חזה עוף ממולא בשר מתכון

ממולאים –בואו נדבר רגע על אחד המאכלים הכי ייחודים ומעניינים. הרעיון של לקחת מאכל מסוים ולמלא אותו במאכל אחר, הוא מוזר ומהמם באותה נשימה.

למלא ירק בתערובת של בשר זה איכשהו עובר לי חלק בגרון. אבל למלא עוף בבשר טחון? זה כבר פחות שגרתי ואני אוהב את זה!

השאלה איך לוקחים חומר גלם עם מרקם וחוקים מסוימים ומשלבים אותו עם עוד חומרי גלם אחרים, בעלי מרקם וחוקים אחרים ולגרום לכל הדבר הזה לעבוד בצורה טובה ושבסוף ייצא מזה משהו טעים, זה קצת כמו להיות מוזיקאי.

לחבר בין כמה תווים שונים, ליצור אקורדים ושזור אותם כך שתצא מוזיקה שתסחף אחריה את הקהל. זה נשמע מסובך, אבל האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים.

כשאני מבשל, המטרה שעומדת לנגד עיני היא ליצור משהו שיהיה הרמוני וטעים מצד אחד, ויחד עם זאת לא ייתן לסועדים לנוח על זרי הדפנה, צריך להכניס קצת דיסהרמוניה כדי להקפיץ את האנשים ולעורר מתח.

אני אוהב שהאוכל שלי יוצר שיח, שהוא בועט ומפתיע. כזה שהעיניים רואות משהו שנראה תמים לכאורה, כמו עוף, וכבר בביס הראשון אתם מרגישים את החריפות מטפסת לכם בפה ולפני שאתם מספיקים להחליט אם זה חריף מדי, מתגנבת לפה משב רוח מרענן של עשבי התיבול ומיד לאחריו נכנסת לפה מתיקות שמסיימת את החוויה עם טעם של עוד!

חזה עוף ממולא בשר מתכון שיצרתי אחרי לא מעט התנסות, אין בו שום רגע דל, כך שמי שיאכל אותו לא ישתעמם בחיים! הוא מתוחכם בטעם, ויחד עם זאת הכי פשוט להכנה, 20 דקות הכנה והסיר בתנור – כמה פשוט ככה טוב.

המנה הזאת יכולה לככב בארוחות חג, לישיבות מיוחדות עם חברים וגם בארוחת צהרים של אמצע השבוע. ואם גם אתם נמנים עם אותם אנשים שחוששים להכין ממולאים כי זה נראה מסובך, עם המדריך להכנת חזה עוף ממולא בשר מתכון, אתם הולכים לקבל חוויה מתקנת. בואו נתחיל!

חזה עוף ממולא

איזה בשר ועוף מתאימים להכנת ממולאים?

לפני שנתחיל עם סוגי הבשרים והעופות שישדרגו לכם את הממולאים ובגדול, אחד הפרמטרים הכי חשובים להצלחת הכנת עוף ממולא בבשר מתכון, זה טריות חומרי הגלם. בואו נעבור על שני ביג NO NO ליישור קו ואז נוכל להמשיך לבשל בגובה העיניים.

  • מוצרים משומרים – במתכון תמצאו תוספת פטריות, בבקשה אל תשתמשו פטריות משומרות, אני יודע שהמחיר והזמינות מפתים, אבל הטעם ואיכות בהתאם. לטעם של מוצרים משומרים אן באמת קשה לטעם של מוצרים טריים, אל תגידו שלא אמרתי.
  • מוצרים קפואים – לא מעט אנשים רוכשים את הבשר והעוף שלהם בסופר, מטעמי נוחות והוזלת עלויות. זה עניין די טריקי. גם עוף וגם בשר שעברו הקפאה והפשרה, לא מתפקדים אותו הדבר. הם מגיעים עם טעמי לוואי של המקפיא, וזה פחות טעים וכייף. אז בוא לא ניפול בזה!

קחו בחשבון, עוף הוא אחד מחומרי הגלם שלא הכי פשוט לעבוד אתו בלי לייבש אותו למוות, הוא רק נראה תמים. כשהוא מגיע עמוס בנוזלים זה כמעט בלתי אפשרי להוציא ממנו משהו ראוי. יש היום לא מעט קצביות שמספקות אלטרנטיבות איכותיות לזמינות של הסופרמרקטים. קצבית האחים אהרון לדוגמא, מספקת משלוחים טריים ומקוררים על לפתח הבית, ואם תרצו תוכלו לרכוש גם מוצאים שישלימו לכם את הארוחה כמו תבלינים, רטבים, פחמים וכו’.

בקצבית האחים אהרון תמצאו מגוון סוגי בשרים ועופות, לממולאים המושלמים!

  • חזה עוף טרי ושלם – נתחים בשרניים וגדולים, הם נחשבים לדלים בשומן ויחסית יבשים, בשילוב עם בשר בקר טחון שומני תוכלו להגיע לאיזון מושלם בין מרקמים וטעמים מעולים. קחו בחשבון, בחירה בנתח הזה, אומרת שתצטרכו לבצע את עבודה הפריסה בעצמכם.

 

  • חזה עוף עם כיס למילוי – הנתח דל השומן והבשרני מוכן למילוי וחתוך למנות אישיות. אם אתם פחות מתחברים לעבודת הפריסה והגלגול, הנתח הזה יהיה מושלם עבורכם, הוא מגיע מוכן עם כיס, כך שאתם רק צריכים להכניס את המלית פנימה, הכי פשוט ונוח.

 

  • סטייק פרגית – אם אתם פחות מתחברים לחזה עוף, סטייק פרגית יכולה להיות אלטרנטיבה מעולה! זה הנתח הכי משובח של העוף, השווארמה שלו, הוא סופר רך ועסיסי ויהפוך את הממולאים שלכם להיסטריים!

 

  • בשר בקר טחון – הבשר הקלאסי לממולאים אין אפשר לטעות אתו והוא קולע לטעם של כולם. מכיל איזון נהדר בין כמות השומרים והשרירים, ויכניס לממולאים שלכם עושר טעמים.

 

  • בשר טלה טחון בשר משובח רך ועסיסי.  מעולה לממולאים, עשיר בשומנים ומעניק למלית את הטעמים הייחודיים לטלה.

 

  • בשר אסאדו, שפונדרה טחון – נתח איכותי שמתאפיין בשומניות למחצה. הוא עובד מעולה כבשר טחון, הוא רך וטעים מאוד. אני ממליץ לאניני הטעם לשלב אותו עם שומן אווז, זה יוצא מעדן.

 

  • בשר אנטרקוט טחון – לרוב משתמשים באנטרקוט כנתח להכנת סטייקים מעולים. והוא עובד מדהים גם כבשר טחון למילוי חזה עוף. עושר השומנים והטעמים הבשרניים שלו משבחים את טעמי העוף בצורה משמעותית ושומרים עליו עסיסי במיוחד.

 

  • צוואר בקר טחון – נתח מאוד ייחודי שמגיע מאזור הצוואר, אזור שעובד קשה ולכן הוא מאופיין בסיביות מצד אחד ושומניות מצד שני מה שהופך אותו לבעל טעמים חזקים ועמוקים, מאוד מומלץ לשלב אותו עם בשר טלה, שפונדרה, או אנטרקוט.

 

טיפ קטן: מכיוון שהחזה עוף הוא נתח דל בשומן, אני אוהב לתת קונטרה ולהוסיף כמה שיותר שומן. השומן מעניק טעמים מעולים ושומר על העוף עסיסי בטירוף.

אתם יכולים להוסיף שומן בכמה דרכים: הראשונה- בעזרת זיגוג נדיב של שמן זית זה עובד נהדר, אם כי לא כולל את היתרון של הטעם של שומן בשרי. השנייה- אם אתם חובבי טעמים דומיננטיים, תוכלו לערבב בתערובת הבשר הטחון גם שומן כבש, אבל שימו לב לא להגזים אתו. השלישית- אם אתם רוצים לפנק בשומניות טובה אבל רוצים שתישאר ניטרלית, תוספת יפה של שומן אווז לבשר הטחון תעשה לכם עבודה מדהימה.

חזה עוף ממולא בשר מתכון

מספר מנות

4

יחידות
זמן הכנה

חצי

שעה
זמן בישול

חצי

שעה

מתכון לחזה עוף ממולא בבשר - מתכון חגיגי ולא מסובך כמו שנשמע 🙂

מצרכים

  • קילו חזה עוף פרוס דק

  • 500 גרם בשר בקר טחון שאוהבים

  • ארבעה בצלים סגולים

  • צרור כוסברה

  • צרור פטרוזיליה

  • שני חופנים של נענע

  • מלח

  • פלפל שחור

  • ראס אל חנות (אפשר להמיר בבהרט)

  • שמן זית 

  • כורכום

  • כמון

  • דבש, או סילאן

  • מיקס פטריות שמפניון, פורטובלו ופטריות צדף (אפשר גם רק אחד מהם)

  • צ'ילי גרוס יבש

  • חצי כוס משמשים 

  • קיסמים 

הוראות הכנה

    1. 1# שלב ראשון: מכינים את המלית

      מחממים ארבע חמש כפות שמן זית במחבת רחבה, קוצצים בצל סגול אחד דק דק ומוסיפים למחבת לטיגון קל, עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוסיפים פנימה חצי כפית כורכום, כפית שטוחה של כמון, חצי כפית ראס אל חנות, או בהרט ומערבבים הכול יחד כדי לפתוח את התבלינים.

      מוסיפים פנימה את הבשר הטחון, ובעזרת כף עץ תמעכו בעדינות את הבשר, תוך כדי ערבוב עד שהוא יתאחד עם הבצל והתבלינים.

      מוסיפים פנימה מלח ופלפל לפי הטעם. ובחצי דקה האחרונים קוצצים למחבת את הכוסברה הפטרוזיליה וחופן נענע. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר לחלוטין. אני אוהב להוסיף אותם ממש בסוף, כדי להשאיר אותם יחסית חיים לפני שאני ממלא את העוף.

  • 2# שלב שני: מטפלים במעטפת

    השלב הזה הולך להיות מעט מאתגר, לוקחים את החזה עוף ופורסים אותו, כך שנוצר צורת פרפרים גדולים ודקים, כדאי לבצע את החיתוך לאט ובזהירות, גם כדי לא להיפצע וגם כדי שהפרוסות יישארו שלמות. אם אתם חוששים לעשות את זה בעצמכם, אתם תמיד יכולים לבקש מהקצב שלכם לעשות את זה עבורכם.

    לאחר מכן נניח את פרוסת החזה עוף ונדפוק עליו עם פטיש שניצלים בעדינות ובאחידות כדי לדקק אותו עוד יותר.

  • שלב שלישי: יוצרים מצע לגלילי העוף שלנו

    מחממים שמן בסיר שטוח ורחב (כזה שמתאים גם לתנור), פורסים את יתר הבצלים ומוסיפים פנימה לטיגון טוב עד שהבצל מתרכך ומתקרמל. חותכים את הפטריות לחצאים או רבעים ומוסיפים פנימה להקפצה קלילה.

    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומוסיפים פנימה כף של סילאן או דבש ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב ומכבים את האש.

  •  שלב רביעי: אפשר להתחיל למלא!

    לוקחים את פרוסת חזה העוף שלנו ומניחים אותה על קש חיתוך כשהיא מתוחה יפה.

    מניחים בקצה אחד כף הריונית ויפה של תערובת המילוי ומתחילים לגלגל את חזה העוף מהקצה, כך שנוצר גליל יפה והדוק.

    בשלב הזה, אפשר להשתמש בקיסם כדי להחזיק את הגליל שלנו סגור היטב, פשוט מחדירים אותו בין השכבות עד שהוא יוצא מהצד השני.

    לא חייב להשתמש בקיסמים, הגלילים יחזיק אוחד את השני הדוקים מעצם הדחיסות שלהם.

    אחרי שסיימתם לגלגל את הממולא, הניחו אותו בסיר בצורה כזאת שכל הממולאים יהיו זה לצד זה.

    אחרי שסיימתם למלא את הסיר, מזלפים מעט שמן זית על כל הממולאים, קוצצים את המשמשים המיובשים ומפזרים מעל, מפזרים חצי כפית צ'ילי גרוס (אפשר להוריד או להוסיף בכמות הצ'ילי בהתאם למידת החריפות הרצויה) ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • שלב חמישי: נגיעות אחרונות ולתנור

    אחרי שמילאתם את הסיר, מוסיפים רבע כוס מים, מכסים את המכסה בסיר שמתאים לתנור, אם אין לכם אתם יכולים לכסות עם רדיד נייר כסף.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לארבעים דקות, לאחר מכן מורידים את הטמפרטורות ל- 150 מעלות ונשאיר את הממולאים בתנור לחצי שעה נוספים. מדי כמה דקות תפתחו את סיר ובעזרת כף תפזרו מהרוטב על גלילי העוף, זה ישמור אותם עסיסיים.

    בחמש דקות האחרונות מפזרים מעל הממולאים חופן של פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים.

    כמה מילים לסיכום

    ממולאים אולי נחשבים למנות פחות פופולריות, יש בהן משהו שעלול להרתיע אנשים אבל מה שכן, הן מרתקות וטעימות כל כך! אלו שייבחרו להכין אותן יזכו לשלב בין חומרי גלם מעניינים ולקבל תוצאה מרשימה וסופר טעימה.

    אל תפחדו לשחק עם התוספות, עוף מאוד אוהב טעמים מתוקים וחמוצים וזה משאיר לכם מלא מקום להיות יצירתיים. שיהיה בתיאבון!

     

    ממלאים אתכם באיכות!

    קצבית האחים אהרון מזמינה אתכם לבחור ממגוון העופות והבשר הטריים שלנו! תוכלו לבחור ולאסוף את הבשר שלכם ישירות הקצביה שלנו, בשוק התקווה, או להתפנק במשלוח טרי ומקורר עד לפתח הבית.

    תמונה של שגיא זאבי

    שגיא זאבי

    הכירו את שגיא, טבח, קרניבור אורבני ויוצר המילים וסיפורים על הרפתקאות בשרניות בג'ונגל של העיר הגדולה.

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך