות את תהליך הטיגון בשמן עמוק ללא כל השומן והשמן שמגיעים איתו. 

הידעתם?💡 

האייר פרייר הראשון הומצא על ידי פיליפס ב-2010.

מה ההבדל בין אייר פרייר לטיגון עמוק?

ההבדל הגדול ביותר בין סיר טיגון ללא שמן לטיגון עמוק הוא שאייר פרייר משתמש מעט בשמן! תוכלו להשיג את המראה והטעם הזהובים והקריספיים שאתם מחפשים בלי שום תוספת שמן ושומן. הנה כמה הבדלים חשובים נוספים:

  • אייר פרייר מתחמם מהר יותר מטיגון עמוק
  • אייר פרייר דורש פחות ניקוי מאשר טיגון עמוק
  • אייר פרייר הוא תכליתי יותר מאשר טיגון עמוק

מה אפשר להכין באייר פרייר?🍴

מהם הדברים הטובים ביותר לבשל ב-AIR FRYER?
האפשרויות הן באמת אינסופיות כשמדובר בשימוש בסיר טיגון ללא שמן! ניתן להתאים מתכונים הדורשים צלייה, אפייה וטיגון לשימוש עם אייר פרייר. תהיו יצירתיים! הנה כמה דוגמאות: 

  • ירקות טרים וקפואים, כמו גזר, דלעת ובמיה
  • מזון קפוא, כמו צ’יפס וופל קפוא והמבורגרים
  • מזון שחומם מחדש כמו פיצה, סטייק וכנפי עוף
  • עוף כמו חזה עוף מעצם ואפילו עוף שלם
  • קינוחים כמו עוגות לבה
אייר פרייר עם צ'יפס

האם AIR FRYER באמת בריא יותר? 🥙

הכל תלוי במה שאתם מכינים בAIR FRYER -, אבל בישול במכשיר הנפלא הזה לגמרי  בריא יותר כמעט מטיגון עמוק או מחבת עם שמן. פחות שמן פירושו פחות שומן וגם פחות קלוריות.

האם צריך להשתמש בשמן עם טיגון אוויר? 

תשובה קצרה: לא, לא צריך שמן. אבל מאכלים מסוימים כן ישמחו לקבל  ריסוס קל או ציפוי של שמן בישול. ירקות כולל שעועית ירוקה, ברוקולי, אספרגוס ואפילו תפוח אדמה יצאו יבשים אם תשימו אותם בלי כלום. לכן שפריץ של שמן זית או כל שמן צמחי ישדרג את התוצאה הסופית.

זכרו, אתם עדיין משתמשים בהרבה פחות שמן מאשר טיגון עמוק או אפילו טיגון במחבת שבו האוכל יושב בשמן או שקוע כל הזמן שהוא מתבשל. 

מחירים – כמה עולה AIR FRYER ?  🫰🏼

כמו כל דבר אחר, אתo יכולים לשלם הרבה מאוד עבור הAIR FRYER, אבל מנסיוני, המכשירים היקרים ביותר הם לא בהכרח הטובים ביותר. AIR FRYER בסיסי הוא למעשה לא מכונה מורכבת במיוחד אז אתם באמת לא צריכים לשבור את הכיס. דגמי AIR FRYER קטנים ופשוטים יכולים להתחיל ב-160-200 ש”ח. מ-250 ש”ח תוכלו לקבל תמורה טובה יותר עם מכשיר קצת יותר חזק. 

בקצה הגבוה נמצאים תנורי השיש ההיברידיים עם פונקציות של AIR FRYER. אלה יכולים להתחיל ב-1200 עד 2000 ש”ח. 

איזה גודל AIR FRYER כדאי לקנות?🤏🏼

יש מכשירים גדולים מספיק כדי לבשל עוף שלם אבל אני מוצא את התוצאות הטובות ביותר בדגמים קטנים ובינוניים מתחת ל-5 ליטר.

אם אתם מבשלים לאדם אחד או שניים,  AIR FRYER בגודל 2 או 3 ליטר צריך להיות גדול מספיק. משם, הייתי מציע להוסיף ליטר עבור כל אדם שאתם מבשלים עבורו באופן קבוע. לכן, אם אתם מתכננים לבשל עבור חמישה אנשים על בסיס קבוע, תוכלו להסתפק בדגם של 5 ליטר.

הגודל קובע כשמדובר בכושר הטיגון אוויר אבל אולי לא בצורה שאתם מצפים. AIR FRYER  קטן יותר פירושו שהאוכל יבושל מהר יותר ולעתים קרובות יותר מאשר בדגם גדול יותר שבו לאוויר יש יותר זמן לנוע ויותר זמן לאבד חום. גיליתי שמטגנים קטנים וחזקים, כולל דגם הנינג’ה (תוכלו לקרוא את הביקורת המלאה שלי עליו כאן) עובדים בצורה מעולה ומהירה מאוד.

הדבר היחידי שישי לקחת בחשבון עם מכשירי AIR FRYER קטן – זה קיבולת קטנה יותר וכתוצאה מכך תצטרכו לבשל בכמה נאגלות. 

אייר פרייר עם צ'יפס

מה לחפש כשאתם קונים אייר פרייר?

מרחב 

ראשית, ודאו שאתם יודעים כמה מקום פנוי יש לכם. אם אתם מכינים צ’יפס באופן קבוע, אולי כדאי להשאיר את האייר פרייר בחוץ לצמיתות. . שימו לב שדגמים עם פתיחה עליונה עלולים להציק אם יש לכם מקום מוגבל מעל המכשיר, מכיוון שצריך לפתוח את המכסה כלפי מעלה. אם אתם מתכננים לארוז את האייר פרייר שלכם לאחר השימוש, חפשו מכשיר  קומפקטי עם צורה נוחה שייכנס בקלות לארון.

ניקוי

קל למדי לנקות את חלקי האייר פרייר ולהתאים אותם לכיור ביתי. רוב החלקים אפשר לשים גם במדיח כלים, אבל הם גם ניתנים לניקוי בקלות ביד אם יש להם ציפוי מונע הידבקות.

בקרה

ישנם שני סוגים של פקדים: חוגה או דיגיטלי. בקרות החוגה הן בסיסיות יותר ופחות מדויקות, המורכבות רק מחוגת טמפרטורה וחוגת טיימר שמצלצלת כשהטיימר מסתיים. חפשו טיימר שניתן לכוון ליותר מ-30 דקות. לפקדים דיגיטליים יש תצוגת מגע עם טיימר מדויק, קריאות טמפרטורה ולחלקם עשויות להיות גם הגדרות מתוכנתות מראש. חפשו דגמים עם אייקונים קלים להבנה והתראה שנשמעת עם סיום הבישול (תתפלאו שיש כאלה שאין להם פונקציות כאלה). 

אייר פרייר – איזה מכשיר כדאי לקנות? 

 אם לא החלטתם איזה טיגון אוויר לקנות, יש כמה דברים שתצטרכו לשקול קודם!

ישנן מספר אפשרויות שונות של טיגון אוויר. טיגוני אייר נעים מקטנים וקומפקטיים עם סלסילה ועד לטוסטר אובן של אייר פרייר, ויש אפילו כמה תנורי קיר שכוללים טיגון אוויר (למדו כיצד להשתמש בהם כאן)!

השאלה הראשונה הברורה ביותר שתצטרכו לשאול את עצמכם היא איזה גודל סיר טיגון ללא שמן יהיה הטוב ביותר עבור המטבח שלכם.

כדאי גם לחשוב איזה סוג של אוכל אתה רוצה לבשל בטיגון האוויר שלך. אם אתם חולמים לבשל צ’יפס ותפוחי אדמה, כדאי לכם ללכת על סיר טיגון ללא שמן  קטן עד בינוני. אם יש לכם תוכניות גדולות לצלות עוף שלם, בחרו באייר פרייר בינוני עד גדול

אייר פרייר
אייר פרייר
אייר פרייר

מהם הסוגים של AIR FRYER שאני ממליץ? 

