בין טכניקות צליית והכנת הבשר הרבות שהתנסיתי בהן במהלך השנים, אחת שתמיד ריתקה אותי זה המנגל הארגנטינאי – או “פרילה”. למי שלא מכיר, זה אולי נראה כמו עוד דרך להכין בשר, אבל למי שחווה זאת, מדובר במלאכה מופלאה שמחברת אותנות לתרבות הארגנטינאית.
המסורת הקולינרית העשירה של ארגנטינה, המושפעת ממטבחים אירופיים שונים, פיתחה זהות ייחודית, והפרילה תופסת מקום מיוחד בתרבות זו. זה לא קשור רק לאוכל; זה נוגע לאנשים, האווירה, והשמחה הטהורה של שיתוף ארוחה עם אנשים אהובים.
תהליך הבישול האיטי, העצים והפחמים שנבחרו בקפידה, הטעמים המובהקים והחוויה הקהילתית שהמנגל הארגנטנאי מציעה לימדו אותי יותר על בישול ועל החיים עצמם. זו לא רק שיטה אלא פילוסופיה המדגישה סבלנות, חיבור ושאיפה לשלמות.
אז אם אתם רוצים לדעת עוד על הגריל הארגנטינאי, הצטרפו אלי לסקירה הזו, אני הולך לדבר על זה מה זה, הפיצ’רים הייחודים, יתרונות, חסרונות והמלצות, אז קדימה בואו נתחיל.
מה זה גריל ארגנטינאי?🤷🏻♂️
גריל ארגנטינאי, או “פרילה”, זן לא רק שיטת בישול; זה חלק בלתי נפרד מהזהות הלאומית של ארגנטינה. שורשיו הולכים עמוק לתוך ההיסטוריה של המדינה, ומשקפים מסורת שעברה בדורות.
מקורותיו של הגריל הארגנטינאי ניתן לייחס אל העמים הילידים של דרום אמריקה, שהיו מבשלים בשר על אש פתוחה. עם הגעתם של המתיישבים הספרדים במאה ה-16, שיטה זו החלה להתפתח ולהשתלב עם מסורות קולינריות אירופאיות. עד המאה ה-19 הפכה הפרילה לסמל של התרבות הארגנטינאית, כאשר טקס ה”אסדו” (ברביקיו) הפך לאירוע חברתי מרכזי.
במישורים העצומים של הפמפס, שבהם היה בקר בשפע, סגנון החיים הגאוצ’ו (קאובוי ארגנטיני) עיצב עוד יותר את מסורת הברביקיו. גאוצ’וס היו מתאספים סביב מדורות, מבשלים נתחי בקר גדולים וחולקים סיפורים. מסורת זו הניחה את הבסיס לגריל הארגנטינאי המודרני.
שימושים
בעוד שבשר בקר הוא המוקד העיקרי של גריל הברביקיו הארגנטינאי, הפרילה משמשת לבישול מגוון רחב של בשרים, כולל בשר כבש, עוף ובתרבויות אחרות גם חלקים אחרים כמו מעיים וכליות. שיטת הצלייה האיטית מרככת את הבשר, ומאפשרת לטעמים להתפתח.
הגריל הארגנטינאי כולל בדרך כלל אזור צלייה גדול עם רשתות V מתכווננות. רשתות V אלו נועדו לתעל שומן, להפחית התלקחויות ולאפשר בישול אחיד יותר. הגריל עשוי לכלול גם מערכת קראנק להגבהה והורדה של משטח הצלייה, מה שמעניק לשף שליטה מדויקת על טמפרטורת הבישול.
עץ או פחם משמשים ליצירת גחלים, ותהליך הבישול הוא איטי ומכוון, ומאפשר לטעמים הטבעיים של האוכל לזרוח. טכניקת צלייה איטית זו מנוגדת לצלייה בחום גבוה הנפוצה בתרבויות אחרות.
בואו להכיר מקרוב את הגריל הארגנטנאי
גריל הברביקיו הארגנטינאי עוצב תוך תשומת לב מיוחדת לפרטים המשקפים את המסורות הקולינריות של ארגנטינה. התכונות שלו התפתחו עם הזמן כדי ליצור חווית צלייה ייחודית.
