מרק בשר

מרק בשר – באמת חשבתם שתמצאו פתרון ראוי יותר לחורף הישראלי?

קשה לחשוב על מנה משביעה, מנחמת וחורפית יותר ממרק בשרי. סקירה קצרה על אחת המנות המגרות ביותר בספר המתכונים הגלובאלי: חרירה, קובה או בורשט – כל עדה ומרק הבשר שלה. חם וחורפי כל כך, ומעורר אפקט של “וואו” בכל מי שטועם אותו. נהוג להתייחס למרק כאל מנת פתיחה, אך מרק בשר הוא מנה עיקרית לכל דבר, עשירה ומשביעה. לצד תוספת קטנה או בפני עצמו – מדובר במנה מלאה, מזינה ובריאה, ובעיקר – מחממת גוף ונפש.

בניגוד לתדמית שיצאה לו, מרק הבשר איננו מחייב עבודה קשה או טכניקה מיוחדת. מתכונים מסוימים דורשים יותר זמן מאחרים, אך ברובם נדרשת טכניקה בסיסית וחדוות בישול בלבד. כלל האצבע בכולם, עם זאת, מתייחס לבחירת נתח הבשר הנכון. בחירה והכנה נכונה של הנתח יבטיחו תוצאה מדויקת ומושלמת בכל מתכון שתבחרו.

תמונה של מרק בשר טרי אדום
מרק בשר

מרק בשר – הכוכב של כל מטבח

קיבוץ הגלויות ואפקט כור ההיתוך השפיע עמוקות גם על המטבח הישראלי. נדיר למצוא מדינה ובה כל כך הרבה מאכלי עמים שמתקיימים זה לצד זה. בין אם מדובר במטבח הערבי, המזרח-אירופאי או הדרום-אמריקאי – לכל אחד מנות משלו, שמעוררות גאווה, רגשות וגעגוע. בכל אחד מהם בולט מרק הבשר כמנה שכולם אוהבים לאהוב.
ובאמת, קשה לחשוב על מנה נדיבה ומנחמת יותר ממרק הבשר. במטבחים רבים, הגשת מרק שכזה כמוהה כהצהרת אהבה כלפי הסועד, וזאת בשל האפקט המחמם והמרגיע שהוא מעורר. במובן זה, הרי שלמרק בשר יש איכות של חיבוק וטעם של בית.

אז, איזה בשרים מומלצים למרק?

  • מרק עוף: אחד ממרקי הבשר הפופולאריים ביותר בעולם הוא מרק העוף. לפעמים, הוא מכונה גם “תרופה יהודית” בשל אפקט המרפא המיוחס לו וסגולותיו הבריאותיות. מדובר באחד המרקים הפשוטים והקלים ביותר להכנה, והוא דורש מיעוט של מרכיבים. לצד ירקות השורש והתבלינים הקלים, נתח הבשר שנהוג להשתמש בו הוא הכרעיים (פולקע וירך). למרק זה מגוון של גרסאות ווריאציות מסביב לעולם וניתן להוסיף לו גריסים, אטריות, חתיכות לחם, כיסונים ועוד. גם לגבי נתח העוף קיימת מחלוקת, ויש שמעדיפים אותו עם או בלי עור, בהתאם לטעם.
  • מרק קובה: מרק בשר מפורסם ופופולרי לא פחות הוא מרק הקובה. הוא נפוץ במטבח הערבי לסוגיו ומגיע בשלל של גרסאות (מרוקאית, עיראקית, תימנית וכו’). בין אם מדובר בקובה סלק, קובה במיה, קובה צהובה או קובה חמוסטה – הבשר הטחון הוא מרכיב עיקרי בהכנתה. לרוב, נהוג להשתמש בבשר צוואר או בבשר צלעות טחון גס או דק.
  • מרק בשר תימני: ריחני, עשיר בירקות ותבלינים וכמובן – בבשר. נהוג להשתמש בכתף בקר חתוכה לקוביות, אך יש שנוהגים להוסיף גם זנבות שור ועצמות להעשרת הטעם והמרקם. ניתן להכין עם או בלי שעועית.
  • מרק גולש: אחת המנות האיקוניות של המטבח ההונגרי. הבשר במרק זה הוא מרכיב עיקרי, ולגודל הנתחים יש חשיבות רבה. רוב הטבחים מקפידים על נתחים בגודל של 2-4 ס”מ מבשר צוואר ושריר. רצוי לבחור בבשר שמתאים לבישול ארוך ויש שמבקשים להוציא את השומן. בקצביות רבות נקראים נתחים ריבועיים אלה בשם “בשר גולש” על שמה של המנה.
  • בורשט: המרק הרוסי הסגלגל, הפופולרי והמפורסם בעולם. גרסאות צמחוניות שלו נפוצות לא פחות מאלו הבשריות, אך רבים רואים בבשר חלק בלתי נפרד מהמנה. יש שמשתמשים בחזה בקר, בקוביות בשר שריר או במח עצם. המגדילים לעשות אף מוסיפים כיסונים ממולאים בשר טחון.
האחים אהרון - קצביה כשרה בתל אביב, מרק בקר עם ירק
מרק בשר

לחם או אורז: מה אוכלים ליד?

גם בשאלה “מה מגישים לצד מרק בשר” תקבלו שפע של תשובות אמוציונליות. תשובה פופולרית היא כיכר לחם (לבן או שחור, בהתאם לטעם ולעדה), פיתה, לחוח ושאר מאפים. אורז לבן או אטריות הם תמיד תוספת נהדרת, שתורמת לתחושת השובע ומשתלבת נפלא עם מרבית המרקים. אחרים, אוהבים להוסיף ירק טרי שיקליל את החום והטעמים העזים. צנונית חתוכה גס, למשל, היא תוספת מסורתית שמוגשת לצד הקובה העירקי כדי לצנן ולרענן את הפה.

כשאתם בוחרים את מרק הבשר שלכם זכרו שמדובר במנה שצריכה את הזמן שלה. מרבית מרקי הבשר דורשים זמני בישול ממושכים (כשעה בממוצע) ויש לקחת זאת בחשבון. עם זאת, רמת הטכניקה הנדרשת היא כאמור בסיסית, והקצב עושה עבורכם את מרבית העבודה בבחירת והכנת הנתחים. יש מרקים שדורשים 15 דקות בלבד של זמן עבודה נטו, מה שהופך אותם לאטרקטיביים במיוחד עבור מי שהזמן הוא מצרך יקר עבורו. גם מי שעושה את צעדיו הראשונים במטבח יוכל להתחיל במנה של מרק בשר מבלי לחשוש מכישלון.

למרק הבשר עוד שפע של גרסאות ווריאציות שאינן קשורות למאכלי עמים. בשר, מטבעו, “אוהב” בצל וחומוס, וניתן למצוא מתכונים רבים שמבוססים על שילובים אלה. גם ירקות שורש נחשבים למי ש”מחמיאים” לבשר ואוהבים אותו, וגם זה שילוב נפוץ. חשבתם על מתכון משלכם? מתלבטים לגבי נתח הבשר המתאים לו? תמיד תוכלו להתייעץ עם המומחים של “האחים אהרון” ולקבל הכוונה וטיפים יקרי ערך.

Facebook
WhatsApp
לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך