סטייקים מהווים מנה עיקרית מושלמת לכל יום חול או אירוע מיוחד. ארוחת סטייק נחמדה יכולה להיות מיוחדת כמו פינוק יום הולדת או סתם ארוחת ערב מהירה ביום שני בערב. לא משנה מה הסיבה, בחר את הסטייק האהוב עליך ולמד להכין אותו בתנור. הכנת סטייק בתנור מהירה וקלה, אין צורך בגריל.
אז הדבר הראשון שעליכם לעשות כשמתכננים ארוחה זה לבחור את הנתח האהוב עליכם. סביר להניח שכל אחד במשפחה אוהב סטייק אחר – יש כאלה שאוהבים יותר אטריקוט, יש כאלה שיעדיפו סינתה, צלעות או אפילו שייטל. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון בעת בחירת הסטייקים זה כל נושא הגודל – אתם יכולים לבקש מהקצב שלכם לחתוך לכם פרוסות עבות במיוחד, כי לרוב נתחי סטייק שכבר חתוכים/ארוזים נוטים להיות יחסית דקים. לא משנה איזה נתח תבחרו – שימו לב לבחור את החתיכה שיש בה יותר שומן לאורך הנתח, המשמעות של זה סטייקים יותר עסיסיים ונימוחים.
האם יש נתחים מומלצים להכנה בתנור?
יש הרבה נתחי סטייק בקצביות ובסופרים – אבל כשאנחנו צריכים לבחור סטייק לתנור, אז יש כמה המלצות ספציפיות שנשמח לחלוק איתכם. המטרה היא לבחור בנתחים שיוכלו להתבשל מהר בתנור, מבלי לאבד את העסיסיות והמיצים שלהם.
סטייק אנטריקוט– סטייק עסיסי ורך שמומלץ מאוד להכנה בתנור. יש לו כמות גדולה של שומן לאורכו, מה שיוכל להבטיח לכם שהוא לא יתבייש לכם בתנור והמיצים וכל הטעם העשיר של הנתח יישארו גם לאחר צלייה יחסית ארוכה.
סטייק סינטה – סטייק סינטה זו גם בחירה מצוינת! מדובר בנתח נפלא, טעים שמגיע מחלקה האמצעי של הפרה. הוא יכול להיות מבושל שלם או כשהוא חתוך לחתיכות קטנות. סינטה רזה יותר מחברו האנטריקוט ומומלץ לצרוב אותו קלות לפני שמכניסים אותו לתנור – תוצאה טעימה מאוד מובטחת. מספיק 20 דקות בתנור ואתם תקבלו ארוחה מדהימה ובלתי נשכחת, בכלום מאמץ!
ניו יורק סטריפ – ניו יורק סטריפ זה למעשה נתח סינטה על העצם. זהו אחד הנתחים היותר רכים של בשר בקר שמגיעים מהאזור שמתחת לעמוד השדרה. אותו אזור שממנו מגיעים נתחים רכים אחרים כמו פילה מיניון, טי בון ועוד.
פילה מיניון – פילה מיניון הוא מעדן ומתאים מאוד בתור סטייק בתנור. זה הוא נתח רזה, אך עם זאת – הוא תמיד יוצא רך ונימוך, זו גם הסיבה שהוא לרוב יהיה יחסית יקר. אבל אנחנו ממליצים לכם לנסות לצלות אותו בתנור – לא תתחרטו!
-
- מבצע!
סטייק אנטריקוט עגלה מס’ 1
-
₪190.00 – ₪205.00
/ ק"ג₪19.00 ל-100 גרם
- בחירת אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
-
פילה מניון
-
₪290.00
/ ק"ג₪29.00 ל-100 גרם
- בחירת אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
-
סינטה עגלה מס’ 11 מיושן
-
₪170.00 – ₪195.00
/ ק"ג₪17.00 ל-100 גרם
- בחירת אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
-
- אזל המלאי
סטייק אנטריקוט וואגיו מס’ 1
-
₪360.00 – ₪380.00
/ ק"ג₪36.00 ל-100 גרם
- בחירת אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
-
אז איך מכינים סטייק בתנור?
הניחו את הסטייק בחוץ עד שמגיע לטמפרטורת החדר
זה טיפ חשוב שהרבה אנשים מזלזלים בחשיבות שלו – אבל מדובר בממה שיכריע אם הסטייק שלכם יתבשל בצורה אחידה או לא. כחצי שעה עד שעה לפני שאתם מתכננים להכין את הארוחה, הניחו את הסטייק בחוץ וודאו שהוא מגיע לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, כשהוא הגיע לטמפרטורה הנכונה, וממש לפני שאתם מתכננים להכין אותו, תוכלו לשפשף את הנתח במעט שמן זית ולתבל אותו במלח ופלפל.
מחממים את המחבת
בזמן הזה אתם יכולים כבר להדליק את התנור ולחמם אותו מראש ל200 מעלות. בנתיים, הניחו מחבת על אש גבוהה – זה יבטיח צריבה מהירה ואחידה.
צורבים את הסטייק
בעזרת מלקחיים, הניחו את הסטייק המתובל במחבת החמה והניחו לו להיצרב כמו שצריך – במשך דקה אחת! לאחר מכן הפכו את הסטייק וצרבו את הצד השני למשך דקה אחת. הסטייק לא אמור להיות מוכן!
מעבירים לתנור
מעבירים בזהירות את הסטייק הצרוב במחבת לתנור לתנור חומם מראש. כעת הגיע הזמן להכין את הסטייק בתנור. חשוב להפוך את הסטייק בזמן הבישול, זה אמור לקחת לכם בסך הכול בין 10 ל15 דקות, תלוי במידת העשייה שאתם מעוניינים. אנחנו ממליצים להשתמש במדחום ייעודי ולהכניס אותו למרכז הנתח. זה יסייע לכם לקבוע את הטמפרטורה הפנימית של הבשר ולהבין מה מידת העשייה. שימו לב שבכל הנוגע לסטייקים בתנור חשוב להיות מדויקים עם זמן הבישול. יותר מדי זמן עשוי לייבש את הסטייקים שלכם ולהוציא מהם את כל טעמם.
תנו לסטייקים לנוח
מוצאים את הסטייק מהתנור ומניחים על צלחת למנוחה קצרה. אין צורך לכסות את הצלחת, כי הבשר שלכם ממשיך להתבשל במצב כזה. תנו לו לבשר לנוח בין 5 ל10 דקות לפני שאתם פורסים ומגישים אותו.
ועכשיו נעבור למתכון...
איך להכין סטייק עסיסי בתנור?
2
מנות5
דקות10
דקותסטייקים מהווים מנה עיקרית מושלמת לכל יום חול או אירוע מיוחד. ארוחת סטייק נחמדה יכולה להיות מיוחדת כמו פינוק יום הולדת או סתם ארוחת ערב מהירה ביום שני בערב. לא משנה מה הסיבה, בחר את הסטייק האהוב עליך ולמד להכין אותו בתנור. הכנת סטייק בתנור מהירה וקלה, אין צורך בגריל.
מצרכים
2 סטייקים אנטריקוט
2.5 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפיות גדולות באבקת שום
4 עלי רוזמרין
3 כפות חמאה משובחת
בצל ירוק לקישוט
הוראות הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
אחרי שהסטייק מגיע לטמפרטורת החדר (חשוב להקפיד על זה) מתבלים אותו מ2 הצדדים באבקת שום, מלח, פלפל, רוזמרין (לא לזרוק את הענפים) ושמ"ז.
מחממים את המחבת מראש - חשוב שזו תהיה מחבת שמתאימה לתנור כמו מחבת ברזל יצוק.
צורבים את הסטייקים - הייתי ממליץ 2 דקות מכל צד, בהתאם לעובי של הנתח.
מוסיפים את החמאה. ממיסים אותה לפני במיקרו ומוסיפים למחבת, ממש על הסטייקים
כעת מעבירים לתנור יחד עם הרומזרין ואופים את הסטייקים במשך 5 עד 10 דקות.
עכשיו נותנים לסטייקים לנוח: מוציאים את המחבת מהתנור ומעבירים את האנטריקוטים על הקרש. תנו להם לנוח 5-10 דקות. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש והסטייקים שלכם יהיו עסיסיים יותר.
מקשטים ומגישים - עם בצל ירוק או כל עשב תיבול שאוהבים. מגישים עם תוספת כמו תפוחי אדמה או סלט. שיהיה בתיאבון!