1. רשתות V מתכווננות
רשתות ה-V הייחודיות נועדו לתעל שומן, להפחית התלקחויות ולקדם בישול אחיד. הסורגים המתכווננים מאפשרים שליטה מדויקת בחום על ידי העלאה או הנמכה של הבשר. תכונה זו היא בסיסית בהשגת שיטת הצלייה האיטית האופיינית לצלייה ארגנטינאית, המספקת גמישות לבישול נתחים שונים לשלמות.
2. Side Firebox או Brasero
גריל ארגנטינאי רבים כוללים תא אש צדדי, המכונה “בראסרו”, שבו שורפים עצים או פחם ליצירת גחלים. לאחר מכן דוחפים את הגחלים מתחת לאזור הצלייה כדי לבשל את האוכל. תיבת אש נפרדת זו מאפשרת לשף ליצור ללא הרף גחלים חדשות, תוך שמירה על טמפרטורה עקבית לאורך תהליך הבישול.
3. פינת בישול מרווחת
גריל הברביקיו הארגנטינאי הוא לרוב די גדול, המשקף את האופי הקהילתי של הבישול הארגנטינאי. אזור הבישול המרווח מאפשר לבשל בו-זמנית מגוון של בשרים, ירקות ופריטים אחרים.
4. מערכת ארכובה
חלק מהפרילות מצוידות במערכת ארכובה המאפשרת הרמה או הורדה של כל משטח הצלייה. זה מספק רמה נוספת של שליטה על טמפרטורת הבישול, המאפשרת גם צריבה וגם צלייה איטית. זה יכול להיות שימושי במיוחד בעת בישול סוגים שונים של בשר הדורשים רמות שונות של חום.
יתרונות של מנגל ארגנטנאי ✅
1. טעם ללא תחרות
עומק ומורכבות: בישול על עץ או פחם נותן לבשר טעם מעושן שאין שני לו. שיטת הצלייה האיטית מאפשרת לטעמים להתמזג ולהעמיק, ומעניקה עושר ומורכבות שלא ניתן להשיג בשיטות צלייה אחרות.
התאמה אישית: ניתן להשתמש בסוגים שונים של עץ ופחם ליצירת פרופילי טעם ספציפיים.
2. רבגוניות
בעוד שבשר בקר הוא מרכזי בברביקיו הארגנטינאי, ניתן להשתמש בפרילה לבישול מגוון רחב של בשרים, ירקות ומנות אחרות. הסורגים המתכווננים ושטח הבישול הגדול שלו מספקים את הגמישות להתמודד עם נתחים ושיטות בישול שונות.
3. בישול בריא יותר
הפחתת שומן: מגררת ה-V מפנה את השומן מהבשר, ומפחיתה את תכולת השומן הכוללת. עיצוב זה לא רק משפר את הטעם אלא יכול להפוך את הארוחה לבריאה יותר על ידי מזעור שומנים מיותרים.
4. בישול מבוקר: שיטת הצלייה האיטית והשבכות המתכווננות מספקות בישול מבוקר, ומפחיתות את הסיכון לבישול יתר.
החסרונות ❌
גוזל זמן: תהליך הצלייה האיטית עשוי להימשך מספר שעות, תלוי בנתח ובגודל הבשר.
עקומת למידה: שליטה במנגל הארגנטנאי דורשת תרגול והבנה, במיוחד כשמדובר בניהול החום.
תחזוקה: נדרשים ניקוי וטיפול שוטפים כדי לשמור על הגריל במצב מעולה.
איך משתמשים במנגל ארגנטינאי?
שימוש בגריל ארגנטינאי, המכונה לעתים קרובות פרילה, הוא אומנות שהשתכללה לאורך דורות בארגנטינה. זהו חלק מהותי מהתרבות הארגנטינאית, וזו השיטה העיקרית לבישול בשרים טעימים. להלן מדריך מקיף כיצד להשתמש בגריל ארגנטינאי כמו בוס:
1. בחרו את הגריל הנכון:
גריל ארגנטינאי מגיע בגדלים ועיצובים שונים. בחרו אחד שמתאים לצרכים ולשטח הפנוי שלכם. גריל ארגנטינאי מסורתי עשוי מלבנים או מתכת, אך זמינות גם אפשרויות ניידות.
2. הכינו את האש:
הצלייה הארגנטינאית מסתמכת על עץ או פחם. עצים קשים כמו אלון, מסקיט או קובראצ’ו מועדפים בשל טעמם העישון העשיר. יוצרים אש בגריל ונותנים לו להישרף עד לגחלים. אתם רוצים מצע אחיד של גחלים.
3. מסדרים את הגריל:
לגריל ארגנטינאי יש בדרך כלל סורג גריל מתכוונן שניתן להגביה או להוריד באמצעות מערכת ארכובה או גלגלת. מתחילים עם הרשת צמודה לגחלים לצריבה ומעלים אותה לפי הצורך כדי לשלוט בטמפרטורת הבישול.
4. מתבלים את הבשר:
צלייה ארגנטינאית עוסקת בשיפור הטעמים הטבעיים של הבשר. מתבלים את הבשר בנדיבות במלח גס רגע לפני הנחתו על הגריל. יש המעדיפים להוסיף עשבי תיבול, שום או רוטב צ’ימיצ’ורי לתוספת טעם.
5. התחילו בצלייה:
מניחים את הבשר על הגריל, התחילו מהנחת הנתחים העבים ביותר קרוב לגחלים. המטרה היא לצרוב את החוץ כדי לנעול מיצים של הבשר תוך כדי בישולו בפנים. הופכים את הבשר בעזרת מלקחיים ארוכים. השתמש במדחום לבשר כדי לאמוד את מידת העשייה במדויק.
6. צרו אזורי חום:
לגריל ארגנטינאי יש לרוב אזורי חום שונים בשל שיפוע השבכה. הזיזו את הבשר לפי הצורך כדי לשלוט בתהליך הבישול. לדוגמה, צורבים על אש גבוהה, ואז עוברים לאזור עם חום נמוך יותר כדי לסיים את הבישול.
7. עישון
הטעם המעושן חיוני בצלייה ארגנטינאית. הוסף שבבי עץ לגחלים לפרץ של עשן ארומטי.
8. סבלנות היא המפתח:
צלייה ארגנטינאית היא תהליך איטי ויציב. זה יכול לקחת זמן, אבל התוצאות שוות את זה.
9. מגישים:
גריל ארגנטינאי מסורתי מלווה בתוספות פשוטות בצד כמו רוטב צ’ימיצ’ורי, ירקות בגריל ולחם פריך. א
10. תנו לבשר לנוח
– לאחר הצלייה נותנים לבשר לנוח מספר דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שמבטיח ביס עסיסי וטעים.
שליטה בגריל הארגנטינאי דורשת זמן ותרגול, אך אין להכחיש את התגמול. זו לא רק שיטת בישול; זוהי חוויה תרבותית המפגישה אנשים ואהבת בשר.
ההמלצות שלי ואיפה קונים
לפני שאני עובר להמלצות – כמה דברים. אני לא מצאתי גריל ארגנטאי ברמה בארץ – לצערי. את שלי אני הזמנתי מאמאזון ולא, זה לא יקר כמו שזה נשמע. עם זאת, אם אתם מכירים מקום שמוכר גרילים כאלה (או אם אתם מוכרים בעצמכם) מוזמנים ליצור קשר כאן ואנחנו נשמח לשמוע ולהמליץ עליכם. בכל אופן, אני שם כאן כמה המלצות, אפשר להביא את כל המנגלים האלה לארץ, רק קחו בחשבון שתצטרכו לבדוק עלויות שילוח.
1. גריל Nuke Puma בסגנון סנטה מריה ארגנטינאי – הגריל הארגנטינאי הטוב ביותר
אם אתם מוכנים להשקיע בגריל ארגנטינאי יוקרתי, שקלו להזמין את גריל Nuke Puma, פריט עמיד ואטרקטיבי במיוחד לכל מטבח חוץ. הגריל הכבד הזה של Ñuke הולך רחוק יותר עם משטחי בישול מנירוסטה שנועדו להחזיק מעמד. היתרון הגדול של Nuke Puma Grill הוא שהוא מגיע עם רשת גריל בצורת V. כך השומן זורם אל אספן השומנים ולא אל הגחלים, ואתם יכולים להיות בראש שקט מהתלקחויות וטעמי לוואי שאתם לא מעוניינים בהם. הגריל הזה עולה בסך הכול 245$ – והוא מגיע עם המון ציוד – מחבת גריל, צלחת גריל מעץ, סלסלת גריל גדולה ופחמים.
פיצ’רים עיקריים
- קופסת עישון מסורתית הבנויה בצד לשריפת העצים.
- צלחת הגריל בצורת V מאפשרת לשומן ולמיצים לזרום אל תוך מחבת.
- גלגל צד המיועד לשלוט בצלחת הגריל המתכווננת, להזיז אותה הלאה או קרוב יותר.
2. מנגל טאגווד עם מכסה עליון
גריל נוסף, הוא גריל BBQ Tagwood הוא גריל יפהפה כסוף עם אפשרויות צלייה ובישול שונות.
אתם מקבלים מכסה עליון, רשתות ראשיות, רשתות משניות, שולחן צד, ופס להחלפה. גריל זה בסגנון סנטה מריה כולל תא אש ושולחן צד לתוספת שטח בישול. סבכה משנית, מחבת פסים, שופל וכיסוי גריל כבד כלולים גם בחבילה.
הפיצ’רים העיקריים
- אתם מקבלים שלושה משטחי בישול שונים כדי לצרוב, לבשל או לעשן את הבשר שלכם.
- החלק העליון עשוי מפלדת אל חלד עוזר לאש העץ שלך לבעור זמן רב יותר, בנוסף הוא מתפקד כסיר לבישול איטי.
- יחידה זו מגיעה עם רשתות גריל מתכווננות לחוויית הצלייה המושלמת.
- גריל זה כולל תא אש לדלק ושולחן צד לתוספת שטח בישול.
- הברזרו בסגנון גאוצ’ו מאפשר לבשל עם עצי הסקה או פחם.
- לגריל יש גלגלים מסתובבים.
3. NorthForkIronWorks Parrilla –
גריל זה בעבודת יד מנירוסטה הוא אחד הגרילים הארגנטינאים הבודדים המיוצרים בארצות הברית. ברנדן, האומן, נותן לשף בעל השם העולמי פרנסיס מלמן על כך שנתן לו השראה לעצב וליצור את הגריל הזה.
פיצ’רים עיקריים
- לפרילה עץ מ-NorthForkIronWorks יש אזור בישול גדול.
- גריל זה כולל רשתות ראשיות מתכווננות לגובה לחוויית צלייה משופרת.
- לגריל עיצוב גריל V כדי להבטיח ביצועים אופטימליים, בנוסף הם עשויים מפלדת אל חלד חזקה.
- אחד האלמנטים העיצוביים המובהקים של הגריל הזה הוא גלגל ארכובה בסגנון שנות ה-20 שצבוע בכחול בולט.
- לגריל בפני עצמו יש גלגלים גדולים המקלים על העברה ממקום אחד לאחר.
מה אני תכלס חושב?
בשבילי, הגריל הארגנטינאי הוא יותר ממכשיר בישול; זה כלי שמאפשר לי להתחבר לדרך הבישול הארגנטינאית המסורתית. אין דומה לטעמים שהושגו. כן, זה דורש זמן ומאמץ, אבל התוצאות תמיד שוות את זה.
לפעמים אני מתנסה בסוגים שונים של עץ ופחם כדי ליצור פרופילי טעם חדשים, ואני אוהב לחקור נתחי בשר שונים וטכניקות. הסורגים המתכווננים נותנים לי שליטה מלאה, ופינת הבישול המרווחת מציעה את הגמישות הדרושה.
כמה מילים אחרונות
הגריל הארגנטינאי אינו מיועד רק למי שיש לו רקע קולינרי; זה מיועד לכל מי שמעריך את אמנות הבישול ואת השמחה שבחלוק ארוחות עם חברים. הוא מציע חוויה עשירה וסוחפת שיכולה להפוך לתחביב כיף.
אמנם יש לזה אתגרים, אבל הטעמים הייחודיים והחיבור התרבותי עושים את זה שווה כל מאמץ. כמי ששואף ללא הרף לשלמות בבישולים שלי, אני מאמין שהגריל הארגנטינאי מציע שילוב מושלם של מסורת, טעם וקהילה, מה שהופך אותו לחלק חיוני מהרפרטואר הקולינרי שלי.