מתכון קובה סלק מושלם עם טיפים חשובים

קובה סלק מגלם עבורי את תמצית הבית! זה מעלה זיכרונות של אהבה, געגועים ואחרי הצהריים הנעימים של כל יום שישי. מאז ילדותי, זו הייתה מסורת שאמי מכינה קובה בכל שבוע.

במשק הבית העירקי שלנו, זני הקובה שלנו כללו בדרך כלל דלעת, סלק ובמיה. בכל יום שישי, כשחזרנו מבית הספר, היינו מתרוצצים למטבח, מרימים את מכסה סיר הקובה כדי להתענג על הניחוח שלו, ואז ערמנו את הצלחות שלנו עם אורז מוזהב ולצדו, קובה סלק – שילוב שטעמו כמו גן עדן! 

כמה חודשים לפני שמצבה התדרדר, אמא לקחה אותי הצידה ואמרה, “בוא. אני אלמד אותך להכין קובה סלק.” למדתי בשקיקה לצידה, קיבלתי הדרכה פרטית שמביא אותה גם לכאן.

מרק קובה, הידוע במיוחד בזכות הצבע היפה שלו, תופס מקום יקר במטבח הישראלי. למרות הפופולריות שלו, זה מאתגר באופן מפתיע לחשוף היסטוריות מתועדות היטב של הכופתאות המענגות האלה. שפים עיראקים וכורדים מייצרים קובה באותה צורה מסורתית במשך שנים, תוך הקפדה על שיטות ללא הרבה הסברים – זה פשוט כמו שזה נעשה תמיד. כדי לשפוך אור על מסורת קולינרית זו, גייסנו את יונתן גולדשטיין, שף מוערך ומומחה למטבח עירקי, שמתהדר גם בניסיון ממקור ראשון מסבתו העיראקית.

קובה היא סוג של כופתאות, עם דימיון רב לשלל בצקים ממולאים כמו רביולי, וונטון וקרפאלך, אבל היא ייחודית. כופתאה זו מצטיינת בספיגת הטעמים והצבעים המלוחים של המרק שלה – סלק, למשל, מוסיף גוון תוסס.

טיפים להכנת קובה מושלם!

כאשר מתחילים להכין קובה סלק -כדאי להכין את הכופתאות הללו בכמויות גדולות. כל מה שלא מבושל מיד ניתן להקפיא בנוחות לשימוש מאוחר יותר. חשוב לציין, יש לבשל קובה קפואה ישירות מהמקפיא ללא הפשרה.

עבור התבלינים, במיוחד הבהארט העיראקי (תערובת תבלינים חלק בלתי נפרד מהקובה), מומלץ לרכוש בכמויות קטנות כדי להבטיח שהם יישארו טריים וחזקים.

פרופיל הטעם של הרוטב (או המרק) הנלווה לקובה שלך צריך לשלב בצורה חלקה מתוק, חמוץ ומלוח. אם הרוטב שלך נוטה יותר מדי לכיוון חמוץ, מעט סוכר יכול לאזן אותו מחדש, ולהיפך.

כדי למנוע מהבצק להידבק, יש לשמור על הידיים לחות בזמן יצירת הקובה. 

הוסף את הקובה לרוטב הרותח שלך מיד. אל תדאג אם הם נקרעים מעט או מתפרקים במהלך הבישול; הטעם יישאר לא מושפע.

מעניין לציין שתבשיל קובה משתפר לאחר קירור למשך הלילה. תקופת המנוחה הזו מאפשרת לטעמים להתפתח, לכן מומלץ להעריך מחדש ולהתאים את התיבול בתוספת מלח, לימון או סוכר לפי הצורך למחרת.

לבסוף, למרות הזמינות של מרכיבים כל השנה, הקפדה על תוצרת עונתית יכולה לשפר את הקובה שלך. בחר בקובה סלק בחורף, קובה שום ונענע באביב, קובה במיה בקיץ, וקובה דלעת בסתיו כדי למקסם את הטעמים הטבעיים של כל עונה.

מתכון קובה סלק מושלם עם טיפים חשובים

מספר מנות

4

מנות
זמן הכנה

1

שעה
זמן בישול

שעתיים

מתכון קובה סלק מושלם, אדום והכי טעים שיש! מושלם לארוחות שישי, רק עקבו אחר השלבים!

מצרכים

  • 500 גרם בורגול טחון 

  • 600 גרם אפונה ירוקה, טרייה או קפואה

  • 500 גרם סולת 

  • 3 כוסות מים 

  • למלית 

  • 2 בצלים קצוצים דק 

  • 3 כפות שמן 

  • 500 גרם בשר טחון - תערובת של בקר עם כבש מומלץ אבל אפשר גם רק בקר. 

  • 200 גרם עוף טחון.

  • 1 כפית ברהט 

  • 1 כפית פפריקה 

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 4 כפות פטרזוליה קצוצה דק 

  • כף נענע קצוצה דק 

  • מלח 

  • למרק 

  • 4 סלקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 

  • 3 בצלים קצוצים 

  • 2 גזר חתוכים לפרוסות 

  • 3 גבעולי סלרי 

  • מלח 

  • כף סוכר 

  • 1 כף רסק עגבניות 

  • 2 ליטר מים 

  • רבע כוס מיץ לימון 

  • 2 ליטר מים

  • כפית מרק עוף 

  • כף שמן 

הוראות הכנה

  • בשלב הראשון מכינים את הבצק של הקובות:  משרים את הסולת + בורגול במים עם מלח. נותנים למים להיספג במשך חצי שעה ואז לשים בידיים ליצירת בצק. כדאי לקחת בחשבון שאי אפשר לדייק בדיוק במידות המים וצריך ממש להרגיש את הבצק. יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד מים. 

  • מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 3 דקות עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את תערובת הבשר יחד ע העוף ומטגנים כ-5 דקות עד שהבשר תופס צבע. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערה להתקרר. 

     
  • בידיים רטובות לוקחים מהבצק (עם ידיים רטובות יהיה לכם יותר נוח לעבוד) ומתחילים להכין כדורים שמועכים כל אחד לפיתה קטנה. מניחים במרכז כפית ממלית הבשר ואז סוגרים לכדור. 

     

  • כעת עוברים להכין את המרק: מטגנים בצל בסיר גדול עם שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את כל הירקות, רסק, תבלינים מערבבים ומבשלים. . מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה ובמידת הצורך מוסיפים מים/מתקנים תיבול. לקראת הסוף להוסיף לימון. 

     

  • מוסיפים את הקובות למרק, מורידים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעה.

     

    לוגו של האחים אהרון
    רוצים לשתף את המתכון שלכם?
    צרו איתנו קשר!
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    לוגו האחים אהרון

    ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

    האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

    אז מה חדש??

    לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

    מתכונים מומלצים

    מתכונים פופלריים

    הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

    פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך