פיקניה בתנור – מתכון למעדן מושלם וקל להכנה

לסטייק פיקניה בתנור יש הרבה מעריצים בברזיל – הוא אחד הנתחים היותר פופולריים שם למנות שונות. בישראל הנתח הזה משום מה פחות נערץ (עדיין) אבל אנחנו רואים שיותר ויותר מתחילים לקנות את הפיקניה אבל במיוחד – כדי לזרוק בגריל. אבל כמו הרבה נתחים שמתאימים לגריל – אין לכם מושג מה זה פיקניה בתנור. זה פשוט מעדן!  כאשר סטייק פיקאנה מתבשל, השומן מתרכך לטעם ומרכך את הסטייק. עם הנתח הזה, כל מה שצריך זה לבשל אותו יפה ובצורה איטית בתנור וככה הקסם פשוט קורה. והמחמאות שתקבלו? וואי וואי. אז בואו נעבור למתכון! 

הכנות

לאחר הוצאת הסטייק מהמקרר, השתמשו בסכין כדי לחרוץ או לסמן בקירובים את שכבת השומן שעל גבי הבשר. חיתוך זה מתבצע בדרך כלל בצורת רשת או קווים מקבילים וזה יעזור לנו לשמור על העסיסיות של הפיקניה במהלך הבישול.  לאחר מכן, ממליחים את הבשר בנדיבות מכל הצדדים. כעת, הניחו לסטייק הפיקניה לשבת בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות כדי לאפשר לו להתאחד עם המלח.

כמה דקות לפני הבישול מחממים את התנור ל-190 מעלות. הוסיפו כחצי סנטימטר מים לתחתית תבנית צלייה.

זמן בישול פיקניה בתנור

צלי פיקאנה לוקח הרבה יותר זמן מאשר נתחים אחרים בתנור. אם מבשלים עד מדיום-רייר, צפו שלצלי ייקח כשעה בתנור, 10 דקות לשם או לשם, תלוי בגודל הנתח. לרמות עשייה גבוהות יותר, ייתכן שהצלייה תצטרך לקחת בין 90-120 דקות. אל תשכחו שפיקניה צריכה גם כ-10-15 דקות לנוח לאחר הבישול.

לתוצאה המיטבית, מומלץ להוציא את הבשר מהתנור בטמפרטורות שכתובות בטבלה ולאחר מנוחה הבשר יגיע לטמפרטורות הסופיות המצוינות בטבלה מצד שמאל. תוכלו לעשות זאת רק באמצעות מד חום לבישול (שתוכלו לרכוש מאיתנו במחיר שווה). 

רמת עשייהטמפרטורה להוצאה מהתנור (°C)טמפרטורה סופית (°C)
מדיום רייר49-5254-57
מדיום 54-5760-63
מדיום וול 60-6366-69
וול דאן 66-6971-74
פיקניה

טיפים חשובים 

 

דעו איך לחתוך אותו
לאחר שסטייק הפיקניה בתנור התבשל, תצטרכו לפרוס אותו למנות אישיות. כדי לעשות זאת, פורסים כנגד הסיבים עם הסכין. תצטרכו לחפש את הכיוון שהסיבים הארוכים רצים ולחתוך בכיוון ההפוך. פעולה זו עוזרת לפרק את הסיבים הארוכים האלה כך שהבשר לא יהיה יבש.

בשלו את זה לאט
בישול פיקניה בטמפרטורה מעט נמוכה למשך זמן ארוך יותר נותן לה את הזמן הדרוש כדי לפרק את השומן ולהעניק את התוצאות הטעימות והרכות שאתם רוצים . צפו לכך שייקח כמה שעות כדי שהפיקניה תהיה מוכנה מההתחלה ועד הסוף, תלוי איך אתם אוהבים את הסטייק שלכם. סמכו עלינו: התהליך האיטי יותר הזה שווה את ההמתנה.

אל תשכחו לבצע חריצים בבשר

צעד זה וביצוע החתכים בפיקניה הוא המפתח להשגת תוצאות מצוינות. צרו דפוס של איקסים מלוכסנים בנתח עם הסכין לפני הוספת מלח ונותן לסטייק לנוח לפני הבישול. זה מאפשר למלח לחדור ועוזר לשומן להתפרק בזמן הבישול.

בחירת הנתח הנכון 
הדרך הטובה ביותר ללכת לבחירת הנתח הטוב ביותר של סטייק פיקניה היא פנייה לאטליז מהימן. קצבים יודעים לחתוך פיקניה כמו שצריך כך שתקבלו הרבה בשר עם שומן שמכסה את החלק העליון. קצבים גם יודעים את חשיבות היישון, שנותן לפיקניה זמן להתרכך ולהגביר את טעמה לאחר החיתוך.

קצבים יכולים גם לחתוך עבורכם סטייק פיקאנה אם תרצו. עם זאת, אנו מציעים לשמור אותו שלם כצלייה לבישול בתנור. זה לוקח קצת יותר זמן, אבל התהליך הארוך יותר עוזר לשומן להתפזר כראוי לעשות את עבודתו להוסיף טעם לסטייק ולשפר את המרקם שלו.

פיקניה בתנור – מתכון למעדן מושלם וקל להכנה

מספר מנות

7

יחידות
זמן הכנה

חצי

שעה
זמן בישול

חצי

שעה

מצרכים

  • 1.5 ק"ג נתח פיקניה 

  • מלח 

  • פלפל 

הוראות הכנה

  • מוציאים את הסטייק מהמקרר. חותכים את מכסה השכבה של השומן באמצעות סימני הצלב. ממליחים בנדיבות מכל הצדדים, בעזרת קצות האצבעות כדי למרוח מלח לתוך מכסה הבשר והשומן. מניחים לנוח בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים פלפל שחור על הסטייק. מניחים את הסטייק בתבנית צלייה ומוסיפים כ-½ סנטימטר מים לתחתית. מעבירים לרשת האמצעית של התנור. מבשלים 60-90 דקות, תלוי ברמת העשייה הרצויה

  • בודקים את הטמפרטורה של החלק העבה ביותר של הסטייק לפני מנוחה של 10-15 דקות על צלחת עם כיסוי שלל נייר כסף. פורסים כנגד הסיבים ומגישים

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך