ארומה של תבלינים רוחשים עוברת באוויר, ומעבירה אותך מיידית לרחובות התוססים של הודו. זהו הקסם של עוף בקארי- מנה חוצה גבולות ומפגישה בין אנשים באמצעות טעמיה העשירים. במתכון הבא אלמד אותכם איך להכין מתכון לשגע לעוף בקארי, הכי מהיר והכי טעים, מנה מנחמת!
עוף בקארי – קצת על המנה המיוחדת הזו
מקורו לפני למעלה מ-4,000 שנה בתרבות העתיקה של עמק האינדוס, ניתן לאתר את שורשי הקארי דרך שאריות של כורכום, ג’ינג’ר ותבלינים ארומטיים אחרים שנמצאו בסירי בישול עתיקים.
כשנתיבי מסחר נפתחו ותרבויות התערבבו, המנה התפתחה המנה הזו עשתה את דרכה לעוד מקומות בעולם.
ההשפעה הקולוניאלית הבריטית וההגירה של הקהילות ההודיות שלאחר מכן הן שהעלו באמת את הקארי עוף אל הבמה העולמית. מהרחובות ההומים של לונדון ועד לחופים שטופי השמש של האיים הקריביים, המנה האהובה הזו מצאה את דרכה לליבם ולמטבחים של תרבויות מגוונות, כל אחת מוסיפה טוויסט ייחודי משלה.
גשר קולינרי בין תרבויות
כשהייתי בטיול בהודו מצאתי את עצמי שקוע בהרפתקה קולינרית. הוזמנתי לבית של השכנים שלי, אז התקבלתי בחום על ידי שלושה גברים הודים צעירים, שחלקו בשקיקה את סודות המתכון האותנטי בקארי עוף של אמותיהם.
בעוד התבוננתי ביראת כבוד, הגברים המסו חמאה במיומנות, הקפיצו תערובת ריחנית של בצל, שום וג’ינג’ר, ושילבו במומחיות תערובת של תבלינים – כמון, ציפורן, קינמון, כורכום, פלפל שחור, הל, כוסברה ורמז. של קאיין.
ברחבי האוקיינוסים והיבשות, קארי עוף שזר את עצמו במארג המסורות המשפחתיות, והפך לכלי להעברת מתכונים יקרים ויצירת זיכרונות.
בשבילי, מתכון הקארי עוף תופס מקום מיוחד בלב ולכן החלטתי לשתף אותו גם כאן.
טיפים לעוף בקארי מדהים
השתמשו בחתיכות עוף עם עצם
בישול עם חתיכות עוף מעצם הוא חיוני לטעם מקסימלי ברוטב או ברוטב. העצמות מכילות מח, אשר עמוס במיצים ושומנים שמתפזרים באיטיות במהלך הבישול. כשהעוף מתבשל, מיצי המח הטעימים הללו מחלחלים אל הבשר שמסביב, ומעניקים עושר ועומק טעם שאין שני לו.
בנוסף, השחמת חלקי העוף עם העור והעצמות לפני הקליחה מאפשרת לשומן מהעור ומהעצמות להתפזר החוצה, וליצור בסיס ארומטי להקפצת הריחות כמו בצל. שלב ההשחמה הראשוני הזה מגביר את הטעם הכללי של המנה.
מבשלים את הקארי על חום נמוך ואיטי
רתיחה של העוף עם עצם במשך תקופה ממושכת, בסביבות 45 דקות עד שעה, נותנת מספיק זמן למיצי המח והקולגן מהעצמות להתמוסס במלואו בנוזל הקליפה. תהליך הבישול האיטי הזה מביא לרוטב קארי עשיר וטעים במיוחד.
יתרה מכך, כשהעצמות מתבשלות, הן משחררות ג’לטין טבעי לתוך הרוטב, מה שעוזר לעבות את הקארי מבלי להזדקק לסמים נוספים כמו עמילן תירס או קמח.
פותחים את התבלינים ומטגנים את הבצלים
לפני הוספת העוף, חיוני להפריח את התבלינים בשמן חם כדי לשחרר את תרכובות הארומה והטעם שלהם. טיגון הבצל עד להזהבה עמוקה מפתח גם טעמים עמוקים ומורכבים יותר המשפרים את המנה הכללית.
הוספת יוגורט – לא חובה, אבל מוסיף
לקראת סוף הבישול, ערבוב של כמה כפות יוגורט או שמנת יכול ליצור מרקם עשיר וקרמי יוקרתי ברוטב הקארי.
על ידי ביצוע העצות הללו, תשיגו קארי עוף רך, עסיסי ומפוצץ בשכבות של טעמים!
מתכון משגע לעוף בקארי
4
מנותחצי
שעה4
שעותמצרכים
500 גרם חזה עוף
2 כפות שמן
1 כפית זרעי כמון
1 עלה דפנה
2 תרמילי הל ירוקים
2 ציפורן
מקל קינמון
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 כף משחת ג'ינג'ר-שום
1 כפית אבקת צ'ילי אדום (להתאים לפי הטעם)
1 כפית אבקת כוסברה
1/2 כפית גאראם מסאלה
1/2 כפית אבקת פלפל שחור
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/2 כוס מים או ציר עוף
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
הוראות הכנה
נתחיל בחימום השמן במחבת או בסיר על אש בינונית. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את זרעי הכמון, עלה הדפנה, תרמילי ההל, הציפורן ומקל הקינמון. אפשרו להם לרחוש ולשחרר את הארומה שלהם לכמה שניות.
לאחר מכן, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהם הופכים שקופים ומזהיבים מעט. אל תשכח לערבב מדי פעם כדי למנוע שריפה.
עכשיו, הגיע הזמן להציג את משחת הג'ינג'ר-שום למסיבה! מטגנים אותו במשך דקה או שתיים עד שהארומה הגולמית נעלמת.
מוסיפים את אבקת הצ'ילי האדום, אבקת הכוסברה, הגראם מסאלה, אבקת הפלפל השחור והמלח. תנו להכל לערבב טוב, ונותנים לתבלינים לפרוח דקה או שתיים.
זה הזמן להוסיף את כוכב התוכנית – העוף! זורקים את חלקי העוף למחבת ומערבבים היטב, מוודאים שהם מצופים בתערובת התבלינים הארומטית.
יוצקים פנימה את המים או ציר העוף ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה. מכסים את המחבת במכסה ונותנים לקארי להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל ורך.
לאחר שהעוף מבושל, מסירים את המכסה ונותנים לקארי להתבשל עוד כמה דקות אם אתם מעדיפים מרקם סמיך יותר.
לבסוף, מקשטים את הקארי בעלי כוסברה טריים קצוצים, וקארי העוף המענג שלכם מוכן להתענג!
הגישו את העוף בקארי בליווי אורז מאודה, נאן או כל לחם אחר לבחירתכם.