צלי בקר משובחעם פטריות, מושלם קל להכנה, זורקים הכול לסיר וזה מוכן אחרי כמה שעות. נסו את המתכון הזה לארוחת החג הבאה שלכם או לכל אירוע מיוחד!
בעוד ניחוחות של צלי בקר ופטריות אדמתיות ריחפו במטבח, מצאתי את עצמי יוצא להרפתקה קולינרית שתשנה לנצח את האופן שבו אני תופס צלי בקר. כשגדלתי, תמיד הערכתי את מנות הצלי הקלאסיות שקישטו את המפגשים המשפחתיים שלנו, אבל רק כשהתעמקתי בעולם הזה של בישול איטי וצליה – גיליתי את עולם במלואו.
נתח בקר רך, צרוב לשלמות ומעוטר בתערובת של פטריות, כל פרוסה חושפת פסיפס מורכב של שיש וגווני אדמה. הצטרפו אליי ובואו להכין צליות פטריות ממכר, זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים – אבל כן ממליץ לקרוא את כל הטיפים שבדרך. אז קדימה, בואו נתחיל!
טיפים להכנת צלי בקר עם פטריות
- בחרו את הנתח הנכון של בקר: לצלי בקר, בחרו בנתח רך ומשויש היטב, אני אישית אוהבת להשתמש בכתף או בצוואר, אבל השמים הם הגבול, הכי חשוב לבחור בבשר שמתאים לבישול ארוך. איכות הבשר תשפיע מאוד על המנה הסופית.
- מתבלים בנדיבות: כדי להעצים את טעמו של הבקר, מתבלים אותו בנדיבות במלח, פלפל וכל עשב תיבול או תבלינים נוספים לבחירתכם. נותנים לבשר לנוח בטמפרטורת החדר כ-30 דקות לפני הבישול כדי לאפשר לטעמים לחדור לבשר.
- צורבים את הבשר: מתחילים בצריבה של הבשר מכל הצדדים במחבת חמה. הצריבה יוצרת קרום יפה בחלקו החיצוני של הבשר ונועלת את המיצים, וכתוצאה מכך יצא לכם צלי רך וטעים.
- מבשלים למידת העשייה הרצויה: זמן הבישול ישתנה בהתאם למידת עשייה שאתם רוצים. השתמשו במדחום לבשר כדי להבטיח שהצלי שלכם יגיע לטמפרטורה הפנימית הרצויה. תוכלו לקרוא על זה לעומק במדריך שלנו על מידות עשיה.
- תנו לו לנוח: לאחר הבישול תנו לצלי בקר לנוח כ-10-15 דקות לפני החיתוך. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, וכתוצאה מכך התוצאה הסופית תהיה אקסטרה רכה ועסיסית.
לעוד מתכוני בישול ארוך >> (מחכים לכם שם מלא מתכונים מדהימים, פשוטים של לזרוק לסיר ולשכוח 🙂 )
איזה בשר מתאים לצלי פטריות?
בעת בחירת בשר בקר לצלי פטריות, מספר גורמים נכנסים לפעולה כדי להבטיח שילוב הרמוני וטעים. בחירת נתח הבקר, האיכויות הטבועות בו והאופן שבו הוא משלים את העושר של הפטריות יקבעו את הצלחת המנה שלכם. בין האפשרויות השונות הזמינות, המועמדים העיקריים הם נתחי פילה מיניון, אנטריקוט וסינטה.
האנטריקוט או בשר מספר 1 זה נתח משויש ועסיסי שמקורו בצלעות. השיוש הנדיב שלו, פיזור השומן בכל הבשר, תורם לרכות ומעניק טעם חזק במהלך הצלייה. בשילוב עם פטריות, הטבע העשיר והעסיסי של האנטריקוט משלים את תווי האומאמי של הפטריות, ויוצר ניגוד מענג של מרקמים וטעמים. שייש השומן לא רק מבסס את הבשר בזמן הבישול, אלא הוא גם משפר את העסיסיות הכללית של המנה, ומבטיח צלייה טובה.
אגב, לפני שנמשיך – יש לנו את המדריך המושלם לאיך להכין סטייק אנטריקוט מהסרטים.
מצד שני, יש את נתח הפילה מיניון, המוכר לעתים קרובות כנתח הרך ביותר, מספק גישה שונה ומשתלב בצורה מושלמת עם הפטריות הצלויות. למרות שחסרה בו קצת מן האינטנסיביות של האנטריקוט – הפילה הוא לא פחות מושלם ונותן טאץ’ יותר יוקרתי. הטעם העדין והחמאתי שלו מאפשר לטעמן של ההפטריות לזרוח מבלי לבלבל את החך. הבשר הרזה משמש כקנבס לטעמים המורכבים של הפטריות, וכתוצאה מכך שילוב מעודן וניואנסים יותר.
הסינטה היא עוד מתחרה מעולה לצלי פטריות, המציעה איזון בין רוך לטעם. נתח זה מתהדר בטעם עשיר ובשרני תוך שמירה על מרקם עדין יחסית. הוא מכיל פחות שיש בהשוואה לאנטריקוט, מה שהופך אותו לאופציה רזה יותר שעדיין מציעה עסיסיות מספקת כאשר נצלה כראוי. הטעם החזק של הסינטה מספק בסיס חזק לפרופיל האומאמי של פטריות, וכתוצאה מכך מנה דשנה ומשביעה. הזוגיות הזו מפגישה את הטוב משני העולמות – העומק המלוח של בשר הבקר והטעם הייחודי של הפטריות.
כשצולים פטריות לצד בשר בקר, גם בחירת התיבול וטכניקת הבישול משחקת תפקיד מרכזי. עשבי תיבול ארומטיים כגון טימין, רוזמרין ושום יכולים לשפר את יחסי הגומלין בין בשר הבקר לפטריות, להחדיר להם שכבות של ניחוח.
בחירת בשר בקר לצלייה עם פטריות תלויה בפרופיל הטעם הרצוי, ברכות ובחוויית האכילה הכללית. באופן אישי ממליץ על הפילה – אבל אתם יכולים ללכת על כל נתח שצוין כאן בהתאם להעדפה האישית שלכם.
השתמשו במד חום לבשר כדי למדוד טמפרטורה של הצלי בקר עם פטריות
הדרך הטובה ביותר להבטיח שהבשר הזה יצא יפה כמו שהוא בתמונות היא להשתמש במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית שלו. התתחילו לבדוק את הטמפרטורה הפנימית כבר לאחר כ-20 דקות. (אם לא הבאת את הצלי במלואו לטמפרטורת החדר לפני הכנסתו לתנור, ייקח יותר זמן לבשל אותו לטמפרטורה הרצויה.)
לקבלת מידע עשייה R יש לבשל לטמפרטורה פנימית של 54 מעלות צלזיוס. לקבלת צלי בקר M, מבשלים לטמפרטורה פנימית של 60 מעלות צלזיוס. יותר מזה אני לא מספר כי כל מידת עשייה אחרת ללא תתאים לצלי בקר מושלם.
שימו לב...
פילה הוא נתח בקר יפה ורך והוא מה שמשמש להכנת פילה מיניון. כדי להכין צלי אגדי אתם יכולים לבקש מהקצביה שלכם לחתוך נתח מרכזי גדול מפילה שלם, או לרכוש פילה שלם ולחתוך אותו בעצמכם למטרה זו, ולשמור את השאר לפילה מיניון.
צלי בקר עם פטריות מושלם, נימוח ובלתי נשכח (רק לזרוק לסיר ולהמתין שיתבשל)
4
מנותחצי
שעה4
שעותמתכון לצלי בשר אגדי עם פטריות. טעים טעים. הכי פשוט
מצרכים
ק"ג בשר שמתאים לבישול ארוך. אני אוהב כתף בקר
4 5 חתיכות מח עצם
3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן
2 כוסות יין לבן יבש
2 סלסלאות פטריות
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור
5 שיני שום
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
הוראות הכנה
מתחילים מצריבת הבשר בסיר עמוק (לא שמים את המוח עצם עדין). שמים שמן בסיר וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שמקבל צבע יפה.
מוסיפים את הבצל והשום ונותנים להכול להתבשל ולבשר ולספוג את הטעמים של הבצל.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל את הכול ביחד כ-5-7 דקות.
מוסיפים את המוח עצם לחגיגה בסיר, מתבלים עם מלח ופלפל.
אחרי 10 דקות של בישול - מוסיפים את הכוסות יין ונותנים להכול להתבשל ביחד.
מוסיפים מים עד לכיסוי הסיר וסוגרים. מבשלים על אש נמוכה למשך 3-4 שעות. הבשר צריך להיות רך מאוד.
אחרי כשעה בישול מוסיפים את התפוחי האדמה.
טועמים מדי פעם ומתקנים תיבול. אם המים ירדו יש להוסיף עוד. לבסוף, יצא לכם תבשיל סמיך ועם טעם מושלם! שיהיה בתיאבון.
- אפשר להוסיף לתבשיל שעועית ירוקה - זה מוסיף!
- להגיש עם אורז של סבתא או עם קוקוס או פירה.
כמה מילים אחרונות
אני מקווה שתיהנו מהמתכון הזה ואני אשמח אם תדרגו אותו בתגובות – איך יצא לכם?!
צריכים בשר לצלי בשר עם פטריות?
קצבית האחים אהרון הממוקמת בשוק התקווה הססגוני, פועלת עשרות שנים כדי לספק לכולם בשר טרי ואיכות שיהפוך כל ארוחה לאירוע, שיהפוך למסורת. היום, צוות הקצביה הם דור 6 (!!) של קצבים מקצועיים.
רוצים בשר טרי ואיכותי לארוחה הבאה? אתם מוזמנים להגיע ולהתרשם ממגוון הבשרים הטריים שלנו.
אתם לא מהאזור? אל תדאגו, כל הטוב שאנחנו מציעים יכול להגיע עד לפתח דלתכם! במשלוח טרי, עטוף היטב ומקורר.