ביף ג’רקי – המדריך השלם

הנה המדריך שחיכיתם לו – גם אם לא ידעתם שאתם צריכים אותו. ביף ג’רקי זה מעדן בחו”ל – ומסתבר שבישראל יש לא מעט אנשים שמחפשים את המונח הזה בגוגל (בדקנו!), מעבר לזה שהוא טעים, גם כיף להכין אותו הוא קיים כבר יותר מ-500 שנה! גם בעידן האינסוף פסטרמות ונקניקים – ביף ג’רקי נשאר עדיין בראש הרשימה! בריא, משביע ועם הרבה אפשרויות להתאמה אישית – בואו ללמוד איך להכין ביף ג’רקי אגדי! אז מוכנים? בואו נתחיל. 

מה אתם צריכים כדי להכין ביף ג'רקי מושלם?

כלי מטבח להכנת ביף ג’רקי 

כשזה מגיע להכנת ביף ג’רקי כראוי, כלי המטבח שתבחרו הם חשובים מאוד. יש כאלה שנדרשים, וחלקם נחשבים אופציונליים. לא משנה במה אתם ממלאים את המטבח שלכם, התמקדו בצטיידות בהלים המתאימים כך שהג’רקי שלכם תמיד יצליח! אחרת, פשוט תשקיעו את כל המאמץ בלי לראות שום דבר. 

מה אתם חייבים 

לא משנה כמה אתם רציניים בהכנת הביף ג’רקי הטעים הזה – אתם חייבים את הכלים הבאים. האם אפשר להכין בלי? אולי, אבל זה לא בטוח יצא טעים. 

סכין חדה

נדרשת סכין חדה כדי להכין חתכים מדויקים וקלים של בשר. מכיוון שהחיתוך יקבע את המנות ואת קלות העבודה בתהליך, סכין חדה שאתם מכירים וסומכים עליה תוכל לשמש אתכם בקלות. מכיוון שלכל אחד עם מטבח יש סכין חדה ואמינה שהוא אוהב, זה לא ביג דיל. 

מרכך בשר

אפילו עם סכין נהדרת שאתם מכירים ואהובים, תרצו קודם לרכך את הבשר. זה עוזר לרכך אותו מעט, וזה הופך אותו לגמיש יותר כך שתוכלו להזיז אותו ולחתוך אותו בקלות. 

מתלים לבשר

 מתלים אלה יכולים להיות מה שאתה מעדיף.. זה עוזר להוציא את העודף של התבלינים והמרינדות ולתת לזה לטפטף מהבשר מבלי ליצור בלגן דביק. זה ישמש גם כשאתם מייבשים את הבשר, אז וודאו שהוא בטוח בתנור!

הכלים האופציונליים 

אם אתם אוהבים את העולם והתחום של הבשר – הכלים האלה יוכלו להפוך את חווית הבישול שלכם להרבה יותר מהנה, קלה ומדוקית יותר.

כלי חיתוך מיוחדים

אלו הם כלים שהופכים את תהליך החיתוך לקל יותר, בטוח ומהיר יותר.  

מייבש מזון 

אפשר להשתמש בתנור כדי לייבש את הבשר שלכם, אבל מייבש הולך לתת לכם כמה בונוסים רציניים. הראשון הוא שהוא נועד לייבש את בשר מבלי להוציא ממנו את כל הטעם. בנוסף, מייבש מזון יכול לתת לכם הזדמנויות להכין גם חליטות או פירות יבשים, עם זאת – זה לא משהו שחובה להשקיע בו, רק אם אתם באמת פריקים של בישול בכלל ובשר בפרט. 

מעשנת בשר

זה עוזר להחדיר טעם מעושן נוסף לג’רקי הטעים שלכם.  מכיוון שהג’רקי המסורתי הוא מעושן, והרבה חברות בשר משתמשות בשלב זה, זה עשוי להיות משהו שיחסר לכם בטעם אם לא תעשו תא זה. זה נותן לבשר את הטעם האותנטי והמיוחד. 

ביף ג'רקי

בחירת הנתח הנכון לביף ג’רקי 

עכשיו כשאתם מכירים את הכלים שתזדקקו להם – כאלה שהם חובה וכאלה שפחות, תרצו לוודא שאתם מתחילים עם הנתח הנכון. ישנם סוגים שונים של בשר (בקר, עוף, טלה וכו’) וגם נתחי בשר שונים שתוכלו לבחור.

סוג הבשר והנתח שלו יהיו העדפות אישיות, כמובן, אבל יש גם פרטים ספציפיים שכדאי להתמקד בהם! גורמים אלה כוללים בין היתר טעם ורוך.

הנה מה שאתה צריך לדעת!