אייר פרייר סולו: הטוב ביותר עבור רוב האנשים (והידידותי ביותר מבחינת תקציב)

האייר פרייר הבסיסי ביותר נראה כמו רובוט קטן. הם בדרך כלל רק בסיס גלילי עם סל להחזיק את האוכל שנמשך פנימה והחוצה. אלה מגיעים קטנים, סביב ה2 ליטר ויכולים להגיע גם ב-6 עד 7 ליטר.  דגמים אלה מגיעים עם פקדים דיגיטליים או חוגים ידניים. ישנם גם מכשירי אייר פרייר עם תאים כפולים כך שתוכלו להכין שני סוגי מזון בטמפ’ שונות בו זמנית. 

אייר פרייר סולו הם גם הכי פחות יקרים, ואם אתם ניתן להשיג אות ב350 ש”ח, ואם תזמיני מחו”ל יש מצב גם בפחות.

 הייתי אומר שאם אתם  רק רוצים לנסות אייר פרייר  אבל לא רוצים להתחייב על הרבה כסף או שטח מטבח, בחרו באחד מאלה.

טוסטר אובן באייר פרייר: אופים, קולים ומטגנים 

דגמים אלה נראים ומתפקדים בדומה לטוסטר אובן סטנדרטי, אך יש להם גם פונקציית אייר פרייר. גרסה מתקדמת היא כמעט כמו הוספת תנור ראשי שני למטבח שלך מכיוון שהם יכולים לצלות, לאפות, לייבש ועוד הרבה יותר. עבור מישהו שמארח את חגים או מפגשים משפחתיים גדולים, שטח התנור הנוסף שהם מספקים עשוי להרגיש כמו מתנה מהשמים.

 בגלל גודלם, דגמים אלה בדרך כלל אינם מבשלים במהירות או בעוצמה רבה כמו אייר פרייר סולו שמגיעים בקטן.

האם צריך לחמם אייר פרייר?

כן, אתם צריכים לחמם מראש אייר פרייר. כל כך הרבה אנשים מזניחים את הצעד החשוב הזה כאשר לומדים כיצד להשתמש באייר פרייר. בדיוק כמו תנור, אתם צריכים  לחמם מראש לפני השימוש באייר פרייר. לא משנה באיזה יצרן או דגם אתם משתמשים, אל תדלג על שלב זה!

מכשירים מסוימים יגיעו עם לחצן חימום מוקדם נוח, אך רבים לא. ניתן להשאיר את סל הטיגון בפנים כשהוא מתחמם. בדקו שוב את המתכון שבו אתם משתמשים, והגדירו את האייר פרייר לטמפרטורה הנכונה. אייר פרייר קטן עד בינוני מתחמם תוך 2-3 דקות. דגמים גדולים יותר יכול לקחת להם עד 5 דקות.

ברגע שהאייר פרייר חם מספיק, הניחו את האוכל שאתם רוצים לבשל בפנים וכוונו את הטיימר לזמן הבישול הרצוי ותיהנו!

כיצד לנקות אייר פרייר? 

כמו כל מכשיר מטבח אחר, אל תשכחו לנקות את האייר פרייר שלכם! יש לנקות קלות לפחות את האייר פרייר לאחר כל שימוש. ניקוי יסודי יש לבצע כל כמה שבועות. חשוב במיוחד לנקות את הסלסילה והמגירה בכל פעם שאתה משתמש בה. 

אין להשתמש במוצרי ניקוי קשים.

וודאו שהמכשיר מנותק מהחשמל לפני שאתם מנקים אותו. חלק מהאייר פרייר כוללים סלסילות ומגירות שאפשר לשים למדיח כלים, בעוד שאחרים צריכים לנקות ביד. יש לקרוא את מדריך של היצרן שלך לפני הכנסת אביזרים כלשהם למדיח הכלים!

אייר פרייר עם צ'יפס

למה לצפות בפעם הראשונה עם האייר פרייר?

לאחר פתיחת הקופסה, פרקו את כל הרכיבים הנשלפים. זה כנראה יכלול סלסילה נשלפת ומגש או מגש מחורר בתחתית הסלסילה. יש לשטוף ולייבש אותם.

הניחו את האייר פרייר  על משטח עמיד בחום, במרחק של לפחות שמונה סנטימטרים מהקיר

טיפ פשוט!💡
חלק מהיצרנים ממליצים להפעיל את האייר פרייר ריק במשך 10 דקות לפני שאתם באמת מבשלים איתו.  ייתכן שיהיה ריח כימי קל ( כ”ריח של מכשיר חדש”), אז פתחו את פתחי האוורור או החלונות. זה צריך להיות חד פעמי

האם אייר פרייר בטוח לשימוש?

כן! בניגוד לטיגון בשמן עמוק – פה אתם לא הולכים לחטוף כוויות מהתזת שמן רותח. 

אתה רק צריך לעקוב אחר כמה כללים כדי לוודא שאתה משתמש נכון באייר פריייר: 

  • לעולם אל תניח את האייר פרייר על כיריים, בין אם הוא פועל או כבוי.
  • שמור את האייר פרייר על משטח עמיד בחום. בהתאם לחומר של המשטחים במטבח, ייתכן שתצטרך לקנות מחצלת סיליקון כדי לשמור על הדלפקים בטוחים.
  • יש לשמור על מרחק בטיחות בין האייר פרייר לקיר בזמן בישול.
  • הקפד לנתק את האייר פרייר שלך לאחר כל שימוש.

טיפים לבישול ב-AIR FRYER

אני משתמש באייר פרייר שלי כבר שנים ולמדתי דבר או שניים בדרך! הנה כמה מהטיפים החשובים לבישול בסיר טיגון ללא שמן.

  • תמיד לחמם מראש את האייר פרייר
  •  אם אתה משתמש במתכון שמצריך תנור, וודא שאתה מקטין את הזמן (והטמפרטורה) שאתה מבשל את האוכל!
  • אייר פרייר יכול להיות רועש. אל תיבהלו.
  • תמיד לבשל את האוכל בשכבה אחת, אלא אם כן המתכון מציין שכמה שכבות זה בסדר.
  • אל תמלא סיר טיגון ללא שמן יותר ממחציתו. זה יכול לגרום לבישול לא אחיד .
  • השתמשו במלקחיים כדי להוציא אוכל מהאייר םרייר במקום לשפוך את הסלסלה לצלחת – זה יעזור להימנע מעודף שמן.

כיצד להשתמש ב-AIR FRYER

אני משתמש באייר פרייר שלי בכל יום בשבוע – לפעמים שלוש פעמים ביום!  זה לא תופס יותר מדי מקום במטבח שלי וזה כל כך קל לשימוש, ברגע שאתה מבין איך זה עובד. חשוב ללמוד כיצד להשתמש בטיגון ללא שמן כדי להפיק את המרב ממכשיר הזה. 

האם אייר פרייר באמת שווה את זה?

אני חושב שכן, אבל התשובה הזו משתנה מאדם לאדם. 

אייר פרייר יתאים לכם אם: 

  • אם אתם אוהבים אוכל מטוגן 
  • אנשים שאין להם מקום לתנור בבית, דירות קטנות ושרוצים ליהנות ממשהו קטן אבל שיכול לתת מענה דומה. 
  • מי שאוהב לחמם אוכל יותר מאשר לבשל 
  • בשלנים ביתיים שנהנים להתנסות במכשירי בישול חדשים 
  • מי שאוהב אוכל מטוגן ורוצה חלופות בריאות יותר. 
  • אתם רוצים פונקציות של ייבוש מזון 

אתם כנראה לא תצטרכו אייר פרייר אם:  

  • יש לכם בית גדול ויש לכם תנור,גריל וכיריים 
  • אין לכם מקום אחסון מיותר 

כמה מילים אחרונות

בין אם אתם מומחים לאייר פרייר או מתחילים – אני מקווה שהמדריך הזה עזר לכם! 

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך