במהלך הטיול הבלתי נשכח שלי בארצות הברית נתקלתי לראשונה בכריך סלופי ג’ו האגדי. המנה המטורפת הזו, שמקורה באמריקה, כבשה את לבבותיהם ואת התיאבון של חובבי אוכל ברחבי העולם. משתף אותכם בפוסט הבא בטיפים חשובים + במתכון שגנבתי מאחת המסעדות הכי טובות בניו יורק 😝
איך ואיפה הסלופי ג'ו נולד? (למי שאוהב להשוויץ בעובדות לא חשובות)
בואו נחזור קצת אחורה בזמן לתחילת המאה ה-20, שנת 1930…תקופה בה המטבח האמריקאי שקק בניסויים. בתקופה זו הכריך סלופי ג’ו ערך לראשונה את הופעת הבכורה הטעימה שלו. אי שם בסיו סיטי, איווה, בבית קפה קטן שעבד שעות רבות עם רעש הסירים והמחבתות מהדהדים באוויר – בלב המרכז הקולינרי הזה, טבח יצירתי בשם ג’ו תפס את הבמה, חמוש בחזון לחולל מהפכה בכריכים.
ג’ו היה ידוע בכישוריו במטבח, שם רקח מאכלים מושחתים שחיממו את ליבם של המקומיים. יום אחד הוא נתקל במתכון שיחרוט את שמו לנצח בהיסטוריה הקולינרית. נחוש ליצור משהו ייחודי באמת, הוא שילב את המרכיבים הפשוטים שכללו בשר בקר טחון, רוטב עגבניות, בצל ותערובת סודית של תבלינים.
בזמן שג’ו בוחש את הסיר, ניחוח גן עדן של בשר בקר ותבלינים מילא את האוויר, מפתה את העוברים והשבים. התערובת הפכה בהמשך לאחד המתכונים היותר פופולריים. ג’ו ידע שסנדוויץ’ בסדר גודל כזה זקוק למשהו נוסף – משהו שיעלה אותו מיצירה קולינרית בלבד לאייקון תרבותי.
ג’ו הניח בזהירות את תערובת הבקר הטעימה בין שתי לחמניות רכות ונימוחות. כשהוגש סנדוויץ’ סלופי ג’ו הראשון, בית הקפה רחש ציפייה. לא לקח הרבה זמן עד שהשמועה על הכריך האגדי התפשטה, ועד מהרה נהרו מקומיים ומטיילים כאחד לבית הקפה של ג’ו, להוטים לחוות את היצירה המבולגנת אך המפוארת שכבשה את העיירה הקטנה בארצות הברית.
הפופולריות של הסנדוויץ’ גדלה במהירות, עברה את גבולות סיו סיטי והתפשטה כמו אש בשדה קוצים ברחבי ארצות הברית. .
ככל שחלפו השנים, צצו וריאציות של הסלופי ג’ו, שכל אחת הוסיפה טוויסט ייחודי משלה למתכון הקלאסי. מתערובות תבלינים שונות ועד מרכיבים בכריך עצמו.
אז בפעם הבאה שאתם מביאים ביס בכריך סלופי ג’ו – תנו כבוד למקור הצנוע של הקלאסיקה האמריקאית הזו, ותגידו תודה לג’ו מבית הקפה בסיו סיטי.
אולי יעניין אותכם לנסות גם את המתכון שלנו לבורגר אנטריקוט
תוספות אפשריות שאפשר להוסיף ושישדרג לכם את הסלופי ג'ו
עכשיו, שאנחנו יודעים איך ואיפה סלופי ג’ו נולד – בואו נתעמק בעולם המהמם של התוספות שלוקחים את הסלופי ג’ו מכריך קלאסי למשהו שאי אפשר לעמוד בפניו.
ראשית, יש לנו את עלי החסה הפריכים והמרעננים. דמיינו את העלים הירוקים והמרעננים האלה שיקררו לכם את החיך בביס של הסלופי ג’ו.
לאחר מכן, בואו נדבר על עגבניות – שהן גם מרכיב עיקרי במנה עצמה. עגבניות עסיסיות ומפוצצות ברעננות, מספקות פרץ של מתיקות טבעית שתשלים את הטעמים החזקים של תערובת הבשר.
אבל אנחנו לא יכולים לשכוח את החריף – אבל כמובן שזה לא חובה.צ’ילי או חלפיניו – כל פלפל חריף יקפיץ את הטעמים.
תוספת לא כשרה
ואחרון חביב בהחלט,למי שאין בעיות כשרות זה גבינה – הזהב הזה יתן טאץ’ שידביק וישלים את כל סימפוניית הטעמים הזו.
כמובן שכל התוספות האלה לא חובה – שימו מה שאתם אוהבים או לכו על הגרסה הקלאסית. תתנסו כל פעם עם תוספות אחרות – שחקו עם בצל מקורמל, פטריות מוקפצות וכל דבר שאתם אוהבים.
הסוד לבשר מושלם בסלופי ג'ו - הוא לא לחסוך בשומן
כעת, בואו נגלה את הסוד ליצירת מילוי הבשר מושלם לסלופי ג’ו. הבשר הוא כוכב הגדול. כשזה מגיע לבחירת הבשר הנכון, חפשו תערובת בקר טחון עם תכולת שומן ראויה, כמו יחס של 80/20. השומן מוסיף לחות לבשר, ומביא למילוי עסיסי וטעים. זכרו, זה לא הזמן לחשוב על קלוריות ולחסוך בשומן; אנחנו מדברים פה על סלופי ג’ו חברים. דיאטות תשמרו למנות אחרות…
כשאתם מתחילים בתהליך הבישול, חשוב לפרק את בשר הבקר הטחון לפירורים קטנים. זה מאפשר בישול אחיד ומבטיח שכל ביס יהיה עשיר בטעמים ובתבלינים.
מתכון לסלופי ג'ו - הגרסה הישראלית (והטעימה)
מנה ל-2
מרכיבים:
- 1 ק”ג בשר בקר טחון
- 2 עגבניות חתוכות גס
- פלפל אדום חתוך לרצועות
- בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום
- כפית אבקת שום
- חצי כפית כמון
- פלפל גרוס לפי הטעם
- חצי שפית פפריקה
- 3 כפיות סוכר חום
- 3 כפות רוטב ברביקיו
- 1 כפית ממרח עגבניות מיובש
- כף חרדל דיז’ון
- חצי כפית בלסמי
- לחמניות/ג’בטות
- חסה
- פרוסות בצל סגול
איך מכינים
- מטגנים את הבשר הטחון (ללא שמן) על מחבת עלל אש בינונית. יש לפרק את הגושים עם כף עץ.
- מתבלים את הבשר עם פפריקה, כמון, אבקת שום, פלפל גרוס. מטגנים ומשחימים קלות (אך לא יותר מדי). שמים את הבשר בקערה בצד לנוח.
- על אותה מחבת, על אש נמוכה שמים שמן ומטגנים בצל. נותנים לו מעט להשחים.
- מוסיפים שום, מלח, פלפל וסוכר חום.
- מוסיפים את העגבניות ומטגננים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הרצועות הפלפל וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- בקערה בצד מכינים את הרוטב: שמים 3 כפות רוטב ברביקיו, כף חרדל, טיפה של רוטב חריף (או צ’ילי גרוס) חצי כפית של בלסמי ומוסיפים ממש טיפת מים (כף אחת מספיק) מערבבים את הכול.
- מוסיפים את הרוטב לתערובת ירקות ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר שהנחנו קודם בחוץ ומבשלים כמה דקות – עד שהרוטב מתחיל להסמיך ולהצטצטם מעט.
- מכינים את הלחמניות – מטגנים על מחבת (לא חובה אבל מוסיף), שמים למטה חסות, ומעל תערובת הסלופי ובצל סגול.
- מגישים, שיהיה בתאבון!
חובבי אוכל מושחת? אולי יעניין אותכם לנסות גם את המתכון שלנו לבשר מפורק בברביקיו