הצ’ילי קון בשרי המפורסם, מבית לקוחות, דרום אמריקאי , אנחנו תמיד שמחים שלקוחות חולקים ממטעמי חצר הבית, מכניסים אותנו ואתכם לבית ולמסורת..
מצרכים –
קילו בשר טחון גס – מאוד מומלץ לסמן עבה בהזמנה באתר
כוס שעועית אדומה
4-6 עגבניות (בהתאם לגודל)
פלפל אדום גדול
2 פלפלים ירוקים חריפים
6 שיני שום
בצל בינוני
2 כפיות פפריקה
קצת כמון
2 כפיות סוכר
3-4 בקבוקי חצי ליטר של בירה בהירה
אופן הכנה –
משרים את השעועית במים במשך 12 שעות (אפשר גם יותר עד 18)
את השעועית מעבירים לסיר ומרתיחים במשך 45 דקות.
חותכים את העגבניות לקוביות (אפשר לקלף לפני אבל לא חובה)
חותכים את הפלפלים, שום והבצל, מחממים סיר גדול מוסיפים שמן ואת הירקות החתוכים.
מטגנים מעט, מוסיפים את הפפריקה, וברגע שהשום מתחיל לשנות צבע מוסיפים את הבשר.
ברגע הוספת הבשר מורידים את החום ומטגנים את הבשר עד שהוא משנה צבע, מטבלים בכמון.
מוסיפים את העגבניות והשעועית ומוסיפים בירה עד שכל הסיר מכוסה, מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
אם רוצים להגיע למנה יותר ״אדומה״ אפשר להוסיף רכז עגבניות מקופסא
ובשביל מנה חריפה באמת אני ממליץ להוסיף כפית אבקת צ׳ילי חריף
הגשה לצד אורז לבן וגואקמולי 🙂
טוב, אמנם סיימנו עם המתכון החורפי הזה, אבל רק נגיד לכם שאם בא לכם על עוד מתכון חורפי מנצח , כזה שמתאים לשבת חורפית –
קבלו כמה מילים חשובות על הכנת חמין שיגרור איתו שלל מחמאות מהשכנים והאורחים!
תודה רבה, לבריאות..