ברשותכם אני לוקח אותכם להרפתקאה שהייתה לי בסיאול, ולמי שזה חופר אפשר ללחוץ על הכפתור למעלה – זה מוביל ישר למתכון 🙂
ברגע שירדתי מהמטוס, הרגשתי את ההתרגשות מזמזמת באוויר. הכל היה כל כך שונה, כל כך תוסס. וכמובן…האוכל לא היה מהעולם הזה! עכשיו, בואו נגיע ללב הסיפור – היום שבו טעמתי לראשונה בשר טחון עם אורז בקערה בסגנון קוריאה!
זה היה היום השלישי שלי בסיאול, והייתי נחוש לצלול עם הראש לתוך הסצנה הקולינרית המקומית – כי באמת, אני מטייל בשביל האוכל ופחות בשביל המוזיאונים. סתם. גם וגם, אבל יותר אוכל…
הייתי מורעב ולא אכלתי כלום מהבוקר, נתקלתי בדוכן אוכל רחוב קטנטן והומה שהיה חבוי בסמטה. הניחוח המפתה של בשר ריחף באוויר, משך אותי פנימה כמו מגנט. שם, בשטף של מחבתות רוחשות ופקודות שף רחוב, הבחנתי במנה שגרמה לבטן יותר לקרקר- קערת האורז עם בשר הטחון, המכונה “ביבימבאפ” בקוריאנית. נשמע פשוט הא? אבל אין לי דרך להעביר לכם את הריח שהיה שם.
בציפייה גדולה, ניגשתי לבעלת הדוכן, אג’ומה עליזה עם חיוך שובב. כשצפיתי בה מרכיבה במומחיות את המנה, היא הסבירה את מרכיבי היצירה הטעימה הזו (הפתיע אותי האנגלית הטובה שלה). ראשית, מצע של אורז חם ואוורירי, ומעליו מגוון צבעוני של ירקות – מלפפון פריך, גזר תוסס, פטריות וירוקים. ואז הגיעה כוכבת התוכנית – מנה נדיבה של בשר טחון מתובל, רך ועשיר בטעמים. לבסוף, כף של רוטב גוצ’וג’אנג לוהט כדי לקשור את הכל יחד.
עם הכף הראשונה, בלוטות הטעם שלי הועברו לעולם של אושר. השילוב של המרקמים, ההרמוניה של הטעמים – זה היה פשוט מדהים הבשר העסיסי התערבב עם הטריות של הירקות, בעוד רוטב הגוצ’וג’אנג הוסיף בעיטה של חריפות קלה. לא יכולתי שלא להתפעל מהאיזון המושלם ומהאומנות שנכנסה למנה הצנועה הזו.
עכשיו כשחזרתי הביתה, הייתי במשימה ליצור מחדש את קערת בשר טחון עם אורז.אחרי שחיפשתי באינטרנט מתכונים והתייעצתי עם חברים קוריאנים, סוף סוף פיצחתי את הסוד. תאמינו לי, אתם לא רוצים לפספס את הצנה הזו. אז אספו את המרכיבים שלכם, קצצו את הירקות והתכוננו לצאת להרפתקה עמוסה בטעמים מאסיה. בואו נתחיל.
מה אתם צריכים לדעת על המתכון הקוריאני הזה?
קערות האורז הקוריאניות הקלות הללו הופכות את ארוחת השבוע הפשוטה למושלמת בסגנון אסיאתי שמונחת על השולחן תוך פחות מ-20 דקות! מתכון הבשר הטחון עם אורז הקוריאני הקל ביותר שאי פעם תכינו!
אם אתם קוראים כבר את המגזין של האחים אהרון– אתם כבר יודעים שיש לנו אובססיה קשה לכל מה שקשור למתכונים קלים, כמו לדוגמה פסטה ברוטב בולונז, קציצות בשר רוטב בעגבניות ועוד.
קערות האורז הקוריאניות הקלות האלה מוכנות ממש תוך 15 דקות! כל שעליכם לעשות הוא לזרוק את האורז לסיר ובזמן שהוא מתבשל, להשחים את בשר הבקר שלכם, להוסיף את הירקות שלכם ולזרוק את מרכיבי הרוטב – הכל במחבת אחת! הוסיפו את האורז המבושל עם תערובת הבקר והירקות וקיבלתם ארוחת ערב טעימה ובריאה שכל המשפחה תאהב!
המרכיבים הסודיים לשרוד בלילות עמוסים
אחת הדרכים המועדפות עלי להכין ארוחה בריאה במהירות היא כל סוג של מתכון קערות אורז. 2 המרכיבים הטובים ביותר שיש לשמור בהישג יד במטבח שלכם זה אורז וכל סוג של בשר טחון – בקר, עוף או טלה, מה שאתם מעדיפים.
מתכון אורז עם בשר טיחון קוריאני הוא אחת הארוחות הפשוטות האהובות עלי להכנה בימים היותר עמוסים. אני שומר אורז בהישג יד ואנחנו תמיד שומר קילו או שניים של בשר טחון במקפיא כדי לשלוף כשאני צריך פתרון מהיר לארוחת ערב. כמה דקות על הפשרה במיקרוגל (או אם אתם זוכרים, שלפו את הבשר הקפוא מהמקפיא בבוקר לפני העבודה ושימו אותו למקרר להפשרה לאורך היום) ואתם מוכנים לצאת לדרך!
אם אתם אוהבים את התוכן שלנו הצטרפו לקהילת קרייזי מיט פיפל – הקהילה הגדולה לאוהבי בשר בישראל!
אם אתם כאן אולי תרצו לנסות להכין גם את המתכונים הבאים:
טיפים למנות בשר עם אורז אסייתיות
תערובת של בשרים: אם אתם רוצים לגוון – שקלו לערבב בשרים טחונים שונים יחד. לדוגמה, שילוב של בשר טלה ובקר יכול להוסיף איזון יפה של טעמים ומרקמים.
טעמים מאוזנים: שאפו לאיזון של טעמים – מתוק, חמוץ, מלוח ואומאמי. רוטב סויה, רוטב הוסין, ורוטב דגים הם מקורות מצוינים של אומאמי.
השתמש במרכיבים טריים: מרכיבים טריים כמו ג’ינג’ר, שום ועשבי תיבול יכולים לעשות הבדל גדול בטעם המנה.
תבלינים ועשבי תיבול: התנסו עם תבלינים אסיאתיים כמו כוכב אניס, גרגרי פלפל סצ’ואן ובזיליקום תאילנדי כדי להוסיף עומק למנה שלfo
תוספות ירקות: שפרו את הערך התזונתי של המנה על ידי הוספת ירקות חתוכים דק כמו פלפל, גזר ופטריות.
ווק או מחבת בחום גבוה: השתמשו בווק או במחבת שיכולה להתמודד עם חום גבוה. מחבת לוהטת מבטיחה שהבשר מתבשל במהירות ואחידות תוך שמירה על צריבה יפה.
צמצום נוזלים: בשר טחון משחרר נוזלים ושומן בזמן הבישול. כדי להימנע ממרקם רטוב, בשלו אותו בהתחלה בנפרד ותנו לנוזל להתאדות לפני הוספתו לכל תערובת האורז.
אילו מרכיבים את צריכים לקערת אורז עם בשר טחון בסגנון קוריאה?
כדי להכין את המתכון הזה תצטרכו:
אורז
שמן שומשום
בשר בקר
שום כתוש
רוטב סויה
ג’ינג’ר טחון
סוכר חום
רוטב חריף סרירצ’ה (לא חובה)
גזר (או ירק לבחירתכם)
בצל ירוק (לא חובה, להגשה)
מבחינת ציוד בישול – זה מה שאתם צריכים:
סיר אורז
מחבת גדולה
כלי בישול מעץ
כוסות וכפות מדידה
קולפן ירקות רגיל
קרש חיתוך יציב
סכין חדה לקיצוץ
איך מכינים בשר טחון עם אורז?
זמן נדרש: 15 דקות.
הכינו את מתכון בשר הטחון עם אורז קוריאני באמצעות השלבים הפשוטים האלה!
מתחילים עם האורז
הכינו תחילה את האורז, במיוחד אם אתם משתמשים באורז פרסי. מבשלים אותו בסיר על אש נמוכה עד שמוכן.
מטגנים את בשר טחון
מטגנים את הבשר הטחון עד שהוא כמעט מבושל, מוסיפים פנימה את מרכיבי הרוטב והירקות.
שאלות על המתכון לפני שמתחילים
האם אפשר להפוך מתכון כזה לטבעוני?
כן, פשוט בחרו תחליף בשר מוכן שמגיע בצורת בשר טחון. אפשרות שניה היא להכין לבד תחליף בשר טחון באמצעות עדשים ופטריות.
האם אפשר להכין את הבשר מראש?
כן! כל שעליכם לעשות הוא להכין לפי ההוראות במתכון ולאחסן בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
האם אפשר להכין את הבשר טחון בעוף טחון?
כן מבחינת בשר אתם יכולים לשים עוף טחון או כל תערובת בשר טחון שאתם אוהבים.
בשר טחון עם אורז
4
מנות10
דקותחצי
שעהבשר טחון עם אורז בסגנון אסייתי – שילוב של בשר בקר טחון ואורז המבושלים יחד למרקם אחיד ומנחם, בתוספת רוטב המעניק מנה עשירה בטעמים עדינים. מתאים כארוחה עיקרית קלה להכנה.
מצרכים
מחבת
סיר
4 כוסות אורז מבושל
1 ק"ג תערובת בשר טחון שאוהבים
1 כפית שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות דק
4 כפות רוטב סויה
1 כף ג'ינג'ר טחון
3 כפות סוכר חום
3 כפות - רוטב צ'ילי חריף, אופציונלי
2 גזרים מגורדים.
להגשה: בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי, צ'ילי גרוס (לא חובה)
הוראות הכנה
מכינים את האורז לפי הוראות שרשומות על האריזה.
מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את שמן השומשום.
מוסיפים את הבשר הטחון למחבת החמה ומשחימים (כ-6-10 דקות).
מוסיפים את השום, רוטב הסויה, הג'ינג'ר, הסוכר החום ורוטב צ'ילי חריף למחבת ומערבבים היטב עד שנוצרת כמות קטנה של רוטב.
מוסיפים את הגזר ומבשלים כ-2 דקות נוספות עד שהגזר מתרכך מעט.
מגישים את תערובת הבשר טחון על אורז ומקשטים בבצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי ואפשר גם צ'ילי גרוס.
- כדי להכין את המתכון הזה מבעוד מועד, פשוט הכינו את המתכון לפי ההוראות ואחסנו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים עד להגשה. מחממים שוב במיקרוגל לפני ההגשה.