נתחיל מזה שאני לא ממליץ לבחור בנתחים שמנים מדי, אבל גם לא רזים מדי. סטייק פלאנק יכול הליות אפשרותצ טובה – למרות שהוא יחסית יקר, הוא יעבוד מצוין בביף ג’רקי ואני ממליץ, הוא יחסית רך אז זה בונוס גדול. אפשרויות נוספות שיכולות לעבוד עם הביף ג’רקי זה בשר סינטה ואנטריקוט, אנטריקוט הוא גם מאוד רוך. 

טיפים לבחירת הבשר שלכם 

הטיפ הראשון הוא קודם כל – לנשום!הרבה אנשים שמתנסים בפעם הראשונה בהכנת ביף ג’רקי נמצאים בלחץ בבחירת הבשר הנכון, בציוד המדויק והרבה פעמים מפחדים לטעות בתהליך. אז זה בסדר לטעות, האמת – שמתי שעשיתי “טעויות” בהכנת הביף ג’רקי יצא לי ממש טעים! ואם לא – אז זו הייתה חווית לימודית נהדרת ובפעם הבאה יצא טעים ומוצלח יותר! 

בתור התחלה – אני ממליץ מאוד להתחיל עם משהו קל, כלומר – אל תלכו על ההתחלה על האפשרות של ביף ג’רקי מבשר טחון, אלא לכו על נתחים מוכנים שיאפשרו לכם עבודה קלה יותר. 

פרט נוסף הוא לשקול את ההעדפות האישיות שלכם. אם אתם יודעים שאתם אוהבים בשר אנטריקוט לדוגמה – לכו על זה! דווקא בגלל שזה נתח שאתם אוהבים ומכירים זה מצוין לחקור עם הנתח הזה מרינדות, תבלינים ועוד. 

לבסוף, אל תגבילו את עצמכם רק לבשר בקר. תוכלו ליהנות מאפשרויות בשר נוספות (נדבר עוד על כך בהמשך) שיציעו טעמים טעימים וייחודיים. 

העדיפו תמיד בשר טרי על קפוא: בעוד בשר קפוא הוא נהדר עבור הרבה דברים, בשר טרי זה הבחירה הטובה ביותר להכנת ג’רקי. הוא רך עבודה וגם הכי טעים. 

אל תשכחו את הכמות –  אחת המלכודות שהכי קל ליפול עליהם זה בכל הנוגע לכמות – הרבה קונים בשר לביף ג’רקי כאילו הם מכינים סטייק ואז מגלים שיוצאים להם מעט מדי בשר. כלומר כל קילו של בשר יצא לכם בפועל כחצי קילו של בשר מיובש. לכן, כשאתם  קונים בשר בקצביה וודאו שאתם קונים כמות מספיק גדולה (במתכון אתן לכם כמויות מדויקות) 

התיידדו עם קצב: ברצינות, הקצב צריך להיות החבר הכי טוב שלכם. לא רק שהם יעזרו לכם להשיג את העסקאות הטובות ביותר ולעשות הבחירות הטובות ביותר לבשר, אלא שהם גם יהיו המדריכים שלכם לבשר (למקרה שאנחנו לא מספיקים לכם…) . אם אתה מנסים עדיין להבין מה אתם הכי אוהבים, הם יכולים לשאול אותך שאלות ממוקדות ולהדריך אותכם בדרך לבחירות הכי טובות.

ביף ג'רקי

הכנת הבשר לג’רקי 

עכשיו, לאחר שהבנתם את היסודות, הגיע הזמן לתפוס את הכלים שלכם ואת הבשר ולהתחיל לעבוד! הנה מה שאתם צריכים לדעת על הכנת הבשר. 

ראשית, לפני שאתם עושים משהו , תקררו את הבשר שלכם. לא לגמרי, אבל מספיק כדי שיהיה קשיח כדי לחתוך בצורה בטוחה ויעילה. זה גם מקל על הטיפול בבשר. 

השלבים הבאים חלים במצבים שבהם אתם  משתמשים בנתח בשר שלם ולא בבשר טחון!

קודם מסתכלים 

אז רכשתם את נתח יפיפה, קחו כמה רגעים כדי להכיר אותו מקרוב. איפה יש חתיכות שומן? מה העובי? האם יש חלקים שאתם מעדיפים לזרוק? באיזה כיוון עוברים הסיבים? כל הדברים האלה יהיו חשובים כשיגיע הרגע בו אתם צריכים להתחיל לעבוד עם הסכין. אז קחו את הזמן לבדוק ולבחון את הבשר לפני שמתחילים בחיתוכים.

חותכים את השומן בזהירות

ברגע שאתה מוכן, קצץ את השומן מהבשר עצמו. זהו שלב חשוב מאוד מכיוון ששומן יגרום לקפיצות שלך להתקלקל מהר יותר. הורד כמה שיותר, וקח את הזמן שלך כדי להיות מאוד מדויק ומיוחד כיצד אתה ניגשים לשלב זה. אם זה לוקח לך יותר זמן ממה שאתה חושב שזה יקרה, זה אומר שאתה עושה את זה כמו שצריך!

לחתוך סיבים 

עכשיו כשנתח הבשר נטול שומן, צריך להבין איך תרצו לחתוך אותו. שתי האפשרויות שלך הן עם הסיבים או נגד הסיבים, והבנה של היתרנות והחסרונות של כל אחד מהם יעזור לכם לקבוע מה אתם מעדיפים. 

עם הסיבים: זו בדרך כלל נקודת ההתחלה עבור רוב האנשים מכיוון שהם קובעים שזו הבחירה הקלה ביותר לחיתוך. חיתוך עם הסיבים אומר שהסכין שלכם תחתוך במקביל לשריר ולסיבים שאתם רואים. למרות שזה עשוי להיות קל יותר לחתוך עבור מתחיל שעדיין מתרגל לזה, זכור את המטרה הסופית שלך. חיתוך עם התבואה יספק קפיצי לעיסה אך קשוחה. אם זה מה שאתה הולך אליו, אז קדימה!

נגד הסיבים: זה נראה קצת יותר קשה למי שרוצה אוטומטית לסדר את הסכין שלהם עם סיבי הבשר. זה אומר שתהפכו את הבשר כך שהסיבים יזוז משמאל לימין ואז פרסו בצורה אנכית. הסכין תהיה מאונכת לסיבים ולא מקבילה. זה ייקח קצת יותר תרגול – אבל בסוף אתם תתרגלו. זה שווה את זה כי  חיתוך כנגד הסיבים הולך לתת לכם  נתח בשר רך יותר וקל יותר ללעיסה. זה גם מתפרק קל יותר, מה שגורם לחוויית לעיסה טובה יותר עבור אלה שבשר בקר מקשה על הלסת שלהם. 

העובי כן  קובע

אתם מתקדמים מאוד! אתם כמעט מוכנים לשלב האחרון, החיתוך. לפני שאתם עושים זאת צריך לחשוב על עובי! אנשים רבים הולכים על נתחי בשר עבים כשהם חותכים, מכיוון שהם מניחים שתהליך ההתייבשות והבישול יהפכו אותם לדקים מספיק כדי לנגוס ולנשנש בנוחות מבלי שיהפכו לדקים מדי. ואם לומר את האמת – זה שיקול נכון.  עם זאת, יש לקחת בחשבון כי פרוסות עבות מדי יכול לגרום לביף ג’רקי שהוא ‘שה מדי ללעיסה. ממליץ ללכת על חתיכות של 1 ס”מ בתור התחלה.   

חותכים בשיטה האהובה עליכם 

עכשיו אנחנו  סוף סוף מוכנים לחתוך! חיתוך הג’רקי יהיה בשלב אחד או שניים, תלוי בשיטות החיתוך שלכם. אם אתם פשוט הולכים עם סכין, תוכל לחתוך עם או נגד הסבים לפרוסות אחידות של חצי ס”מ. 

ריכוך

עכשיו החלק המהנה: לרכך! קח את המרכך הבשר והתחילו להכות את פרוסות הבשר שלכם. תהיו יסודיים! 

ביף ג'רקי

ביף ג'רקי - מתכון למתחילים

באשר לבחירת המתכונים, תרצו להתחיל בפשטות. הראשון ברשימה הוא מתכון לג’רקי סופר פשוט. המכונה בדרך כלל. המרכיבים פשוטים להפליא:

בשר אנטריקוט (או כל נתח שאוהבים)

למרינדה

¾ כוס רוטב ווסטרשייר
¾ כוס רוטב סויה
1 כף פפריקה מעושנת, או לפי הטעם
1 כף דבש, או יותר לפי הטעם
2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פתיתי פלפל אדום
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל


טורפים יחד את המרינדה ואז מכניסים אותה לקערה עמוקה. מוסיפים פנימה את הבשר ומוודאים שהכל מצופה לגמרי. מכסים את הקערה ומשרים במשך 3 שעות, או ללילה. לפני הבישול, שימו פרוסות בקר על נייר סופג. 

טריאקי ג’רקי

עבור משהו עם קצת יותר טוויסט, אפשר להיכןטריאקי ג’רקי! אמנם זה לוקח יותר זמן, אבל זה שווה את זה למי שאוהב את הטעם:

קילו אנטריקוט/סינטה

1 כוס רוטב סויה
½ כוס סוכר חום כהה
¼ כוס חומץ אורז
4 שיני שום קצצוצות
1 כף שמן שומשום
1 כף שומשום
1 כפית פלפל שחור

תבצעו את אותם השלבים: הכניסו את המרינדה לקערה, הוסיפו את הבשר לבפנים. מכסים אותו, ובמקרה הזה, יש להמתין 8-24 שעות. ככל שתמשיכו זמן רב יותר, כך הטעם יצא עשיר יותר! לאחר מכן תוכלו לבשל את הבשר במעשנת. 

ג’רקי חריף

אמנם קצת יותר מסובך, אבל זה חובה לנסות למי שאוהב חריך! 

קילו מהבשר המועדף עליך

1 כף אבקת בצל
1 כף אבקת שום
2 כפיות פלפל שחור גרוס, או לפי 


המרינדה

½ כוס סוכר חום
⅔ כוס רוטב סויה
¼ כוס רוטב טריאקי
¼ כוס רוטב ווסטרשייר
⅓ כוס חומץ בלסמי
½ כוס מיץ אננס
1 כפית צ’ילי גרוס 

מתבלים את הבשר שלכם עם התבלינים היבשים. לאחר מכן מניחים במקרר. בסיר מחממים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. לאחר המסת הסוכר החום, מחכים שיתקרר.

שופכים את המרינדה הצוננת על הבשר שכבר מתובל, ומערבבים בעדינות . מכסים את הקערה ומשרים לפחות 3 שעות. 

 

השמיים הם הגבול

בכל הנוגע לביף ג’רקי השמים הם הגבול! אני ממליץ תמיד להתחיל מהמתכונים פשוטים ועם הזמן להתחיל לשדרג. אתם יכולים לשחק עם המרינדות, ולהוסיף מה שאוהבים. 

ביף ג'רקי

שיטות בישול/ייבוש 

בכל הנוגע לתהליך ההכנה בפועל, ישנן מספר אפשרויות. זה מסתכם במה שיש לכם בבית ובמה שהי נוח לכם. הנה האפשרויות:

  • תנור
  • מייבש מזון 
  • מעשנה
  • אייר פרייר 

תנור

כבר יש לכם אחד, אז למה לא להשתמש בו, נכון? הנה היתרונות והחסרונות שלו: 

יתרונות

  • זה מהיר
  • הוא משלב טעמים בצורה מעולה 

חסרונות

  • בקרת הטמפרטורה קצת לוקה בחסר
  • יכול לייבש יותר מדי 

מייבש מזון 

זו כנראה האפשרות המועדפת ביותר בקרב מכיני הג’רקי המנוסים – אבל לא לכל אחד יש את זה.

יתרונות

  • ייבוש עקבי
  • בקרת טמפרטורה טובה
  • הרבה מקום 

חסרונות

  • לוקח יותר זמן משיטות אחרות

 

מעשנה 

בחירה מצוינת עבור אלה שאוהבים את הטעם המעושן של ג’רקי.

יתרונות

  • טעם עז ומיוחד 

 

חסרונות

  • לא מווסת את הטמפרטורה בצורה טובה ביותר 
  • לוקח המון זמן

אייר פרייר 

לא הכי פופלרי בישראל – אבל אם יש לכם, הנה כמה היתרונות והחסרונות: 

יתרונות

  • שימושים רבים וקל לאחסון
  • מהיר ועקבי

 

חסרונות

  • קטן – צריך לעשות הרבה נאגלות.
  • צריך קצת תרגול כדי לעשות את זה נכון

 

איך לאחסן ביף ג’רקי בצורה נכונה? 

ביף ג’רקי יישמר טוב כשבועיים, לפעמים גם יותר – תלוי בשיטת האחסון שלכם. לדוגמה, שיטת אחסון של שקית בוואקום תאפשר לכם ליהנות מהם יותר זמן. 

שמרו את הביף ג’רקי שלכם במקום קריר, חשוך ויבש, או במקרר. ממליץ לחמם מעט לפני שאוכלים. 

לוגו של האחים אהרון
רוצים לשתף את המתכון שלכם?
צרו איתנו קשר!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
לוגו האחים אהרון

ברוכים הבאים לבית
של אוהבי הבשר בישראל.

האתר מאפשר לכם לעיין במגוון העצום שלנו, להתאים את הנתח הנכון, לבחור מתוך מגוון תערובות הבשרים, להגיע לשלמות המנה שתרצו להכין. תוכלו ליהנות מבשר איכותי מוכן לצרכים שלכם. נגיע אליכם בלי מאמץ, לבית או למקום העבודה עם שירותי משלוחי בשר שלנו! לכם נותר רק, לבחור להזמין ולהכין, די בקלות, כי את חומרי הגלם תקבלו נקיים, מסודרים, מוכנים לעבודה.

אז מה חדש??

לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלנו!

מתכונים מומלצים

מתכונים פופלריים

הצטרפו עכשיו
לקבוצת הפייסבוק
של האחים אהרון.

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך