“על האש” או המנגל מהווים אחת מצורות הבילוי והאירוח הפשוטות, הקלות והפופולריות בקרב הישראלים. ארוחת על האש מאפשרת לארח מספר רב של חברים ובני משפחה ללא לחץ באווירה נעימה ומהנה וגם מותירה זמן למנוחה לפני שכל האורחים מגיעים. בשר איכותי וטוב, מנגל, כמה תוספות וסלטים, שתייה קלה וקצת אלכוהול ואתם לא צריכים יותר מכך לבילוי ערב או צוהריים מושלמים בסופ”ש, בחג וגם בימי חול. על מנת שהעל אש שלכם ייחשב למוצלח במיוחד ישנם כמה טיפים של מומחים בתחום שיבטיחו שהבשר שלכם יהיה טעים במיוחד והבילוי יהיה בלתי נשכח – אז בואו נצא לדרך ונגלה את סודות המומחים 😉

טיפים למנגל המושלם
מספר הטיפים, כמו גם מספר המתכונים, רבים ככוכבים בשמיים, אך לאור החשיבות הרבה של הנושא, אספנו מספר טיפים חשובים במיוחד:
הכנת הבשר
• יש להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה-שעה לפני הצלייה ולהביאו לטמפרטורת החדר.
• אין לחרוץ או להמליח את הבשר לפני הצלייה על מנת שלא לייבש אותו, ניתן להמליח במתינות רבה בזמן הצלייה עצמה.
• מומלץ להשרות את הבשר מראש במרינדה, למשך מינימום כמה שעות ומקסימום 48 שעות. המרינדה תרכך את הבשר ותעניק לו טעמים מיוחדים.
• שיפודים – ישנם שיפורים ושדרוגים רבים לשיפודי העץ התעשייתיים, ראשית כל ניתן להחליפם בשיפודים עשויים ענפי רוזמרין לתוספת ארומה וטעם. שנית ניתן להשתמש בשיפודים מברזל אשר מתחממים באופן אחיד וצולים את הבשר מבפנים. אם בכל זאת משתמשים בשיפודי עץ מומלץ להשרותם במים זמן מה לפני השימוש, וכך למזער סיכוי שיישרפו בעת הצלייה.
אולי יעניין אותך לקרוא גם טיפים של מקצוענים לעל האש אגדי >>

טיפול במנגל
• כדאי ושווה להשיג עצים כחומר בעירה, לתוספת אופי, ארומה וטעם, שבבי עץ האלון הם בעלי זמן בעירה ארוך במיוחד והם מצויינים לצלייה ממושכת, הנצרכת למשל לצליית אסאדו. חומר בעירה מומלץ נוסף הוא פחמים העשויים מעצי הדר, המצטיינים בזמן בעירה ארוך וארומה מיוחדת.
• יש להתאזר בסובלנות ולא למהר להניח את הבשר על המנגל לפני שהפחמים מתכסים בשכבה לבנה. סבלנות, גם כאן, היא מפתח להצלחה.
• שרוף מעט או עשוי במידה הרצויה, הכי חשוב – החיבור והחברה!
אבל בסופו של דבר, הכל תלוי בטיב הבשר והשנה כבר אין צורך לצאת מהבית על מנת לקנות בשר, עם שירות משלוח בשר עד הבית תוכלו לבחור בין מגוון נתחים משובחים, אלו הסטנדרטיים כמו גם נתחים פחות מוכרים אך מוצלחים מאד לצלייה (כגון דנבר קאט, או עוף טבעי). אין ספק כי המנגל הפך להיות מזוהה כסמל מובהק של יום העצמאות לא פחות מאשר הסופגניות בחנוכה או המצות בפסח, אז שיהיה יום עצמאות וחג נפנוף שמח.
אם אתם פה אולי יעניין אותכם לקרוא גם: