יש ימים, שפשוט בא לי משהו פשוט, או שזה אחרי תקופה שהגזמתי עם אוכל קצת ג’אנק, אז הגוף צריך קצת להתאזן בחזרה. בכל מקרה בימים כאלה, אני קונה מהקצביה חזה עוף וכל פעם מתנסה בדברים חדשים. חזה עוף נשמע תמיד כמו משהו משעמם או ברירת מחדל כזו, אבל האמת שהיתרון שהוא ממש כמו קנבס שסופג את כל הטעמים, ואם אתם יודעים גם ממה להימנע תוכלו להוציא חזה עוף מושלם ועסיסי. כן, עסיסי – ואני עוד מעט אגלה לכם את הסוד לאיך לא לייבש אותו. בכל מקרה, אחד המתכונים האהובים עלי בתקופה האחרונה זה חזה עוף בעשבי תיבול שבדרך כלל אוכל עם מג’דרה, מושלם לארוחת צהריים או ערב, לאחרי אימון טוב או סתם כשבא לכם ארוחה יחסית מהירה אבל טעימה משהו משהו.
העוף בארץ הוא אחד מהבשרים הכי פופולריים ונצכרים בקצביות ויש סיבה: הוא מאוד זמין וגם זול בהשוואה לבשרים אחרים. הוא רזה, הוא בריא והוא מספק לנו חלבונים חשובים. אפשר כבר למצוא בקצביה של האחים פרוס ומוכן לשניצלים (ואם אתם רוצים לדעת איך מכינים שניצל מושלם לחצו כאן).
אין ספק ששניצל זה כיף, הבעיה שכדי לקבל שניצל פריך זה לא נמנע להשתמש בשמן, מה שהופך את זה לאפשרות פחות בריאה. בדיוק בשביל זה הבאתי לכם כאן את המתכון הפשוט הזה לעוף בעשבי תיבול. בפעם הראשונה שהכנתי אותו פשוט קטפתי כמה תבלינים שיש במרפסת ושפשפתי אותם בחזה עוף עם מעט שמן זית ותבלינים נוספים. אבל הסוד האמיתי לחזה עוף מושלם יחכה לכם בהמשך, כי עדיין, מכירים שהוא יוצא יבש? לא במתכון הזה. כאן הוא הולך לצאת לכם עסיסי וכל מה שריך זו סכין טובה ומחבת פסים.
הערות למרכיבים:
עוף – אני בעניין הזה מעדיף להשתמש בפילה עוף. פילה עוף נמצא ליד החזה ויש לו אלמנטים מאוד דומים. תוכלו למצוא אותו בקצביה של האחים אם תרצו אבל גם במוקמות אחרים ולפעמים גם בסופרים. מבחינת מחיר זה לא הרבה יותר יקר מחזה עוף רגיל והוא מעט יותר עסיסי ממנו. הוא גם מגיע בגודל מושלם שיוכל להתאים גם לשניצלים אם תרצו.
אם אתם משתמשים בחזה עו רגיל – אין בעיה. אני רק ממליץ למתכון הזה להשתמש בחזה עוף לא פרוס ולפרוס אותו לבד ואתם תבינו עוד מעט למה. אפשרות נוספת לבקש מהקצב לא לפרוס אותו דק מדי.
עשבי תיבול – אני השתמשתי בתבלינים שצומחים לי במרפסת באופן קבוע ואני ממליץ גם לכם לגדל אותם לבד, כל כך קל, פשוט וטעים! בעניין עשבי תיבול תרגישו חופשי להחליף, להפחית ולבור במה שאתם אוהבים.
אז מה הטריק שימנע מהעוף שלכם להתייבש ולצאת עסיסי?
אז קודם כל – כבר הזכרתי את זה קודם אבל אני אגיד את זה שוב. בחרו חזה עוף שאינו פרוס ופרסו בעצמכם או בקשו מהקצב לפרוש לכם אבל שלא יהיה דק יותר. לפרוסות שלל 1.5 2 ס”מ. זה נשמע עבה אבל אתם תבינו תכף למה זה חשוב. חזה עוף שפרוס דק מדי עלול לצאת יבש.
עכשיו נעבור לטיפ מספר 2 – ואתם יכולים ליישם אותו גם במתכונים אחרים שאתם עושים חזה עוף. אחרי שאתם פורסים את החזה עוף לפרוסות יפות, באמצעות סכין אתם מתחילים “לפצוע” את העוף באלכסון, כלומר לבצע חתכים לצד אחד, להגיע ממש לאמצע החזה עוף (לשים לב שאתם לא חותכים אותו לגמרי שלא יקרע לכם) ואחר כך עוברים לצד שני, זה אמור להיראות כמו מעוינים קטנים, בצד אחד זה מספיק!
אני ממש לא ממליץ לוותר על השלב הזה, כי בלעדיו העוף עשוי לצאת לכם פחות טעים.
מתכון חזה עוף בעשבי תיבול
4
מנות10
דקות20
דקותמתכון לחזה עוף בעשבי תיבול - עוף טרי, טעים ומהיר מאוד להכנה!
מצרכים
מחבת פסים איכותית
חצי ק"ג חזה עוף או פילה עוף
3 כפות שמן זית
1 ענף רוזמרין
עלי טימין טריים או מיובשים
1 כפית אורגנו טרי או מיובש
4 שיני שום כתושות דק
חצי כפית פלפל
חצי כפית אבקת שום
רבע כפית גרידת לימון
חצי כפית פפריקה
כפית בזילקום טרי או מיובש
הוראות הכנה
באמצעות סכין פרסו את החזה עוף לפרוסות של 1.5 עד 2 ס"מ.
כעת, תתחילו "לפצוע" את הפרוסות חזה עוף. בצעו חתכים לאלכסון מצד אחד ואז מצד שני. צריך להיווצר או מראה של מעוינים. מספיק לעשות מצד אחד.
כעת עסו את כל הפרוסות עם שמן זית.
בקערה נפרדת מערבבים את כל עשבי התיבול והתבלינים ביחד עד לקבלת תעורבת אחת.
מתחילים לצפות את כל פרוסות חזה העוף שכבר עם שמן זית עם תערובת התבלינים.
מחחמים מחבת פסים (מחבת גריל) על אש גבוהה.
צורבים את פרוסות חזה עוף כמה דקות מכל צד, עד שהם מקבלים צבע זהוב וסמיני גריל יפים.
מוציאים לצלחת, וסוחטים מעל מעט מיץ לימון טרי, מגישים עם תוספת (ראו הערות למטה).
- תוספות: מגישים עם מג'דרה, או עם שעועית ירוקה, פירה או כל תוספת שאוהבים.
אודות כותב המאמר
יונתן רוזנפלד
בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט