שוק טלה עסיסי בתנור

שוק טלה בתנור – אין עוד מנה שמסמלת אירוע חגיגי ומפואר יותר מזה. מדובר בנתח שהוא לא רק מלך הבשרים, אלא גם כזה שמספר סיפור. כששוק טלה מוגש לשולחן, זה לא רק אוכל – זה שואו שלם. העסיסיות של הבשר, הריחות שממלאים את הבית, והמראה המרשים כשהוא יוצא מהתנור – כל אלה הופכים אותו למרכז תשומת הלב בכל ארוחה.

אצלי בבית, שוק טלה הוא סימן לכך שמשהו מיוחד קורה. בין אם זה חג, יום הולדת או סתם ארוחה חגיגית, הנתח הזה תמיד מצליח לגנוב את ההצגה. וזה לא רק בגלל איך שהוא נראה – אלא בגלל הפשטות שבהכנה. שוק טלה אמנם נשמע כמו משימה מורכבת, אבל האמת היא שכל הקסם הזה נובע ממתכון פשוט, עם כמה תבלינים נכונים והרבה סבלנות בתנור.

מה שמיוחד בשוק טלה זה שהוא מצליח לשלב בין טעמים עמוקים ואיכות של בשר משובח לבין קלות ביצוע שמפתיעה כל פעם מחדש. כשאתם שמים אותו בתנור, כל העבודה היא לחכות שהטעמים יתאחדו והבשר יהפוך לרך ונימוח. והתוצאה? חלום שמתגשם על הצלחת.

שוק טלה בתנור טרי המקצביה

על המתכון - איך הגעתי אליו?

אני זוכר את הפעם הראשונה שניסיתי להכין שוק טלה כאילו זה היה אתמול. זה היה באחד מחגי הפסח, וכל המשפחה הייתה אמורה להגיע אליי לארוחה חגיגית. באותו זמן, הייתי די חדש בעולם הבישול – אמנם התעסקתי פה ושם עם מתכונים, אבל שוק טלה? זה כבר הרגיש כמו ליגה אחרת. האמת? הייתי לחוץ כמו שלא הייתי מזמן. שוק טלה זה לא משהו שמתפשרים עליו, וכשמדובר בארוחת חג עם המשפחה? הלחץ מוכפל.

החלטתי שאם אני כבר עושה את זה, אני הולך על כל הקופה – נתח משובח, הכנה כמו שצריך, והרבה תשומת לב. נכנסתי לקצביה של האחים אהרון, שאני מכיר עוד מילדות. אני זוכר את הריח של הבשרים הטריים, את הקירות המלאים בנתחים שמסודרים כמו יצירת אמנות, ואת הקצב, שתמיד עם חיוך על הפנים. אמרתי לעצמי: “אם יש מקום שאפשר לסמוך עליו – זה פה.”

הקצב הסתכל עליי, ראה את הלחץ בעיניים שלי, ושאל: “מה מכינים?” כשסיפרתי לו שזה השוק טלה הראשון שלי, הוא חייך ואמר: “אל תדאג, אני אדאג לך.” הוא לקח את הזמן להסביר לי איך לבחור את הנתח הכי טוב, מה לחפש כדי לדעת שהוא איכותי, ומה הדרך הכי טובה לטפל בו בבית. ואז הוא לחש לי את הסוד – “יין אדום טוב. אל תחסוך בזה. זה מה שירים את המנה לרמה אחרת.”

חזרתי הביתה עם נתח שוק טלה שנראה כמו חלום. קיבלתי גם רשימה מפורטת של טיפים, והתחלתי לעבוד. לקח לי זמן להרגיש בטוח – לקשור את השוק, להכין את המרינדה כמו שצריך, ולוודא שהכל מסודר ומוכן. אבל כשהריח הראשון התחיל למלא את הבית, ידעתי שאני בכיוון הנכון.

מאז, שוק טלה הפך למתכון הדגל שלי. בכל פעם שיש אירוע משפחתי גדול, אני כבר יודע שמצפים ממני להוציא את המנה הזאת לשולחן. וכל פעם מחדש, אני חושב על אותו יום בקצביה של האחים אהרון ועל הקצב שחייך ואמר: “אל תדאג, אני אדאג לך.”

שוקי טלה בתנור מוגשים

טיפים להכנת שוק טלה מושלם – כל הסודות להצלחה

1. תקנו כמו שצריך

הבסיס לשוק טלה מוצלח הוא נתח איכותי. אל תתפשרו על הקנייה, כי כאן מתחיל כל הסיפור. לכו למקומות שאתם סומכים עליהם – הקצביה של האחים אהרון, למשל, היא הכתובת המושלמת. הם לא רק מוכרים לכם נתח, אלא גם מסבירים איך לעבוד איתו. תשאלו שאלות, תתעניינו, ותראו איך הם נותנים לכם טיפים ששווים זהב. אגב, חשוב לשים לב שהשוק שאתם קונים טרי, בעל צבע ורוד עדין ושכבת שומן טבעית.

2. לא לפחד משומן

הרבה אנשים נבהלים משומן וחושבים שכדאי להוריד אותו, אבל האמת היא שזה מה שנותן לשוק טלה את הטעם והעסיסיות. השומן נמס במהלך הצלייה ומעשיר את הבשר מבפנים. מעבר לזה, הוא מונע מהשוק להתייבש, במיוחד כשמדובר בזמן בישול ארוך. אז כן, אולי השומן נראה “מאיים” בהתחלה, אבל תנו לו לעשות את העבודה ותראו איך הבשר יוצא חלום.

3. תנו לו זמן בתנור

שוק טלה זה לא מתכון שממהרים איתו. זו מנה שמבקשת מכם להוריד הילוך ולתת לתנור לעבוד. חום נמוך, סביב 160 מעלות, ושעתיים-שלוש של צלייה איטית – זה מה שיבטיח לכם בשר רך ונימוח. הסבלנות משתלמת כאן, אז אל תתפתו להעלות את החום או לקצר זמנים. אחרי הצלייה האיטית, אפשר להעלות את הטמפרטורה לכמה דקות להשגת קריספיות מושלמת.

4. לא לפספס את המרינדה

מרינדה טובה היא כל הקסם שמאחורי שוק טלה מוצלח. הבשר צריך לשבת כמה שעות (עדיף לילה) בתוך תערובת עשירה של טעמים. תנו לו להתמלא בריחות וטעמים של רוזמרין טרי, שום כתוש, שמן זית איכותי, ומיץ לימון סחוט טרי. אני אוהב להוסיף גם פפריקה מעושנת למרינדה שלי – זה נותן עומק ועשן קליל בטעם. רוצים לשדרג עוד יותר? שפריצו של יין אדום טוב ירים את המנה לגבהים אחרים.

5. ירקות שורש מסביב

הוספת ירקות שורש מסביב לשוק במהלך הצלייה לא רק משדרגת את המנה מבחינת טעם, אלא גם מספקת לכם תוספת שתתחבר מעולה עם הבשר. תפוחי אדמה, גזרים, בצל ופטריות יספגו את המיצים והטעמים מהשוק במהלך הצלייה. מה תקבלו? ירקות קרמליים, רכים ומלאי טעם.

6. שימון והרטבה

במהלך הצלייה, אל תתנו לשוק להתייבש. מדי חצי שעה-שעה, פתחו את התנור ושפכו מעליו קצת מהמיצים שבתבנית. אם אתם רוצים להיות אקסטרה מקצוענים, אפשר גם למרוח עליו שכבת חמאה דקה בזמן הצלייה האחרונה להעצמת הטעם והקריספיות.

7. מנוחה לפני ההגשה

אחת הטעויות הכי נפוצות היא לחתוך את השוק מיד כשהוא יוצא מהתנור. תנו לו לנוח לפחות 15-20 דקות. זה מאפשר למיצים להיספג חזרה לתוך הבשר ומבטיח שכל ביס יהיה עסיסי ומלא טעם.

8. בחירת יין מלווה

שוק טלה פשוט מבקש כוס יין טובה לצידו. אם השתמשתם ביין אדום במרינדה, כדאי להגיש את אותו היין בארוחה. יין מלא גוף כמו קברנה סוביניון או מרלו יחמיאו לטעמים של השוק ויעשו חיבור מושלם.

לסיכום, שוק טלה בתנור זה אולי נשמע מאתגר, אבל עם הטיפים הנכונים והנתח המושלם, אתם יכולים להפוך כל ארוחה למופע קולינרי מרשים.

שוק טלה עסיסי בתנור

מספר מנות

6-8

מנות
זמן הכנה

20

דקות
זמן בישול

2.5 - 3

שעות

שוק טלה בתנור – מנה חגיגית ומרשימה שמתאימה לארוחות מיוחדות. נתח טלה עסיסי שמתובל במרינדה עשירה של שום, רוזמרין, שמן זית ויין אדום, עובר צלייה איטית בתנור עד לרכות מושלמת.

מצרכים

    • שוק טלה (2-3 ק"ג)
    • כוס יין אדום יבש
    • 6 שיני שום כתושות
    • 3-4 ענפי רוזמרין טרי
    • 2 כפות שמן זית
    • מיץ מלימון אחד
    • מלח ופלפל שחור גרוס
    • כף פפריקה מתוקה או מעושנת
    • ירקות שורש: גזר, בצל, תפוחי אדמה – לפי הטעם

איך מכינים שוק טלה בתנור?

    • מרינדה
      תתחילו יום לפני. מערבבים יין, שמן זית, שום, רוזמרין, מיץ לימון, מלח, פלפל ופפריקה. מורחים את כל זה על השוק מכל הכיוונים, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לילה לנוח במקרר.
  • הכנה לתנור
    מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים את השוק בתבנית עם כל המרינדה, מוסיפים ירקות מסביב, מכסים בנייר כסף ושולחים לתנור לשעתיים.

  • סיום צלייה
    אחרי שעתיים, מסירים את נייר הכסף, מעלים את החום ל-200 מעלות ונותנים לו עוד חצי שעה להשחים. תשגיחו שהוא לא יתייבש – מדי פעם שופכים עליו את הנוזלים מהתבנית.

  • מנוחה
    אחרי שמוציאים מהתנור, נותנים לשוק לנוח 15 דקות לפני שחותכים. זה חשוב כדי לשמור על העסיסיות.

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך