אז אחרי שהבנו קצת למה קוראים לנתח קצבים כמו – שתדעו שלא משנה היכן אתם נמצאים, בכל מדינה בעולם יש נתח קצבים – אבל, הוא מכונה בשמות שונים. לדוגמה, אם תיסעו לצרפת, אז אתם תגלו שקוראים לנתח הזה onglet, בעוד שבאנגליה השם הוא skirt. אם תרצו לחפש נתח קצבים באיטליה, אז תצטרכו לבקש lombatello מהקצב בעוד שבספרד המילה היא מעט ארוכה – solomillo de pulmón.
נתח קצבים משתייך למשפחת הנתחים השטוחים, מי עוד נמצא במשפחה הזו? גם הפלאט איירון סטייק האהוב, הסקירט סטייק, פלאנק סטייק ועוד כמה נתחים ממועדון הפירמיום שמספקים טעמים משובחים, עמוקים ובלתי נשכחים. נתח הקצבים הוא בין המיוחדים במשפחה הזו בעיקר בגלל שהוא מגיע מאזור שפחות פעיל ולכן הוא נחשב לרך יותר בהשוואה לפאנק אבל עדיין עם טעם נפלא.
על הנתח עצמו
נתח קצבים מתחלק ל-2 חלקים – עבה ודק. במאמר הבא, אנחנו נתמקד בעיקר בנתח העבה, כי בתכלס – הוא הנרבה יותר טעים ונחשב לנתח הקצבים האמיתי 😊 המשקל של הנתח העבה לרוב עומד על 850 גרם פלוס מינוס. החלק הדק יותר, שמכונה גם בשם רוייטפליש, או סקירט סטייק – זה נתח דקיק והוא מורכב מ-18 שרירים!
נתח קצבים הוא תלוי בין הצלע למותניים, הוא קצת קרוב לכליות ומעניק תמיכה לדיאפרגמה. הוא מורכב למעשה מ-2 שרירים גדולים, שיוצרים סוג של צורת V. באמצע, יש ממברנה ארוכה שמפרידה בניהם. כדאי לדעת שאת הממברנה לרוב יסירו בקצביה וגם את העור השקוף. לאחר שמנקים היטב את החלקים שלא אכילים (אין לכם מה לדאוג, הקצב שלנו עושה את זה בשבילכם), אז אתם תישארו עם נתח משובח ועסיסי ששוקל לרוב כק"ג.