בשר ויין – איזה בשר מתאים לאיזה יין? המדריך המלא

איך הרומן שלי עם יין ובשר והתחיל? אקח אותכם אחורה ברשותכם, ליום קיצי ורגוע כשטיילתי עם המשפחה בצרפת. החלטנו ללכת לאחד האזורים הכפריים והציוריים – שמוקפים בכרמים והמון יקבים. מאחד היקבים נישא ריח של בשר צלוי טוב – כמו שאנחנו אוהבים, וכיאה למשפחת קצבים הסתקרנו אז הלכנו בעקבותיו.   מסוקרנים נכנסו ליקב יחסית קטן – בפנים הייתה אווירה חמימה וראינו קבוצות של אנשים סועדים ושותים יין. את פנינו קיבל פיטר, שהבחין בניצוץ בעיניים שלנו ובירך אותנו. מסתבר שהגענו בדיוק בזמן לסדנה שהם ערכו במקום בנושא חיבור בין יין לבשר. 

פיטר הדריך אותנו וחשף את כל הסודות לשילוב בין יין לבשר. הוא הסביר לנו איך טעמים והמרקמים של יין יכולים להקפיץ את הטעמים של הבשר וליצור סימפוניית טעמים בחיך. 

לכל לגימת יין יש את הכוח לשפר את המרקם והעסיסיות של הבשר שאתם אוכלים. גיליתי שקברנה סוביניון משלים בצורה מושלמת סטייק צלעות עסיסי פינו נואר קטיפתי הוסיף נופך של אלגנטיות לכבש צלוי, בעוד מרלו פירותי השתלב בצורה מושלמת עם הטעמים המעושנים והמקורמלים של עוף בגריל.

ככל שהתעמקתי בעולם של יין ובשר, כך בלוטות הטעם שלי הפכו למאושרות יותר. זה היה כאילו מימד חדש לגמרי של טעמים נפתח – היין העצים את הניואנסים של הבשר, הוציא טעמים נסתרים ויצר איזון הרמוני.

מאותו מפגש גורלי ביקב, התאהבתי ביינות ובשילוב של עם בשרים והחלטתי להכין לכם מדריך מפורט ע כל מה שלמדתי ביקב אצל פיטר וגם אחרי. אז בואו נתחיל.

למה כדאי לכם להתחיל להתאים יין לבשר שאתם אוכלים?

התאמת יין לסוג הבשר שאתם אוכלים חשובה כי היא יכולה לשפר מאוד את חווית האכילה שלכם. כשעושים את זה נכון, הטעמים של היין וגם של הבשר משתלבים בהרמוניה, ויוצרים סימפוניה של טעמים בחיך. הנה כמה סיבות מדוע התאמה זו היא כל כך חשובה: 

טעמים משלימים: ליינות מסוימים יש פרופילי טעם המשלימים באופן טבעי סוגי בשר ספציפיים. לדוגמה, יין אדום חזק כמו קברנה סוביניון משתלב יפה עם נתחי בקר עשירים ושמנים. החוזק של היין חותך את השומניות, מנקה את החך ומאזן את הטעמים. התאמת היין הנכון לבשר יכולה להעצים את הטעם של שניהם, וליצור חווית אוכל מהנה ומשביעה יותר.

מרקם ותחושת פה: יין לא רק מוסיף טעם אלא גם תורם לתחושת הפה הכללית של ארוחה. הטאנינים ביין אדום, למשל, יכולים לקיים אינטראקציה עם חלבונים בבשר, לרכך את המרקם ולהפוך אותו לרך יותר. אינטראקציה זו משפרת את חווית האכילה, גורמת לבשר להרגיש יותר עסיסי וקטיפתי על הלשון. היין הנכון יכול להוציא את המיטב במרקם הבשר, ולהעלות אותו לרמה נוספת.

ניקוי ורענון: יין יכול לשמש כמנקה לחך, לרענן את בלוטות הטעם שלך בין ביס של בשר. החומציות ביינות לבנים, כמו סוביניון בלאן או שרדונה, יכולה להכין אותו לביס הבא. ניגודיות זו מונעת מהטעמים להפוך לחדגונים ומאפשרת להעריך היטב את הניואנסים של הבשר והיין כאחד.

 

כרם יינות

יין ובשר - סיפור אהבה עתיק יותר ממה שאתם חושבים...

אם נחזור אחורה בזמן –  השילוב של בשר ויין נחגג על ידי תרבויות שונות לאורך הדורות. את שורשי הזיווג המופלא הזה אפשר לייחס לתקופות קדומות שבהן כבר למדו איך להפיק יין ונהנו ממנו לצד הארוחות.

אחד המקרים המתועדים המוקדמים ביותר של צריכת יין ניתן למצוא במסופוטמיה העתיקה, שם עדויות לייצור יין מתוארכים לסביבות 6,000 לפני הספירה. ציוויליזציה עתיקה ששגשגה באזור, נודעו כמי שהיו מטפחים ומגדלים כרמים ומייצרים יין. וגם הם – גילו את השילוב הנפלא של בשר ויין. 

כשמתקדמים בזמן, אנו פוגשים את היוונים והרומאים העתיקים, שהעריכו מאוד את השילוב של היין והבשר – זה היה נחשב לארוחה לעשירים ובעלי מעמד גבוה בלבד.

היוונים ערכו סימפוזיון, סעודות גדולות שבהן זרם היין בחופשיות, והוגשו מנות מיוחדות, כולל בשרים שונים. הם האמינו שהיין לא רק משפר את טעמי הבשר, אלא גם משמש כזרז לשיחות מעניינות. 

באופן דומה, הרומאים, הידועים בנשפים המפוארים שלהם, הוקירו את השילוב של יין ובשר כחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית שלהם. הם ראו ביין כמרכיב חיוני בארוחות שלהם, ונוכחותו לצד בשר העלתה את חווית האוכל לרמות אחרות. 

ככל שהזמן עבר, השילוב של יין ובשר המשיכו להתפתח. באירופה של ימי הביניים, למשל, הכנסייה הקתולית מילאה תפקיד משמעותי בקידום צריכת יין לצד בשר בשל חשיבותה בטקסים דתיים. יין נתפס כסמל של שפע וחיבור רוחני, והוא מצא את מקומו באופן טבעי בחגים. 

הסיבות לשילוב המוצלח בין יין לבשר נעוצות בשילוב הטעמים והמרקמים. ליין יש חומציות, טאנינים ותרכובות ארומטיות שיכולות להשלים ולשפר את טעם הבשר. החומציות של היין יכולה לאזן את הטעמים ולרענן את החך. טאנינים ביינות אדומים, למשל, יכולים להוסיף עומק לבשר.

אמנם לא ניתן לאתר את המקורות המדויקים של תחילת שילוב היין והבשר, אך ברור שהמסורת הקולינרית הזו נמשכה והתפתחה במשך אלפי שנים. המהנג הזה אומץ על ידי תרבויות שונות, כשכל אחת תורמת את נקודות המבט הייחודיות שלה והיום יוצרות תורה שלמה. 

לכן, כאשר אנו מרימים לחיים רגע לפני שנותנים ביס באיזה נתח טוב שבחרנו – זו גם הזדמנות תודה להודות לאבות אבותינו שחשבו על השילוב הגאוני הזה.

בשר ויין

מדריך ליינן המתחיל - או סוגי היין ואיזה בשרים מתאימים לכל אחד

אז הבנו שהשילוב של בשר עם יין הוא היסטורי וגם אומנות לכל דבר. השילוב האלכימי של טעמים ומרקמים משדרג הן את היין והן את הבשר, ויוצר סימפוניה של טעמים מופלאים. כחובב יין ובשר מתחיל, הבנת סוגי היינות השונים וההתאמה האידיאלית שלהם עם בשרים שונים היא מסע מרגש שישפר את חוויות האוכל שלכם. אתם יכולים ללכת ליקב ולעשות הדרכה מסודרת בעניין – או, שתוכלו לקרוא את המדריך הזה. אנחנו נדבר על כל סוגי היינות –  מהאדומים שניצבים גבוה לצד נתחי בקר עסיסיים ועד ליינות הלבנים העדינים שעושים סלואו מושלם עם דגים ועופות. בכל מקרה, כן חשוב לציין שתחום היין הוא עולם שלם – ויש גבול כמה נצליח לפרט במאמר אחד, אבל זה לחלטין מספיק למתחילים ולמי שרוצים ללמוד יותר על היינות שהם שותים ולדעת כיצד להתאים סוג יין לארוחה.

אדומים - היינות החזקים

קברנה סוביניון

קברנה סוביניון הוא זן ענבי יין אדום. הוא מגיע אלינו מאזור בורדו בצרפת, ובמהלך כל השנים השיג הכרה עולמית על איכויותיו יוצאות הדופן – למעשה, הוא אחד היינות הפופולריים ביותר וגם מי שלא מבין מילה ביינות, יודע ושמע על קברנה סובניון. יין בעל גוף מלא זה מציע פרופיל טעם עשיר ואינטנסיבי המאופיין בתווי דומדמניות שחורות, פטל שחור ודובדבן שחור. לעתים קרובות הוא מתהדר ברמזים של עץ ארז, טבק ותבלינים, ומוסיף שכבות של מורכבות לאופיו. בין אם אתם רוצים לשתות אותו לבד או בשילוב עם בשרים, קברנה סוביניון מבטיח חוויה מעולה לכל ארוחה! 

איזה בשרים מתאימים? 

קברנה סוביניון, בעל אופיו הנועז והחזק, משתלב היטב עם בשרים שונים, הנה כמה דוגמאות: 

בשר בקר: קברנה סוביניון הוא בחירה מצוינת לשילוב עם מנות בקר . בין אם זה סטייק עסיסי, המבורגר או כל נתח על האש – זה יכול ללכת מושלם ביחד! בנוסף, אם אתם אוהבים פסטה בולונז או לזניה בשרית – יין אדום יכול להשתלב מושלם ולתת איזון לכל הגלוטן. 

טלה: קברנה סוביניון משתלב יפה גם עם בשר טלה. צלעות או קבבים, זה לא משנה – כל קברנה סובניון ישלים את הטעמים המיוחדים. 

בשר עגלה: אופיו הבינוני עד המלא של הקברנה סוביניון הופך אותו להתאמה אידיאלית למנות עגלה. בין אם מדובר בצלי עגלה נימוח, צלעות עגלה בגריל או תבשיל עגלה בבישול ארוך, נסו לשלב אותו עם קברנה סובניון. 

סירה/שיראז:

סירה, המכונה גם שיראז באזורים מסוימים, הוא זן ענבי יין אדום המייצר יינות בעלי עומק ומורכבות מרשימים. מקורו בעמק הרון בצרפת, סירה/שיראז הם מהיינות היותר אהובים ברחבי העולם. עם אופיו המלא, הוא מציע שלל טעמים הכולל לעתים קרובות פטל שחור, דומדמניות שחורות ושזיפים. אתם עשויים גם להבחין בניואנסים של פלפל שחור, ליקריץ וטעם “אדמתי” שיוצרים יין בעל אופי יוצא דופן. היין יכול להגיע במגוון סגנונות – מנועזים ומתובלים ועד ליינות רגועים ונעימים.

איזה בשרים מתאימים? 

שיראז, עם המאפיינים הנועזים והחזקים שלה, משתלב היטב עם מגוון בשרים. הנה כמה בשרים ונתחים כשרים שמתאימים במיוחד לשילוב עם שירז:

בשר בקר: שיראז משלים לנתחים שונים של בשר בקר, במיוחד אלה עם טעמים עשירים ומרקמים בולטים. סטייק אומצה, אנטריקוט או סינטה יכולים להיות בחירה מצוינת. 

כבש: שיראז משתלב יפה עם מנות כבש, ומדגיש את הטעמים הטבעיים של הבשר. צלעות כבש בגריל, שוק כבש צלוי יכולים כולם להתאים. 

על האש: שיראז יכול להיות בחירה מצוינת גם לבשרים על האש, או לבשרים מעושנים (תוכלו לקרוא את המדריך שלנו על בשרים מעושנים כאן). 

מרלו

מרלו, זן ענבי יין אדום, אהוב בגלל  אופיו הנגיש והרבגוניות שלו. בואו נצלול אל המאפיינים שהופכים את מרלו לאהוב בקרב חובבי יין: מקורו של המרלו גם מגיע אלינו מאזור בורדו בצרפתץ. ידוע בפרופיל בינוני עד מלא, מרלו מציע מגוון נדיב של טעמים וניחוחות. פירות אדומים בשלים כמו דובדבן, שזיף ופטל שולטים בחך, מלווים ברמזים של קקאו, עשבי תיבול ולפעמים נגיעת וניל. הטאנינים החלקים והחומציות הרכה שלו תורמים למרקם הקטיפתי, ויוצרים יין שהוא גם מהנה בפני עצמו וגם בן לוויה נהדר למגוון רחב של מאכלים, בניהם גם בשרים. 

איזה סוגי בשר מתאימים? 

מרל משתלב היטב עם מגוון בשרים. הנה כמה דוגמאות:

בקר: מרלו הוא בן לוויה מצוין לנתחים שונים של בשר בקר. הוא משתלב היטב עם סטייקים במידת עשיה MR עד M  כמו סינטה או פילה מיניון. 

רוסטביף: הגוף הבינוני עד המלא והחומציות המאוזנת של מרלו הופכים אותו להתאמה אידיאלית למנות רוסטביף. בין אם זה צלי סיר עסיסי או פריים ריב נימוח, הפירותיות והטאנינים העדינים של היין משפרים את הטעמים המלוחים של הבשר.

עוף: ניתן ליהנות ממרלו גם עם מנות עוף, במיוחד עוף במעשנת. אבל זה יכול להיות גם עוף צלוי, הודו בגריל או כל מה שאת אוהבים. 

פינו נואר 

פינו נואר, המכונה לעתים קרובות “ענב שובר הלבבות”, הוא זן ענבי יין אדום עדין  שכבש את לבם של חובבי יין ברחבי העולם. מה הופך אותו ליין כל כך נפלא? פינו נואר, שמקורו במחוז בורגונדי בצרפת, ידוע באופיו המיוחד ובאתגר שהוא מציב בפני ייננים. עם זאת, הקסם שלו טמון ביכולתו לייצר יינות בעלי אלגנטיות ומורכבות יוצאי דופן. יינות פינו נואר מציגים פרופיל בעל גוף בינוני עם איזון טעמים יפהפה ומרקם חלק כמשי. הם מציגים מגוון עדין של תווי פירות אדומים כמו דובדבן, פטל ותות, שלעתים קרובות מלווים בתת גווני אדמה ורמזים פרחוניים. אפשר לזהות פינו נואר בקלות בזכות השקיפות והצלילות שלו. אגב, הרבה אנשים שאומרים “הם לא אוהבים יין אדום” דוווקא מאוד מתחברים לפינו נואר העדין, שעובר בצורה נעימה וחלקה בחך. 

איזה בשרים מתאימים? 

פינו נואר, מזכיר באופי שלו קצת יין לבן ולכן הוא משתלב מאוד עם דגים ועוף. הנה כמה דוגמאות: 

עוף: פינו נואר מתאים למנות עוף . בין אם זה עוף צלוי או הודו בגריל הגוף הקל יותר של היין וטעמי הפירות  ישלימו את הטעם של העוף. 

סלמון: בעוד שבאופן מסורתי יינות לבנים מומלצים לדגים, פינו נואר יכול להיות יוצא דופן כשמדובר בדגים כמו סלמון. 

בשר ויין

תתי זנים של יינות אדומים 

ליינות אדומים יש תת-סוגים המציעים מאפיינים ופרופילי טעם מיוחדים.

בורדו:

 מקורם של יינות בורדו מאזור בורדו בצרפת. הם בדרך כלל תערובות של זני ענבים כמו קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטי ורדו ומלבק. יינות בורדו יכולים לנוע בין גוף בינוני למלא, ומציעים טעמים של דומדמניות שחורות, שזיף, ארז וטבק, עם טאנינים מוצקים ופוטנציאל התיישנות טוב.

התאמת בשר: יינות בורדו משתלבים מצוין עם בשרים אדומים כמו בקר וכבש. 
בארולו:

ברולו

ברולו הוא יין אדום מאזור פיימונטה באיטליה, העשוי אך ורק מענבי נביולו. הוא ידוע באופיו המלא, הטאנינים הגבוהים שלו ובטעמים של פירות אדומים, ורדים ותת גווני אדמה. יינות בארולו דורשים לעיתים קרובות יישון כדי לרכך את הטאנינים העזים שלהם ולפתח טעמים מורכבים.

התאמת בשר – בארולו משתלב היטב עם בשרים חזקים ובעלי טעם כמו בשר מיושן (תוכלו לקרוא עוד יישון בשרים כאן), ותבשילי בשר בבישול ארוך.

ריוחה

 יינות ריוחה מגיעים מאזור ריוחה בספרד ומיוצרים בעיקר מענב הטמפרניו. יינות ריוחה מציעים טעמים של פירות יער אדומים, דובדבן, וניל, טבק, ולפעמים תווים אדמתיים, עם פרופיל בינוני עד מלא וטאנינים מתונים.

התאמת בשר – יינות ריוחה משתלבים יפה עם בשרים על האש ומומלץ מאוד לנסות עם כבש. החומציות המאוזנת של היין והאופי הפירותי מעניקים לבשרים עומק מיוחד. 

אלו הן רק כמה דוגמאות מתתי הסוגים הרבים בעולם היינות האדומים. לכל תת-סוג יש מאפיינים ייחודיים משלו, המושפעים מזני ענבים, טכניקות ייצור יין ואזור גידול. 

חקירת תת-הסוגים מאפשרת להעמיק לתוך הניואנסים והעולם של היינות האדומים – אז אם זה מעניין אותכם, תוכלו להמשיך להעמיק בעולם היינות ולחקור כל סוג ולהבין את ההשפעות שלו על האוכל. 

בשר ויין

לבנים - היינות המרעננים והקלילים

אין כמו יין לבן, צונן וקליל בערב של קיץ חם. זה נתן אפקט אחר מיינות אדומים שכבדים יותר. הרבה אנשים חושבים שיינות לבנים לא מתאימים לבשרים – ושעדיף לשלב אותם בעיקר עם דגים. זה נכון – החלק של השילוב עם דגים, אבל חלק מהזנים בהחלט יכולים להתאים גם לבשרים. 

האם יין לבן באמת יכול ללכת עם בשר? 

 בעוד שביינות אדומים נשתמש לשילובי בשר קלאסיים-  ישנם מקרים שבהם יינות לבנים יכולים ליצור התאמה הרמונית. בשרים כמו עוף והודו יכולים להיות מושלמים לצד יינות לבנים כמו שרדונה, סוביניון בלאן או פינו גריג’יו. דגים עשירים ושמנים, כמו סלמון , יכולים להפיק בונוס מהחומציות של לבנים בעלי גוף מלא יותר כמו שרדונה.  ניתן לשפר את מנות הבשר השמנות עם יין לבן – בעוד שלעתים קרובות יינות אדומים הם הבחירה המומלצת לבשר, אני ממליץ לנסות גם כמה פעמים יין לבן ולגלות שילוב מפציע ומיוחד. אז איזה סוגי יינות לבנים יש? 

שרדונה:
שרדונה, זן ענבים לבן. מקורו בבורגון, צרפת,  יינות השרדונה מגיעים בסגנונות שונים, החל מקלילים ומרעננים ועד עשירים ובעלי גוף מלא. הרבגוניות של הזן ענבים הזה מאפשרת ליצרנים ליצור מגוון רחב של אפשרויות. שרדונה מציג לעתים קרובות טעמים של תפוח ירוק, הדרים, אגסים ופירות טרופיים, מלווה בתווים של וניל וחמאה. שרדונה שמיושן בעץ אלון מציע גוף מלא יותר, מרקם חלק וטעמים מורכבים שיכולים לעמוד מול מאכלים עשירים יותר כמו עוף צלוי או מנות פסטה עם שמנת. 

סוביניון בלאן:
סוביניון בלאן, זן ענבי יין לבן תוסס ומרענן. מקורו מאזור בורדו בצרפת, סוביניון בלאן זכה להכרה ופופולריות עולמית. עם פרופיל הטעם הבהיר שלו, לעתים קרובות מציג תווים בולטים של הדרים, כמו אשכולית ולימון, כמו גם פירות טרופיים כמו פסיפלורה ואננס. הוא ידוע גם באיכויות העשבוניות שלו, מציע ניחוחות של דשא טרי שרק נחתך, ופלפל. סוביניון בלאן אהוב על החומציות המרעננת שלו, התורמת לאופי התוסס שלו. הוא משתלב בצורה יוצאת דופן עם מגוון מאכלים, במיוחד דגים, סלטים ומנות עם טעמים חריפים או עשבי תיבול. 

בשר ויין

איזה יין מתאים לסינטה

כאשר משלבים יין עם סטייק סינטה, עדיף ללכת על יינות פירותיים עדינים עם אופי עשיר ונועז. טמפרניו הספרדי היא אופציה מצוינת בשל השילוב של  הטעם העשיר של דובדבנים, המעניקים תווים בהירים. 

לחלופין, אפשר לשלב סטייק סינטה עם מונטפולצ’יאנו, שתרגישו בו שזיף אדום, דובדבן חמוץ, בויזנברי ואורגנו שמתאחדים ליצירת טעם נועז וחומצי שיכול לשדרג את הטעם הפשוט של סטייק סינטה.

סינטה הוא אחד מנתחי הסטייק הפופולריים ביותר,  והוא מועדף בעיקר בגלל המרקם העסיסי והעדין שלו. תוכלו לקרוא עוד על הנתח כאן. 

איזה יין מתאים לסטייק טי בון 

עדיף לשלב סוגי בשר רזים כמו סטייק טיבון עם יינות אדומים עשירים המוציאים צדדים שונים של הבשר ומוסיפים עומק.

אתה יכול להשיג זאת עם יינות גוף מלאים כמו וייטי ברברה דאסטי טרה הוא בעל טעם ייחודי ומעושן עם זכר לדובדבן שחור, שזיף מתובל: זו דרך מעניינת להוסיף לסטייק מעט עומק.

מצד שני, יש גם את גמלא נביולו שהוא בעל תווים מתוקים כמו דובדבן וורד עם אניס – נותן טעם מאוד מיוחד לבשר. 

 

איזה יין מתאים לסטייק פילה מיניון

כשאתם מחפשים יין לפילה מיניון, אנו ממליצים על מרלו כמה שיותר עמוק. לחלופין, אם אתם פחות אוהבים מרלו , גם יין ספרדי יבש של Mencía  ישתלב יפה.

אם אתם אוהבים בשר רזה, פילה מיניון הוא הנתח האולטימטיבי בשבילכם, תוכלו לקרוא עליו לעומק במדריך הזה שהכנו. הפילה מיניון רזה, רך, עסיסי ומוגש בצורה הטובה ביותר כשהוא צרוב במחבת (ואם אין בעיות כשרות עם רוטב חמאה) מומלץ בליווי רוטב צ’יצוצ’ירי ופלפל גרוס מעליו. 

כמובן שלפילה מיניון יש טעם עדין ועדין יותר מהרבה סטייקים אחרים ברשימה. לכן, חיוני לשלב את הבשר הזה עם יינות שלא ישלטו עליו ובמקום זאת יוציאו וידגישו את הטעמים העדינים הללו.

יינות שטובים עם בשר על מדפים

נתחי סטייקים ויינות - ההמלצות שלי

איזה יין מתאים לאנטריקוט? 

אם אתם צולים סטייק אנטריקוט, כדאי להתאים  לו עם יין חמים כמו יין זינפנדל (זן מיוחד של ענבים שמגיע מאיטליה) שיכול לשפר את הטעמים הבשרניים העמוקים של האנטריקוט במיוחד אם אתם מכינים אותו על האש. אתם תשימ לב לתווים העדינים של הפירות והקינמון שממש יעניקו עומק לבשר וישלימו את החוויה.

אם אתם מחפשים עוד אפשרויות, יש לכם גם קברנה סוביניון – ממליץ לנסות כמה יינות אוסטרלים, כי יש להם טעם עשיר ומושלם שמתאים מאוד לבשר אנטריקוט – ואם בא לכם ממש זריקת טעמים מעניינת צלו את האנטריקוט עם רוזמרין. 

איזה יין מתאים לסטייק שייטל?

יין קלאסי מאיטליה, כמו דולצ’טו, הוא שילוב יין נחמד לסטייק שייטל. לחלופין, כוס מונסטרל תהיה מושלמת אם תרצו טאץ’ מעושן יותר ביין.  

איזה יין מתאים לפלאנק?

אם אתם רוצים סגנון מתוק, פירותי ומעושן של יין שיתאים לסטייק פלאנק –  קברנה פרנק זו אופציה אידיאלית והוא ישתלב בורה מושלמת גם עם ירקות וכל תוספת. עוד אפשרות, היא לבחור בכל רלו עם טעם מעט חומצי ופירותי – זה ישלים את הפלאנק בצורה מושלמת. 

סטייק פלנק נחשב לנתח נועז והוא משתלב נהדר עם מירנדות ורטבים שונים – לכן שימו לב שאתם מתאימים גם את טעמי היין לרטבים ולא רק לנתח. 

רוצים ללמוד עוד על סטייק פלאנק? לחצו כאן, 

איזה יין מתאים לסטייק בריסקט?

אם אתם מכינים סטייק בריסקט ומחפשים עבורו בן לוויה מושלם – יין סגרנטינו (יין איטלקי) הוא בעל  טעימים מיוחדים עם רמיזות לשזיף, ליקריץ ותה שחור. כל אלה מתאחדים יחד ויוצרים ממש טעם אדמתי וארומטי שמתשלב בצורה מושלמת עם נתח בריסקט.  מחפשים עוד אופציה? גם יין שיראז הוא גם שילוב  מצוין לבריסקט בגלל הטעם המעושן הייחודי שלו. 

כמה מילים אחרונות

אני מקווה שבפעם הבאה שתכינו סטייק או כל סוג אחר של בשר שאתם אוהבים – אתם תדעו איזה יין להתאים למנה שלכם. זה גם שימושי כשאתם יוצאים למסעדות – אתם לא צריכים לשמוע את ההסברים של המלצרים, אלא תדעו בדיוק מה הולך עם מה. 

אגב, אם אתם צריכים בשרים ואלכוהול משובח – באחים אהרון תוכלו למצוא את הכול אצלנו – ואנחנו עושים משלוחים בכל מרכז הארץ. לקצביה לחצו כאן, לאלכוהול טוב לחצו כאן. 

נהנתם מהמדריך הזה? מוזמנים להשאיר תגובה, או לשתף עם מישהו שלדעתכם יאהב יין אדום. 

תמונה של יונתן רוזנפלד

יונתן רוזנפלד

בן 28, מראשון לציון, כתב, מדריך טיולים , שף חובב, קרניבור מושבע ומנגליסט

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך