טיפים לבחירת נתחים והכנת קדרת בשר שתחמם לכם את החורף

טיפים לבחירת נתחים והכנת קדרת בשר שתחמם לכם את החורף

הטמפרטורות מתחילות לרדת, וזה הזמן שהכי מתחשק להתכרבל מתחת לשמיכה, לראות סרט מרתק, ולשבת עם קערת מרק או תבשיל חם מהביל. בדיוק לתקופה הזו הכנו לכם מספר טיפים להכנת קדרת בשר איכותית שתחמם את הגוף בחודשים הקרירים של השנה.

אילו סוגי נתחים לבחור לקדירת הבשר?

אם אתם נמנים על חובבי הסטייקים בוודאי היד מושטת אוטומטית לנתחי האנטריקוט, הסינטה או אפילו הפילה. אך תופתעו לדעת כי לבישול תבשיל קדרה מומלץ לבחור דווקא בחלקי הפרה הכוללת כמות גדולה יותר של שרירים כמו אלה ממוקמים באזור הכתף והצוואר, אלה שמתרככים לאט, בבישול ארוך, ועל הדרך גם סופחים אליהם את כל הטעמים והניחוחות של התבלינים והירקות שהוספתם לקדירה. כיום, תוכלו להתקשר ולהזמין אליכם את הבשר בשירות משלוחי בשר בתל אביב או בעיר מגוריכם.

>>  אם אתם מחפשים קצבים איכותיים בתל אביב, האחים אהרון הם הכתובת עבורך

הכנת הקדירה עצמה אינה תהליך מורכב, ולאחר שבחרתם את נתח הבקר הנכון, תוכלו לשלב את הבשר עם כמעט כל ירק שתחפצו. אנו ממליצים בעיקר על שילוב של ירקות שונים, כמו שום, בצל, כרישה, גזר, תפוחי אדמה ולמעשה כל ירק יוסיף את ניחוחו וטעמו למאכל הסופי. בבישול ארוך הקדירה מאזנת את הטעמים, ולכן גם ירקות מעט חריפים (בכמות מדודה) יכולים להוסיף למעדן הסופי.

שומן או לא?

אחת השאלות הנפוצות נוגעת לכמות השומן בבשר. נתחים רבים מגיעים עם שומן, וחלקנו מרגישים צורך מסויים להסיר אותו ממש לפני התחלת הבישול. חלק חשוב מהטעם של הבקר בקדירה מבוסס על נוכחות השומן הזה. אל תוסיפו שומן רב שלא היה חלק מהנתח קודם, אך גם אל תנסו להפוך את המנה לפחות שומנית. בסופו של יום, השומן יעלה מעלה, והנוזלים שהצטברו לאורך הבישול ישארו בתחתית – כך שאם אתם שומרים על דיאטה תוכלו לבחור בחלקים הרזים יותר בתחתית המנה.

תהליך הבישול

בכוונה לא נצרף מתכון, על מנת שתוכלו לתת לדמיון וליצירתיות שלכם להפוך את הקדירה ליצירה אישית, אלא רק נדגיש כמה עקרונות חשובים. ראשית, את הבשר חשוב לחתוך לנתחים אחידים בגודל, ולאחר מכן לצרוב את הבשר בעדינות במחבת. לאחר מכן, הוסיפו מעט שמן זית (שמוסיף גם טעם נפלא, וגם מנת בריאות למנה שלכם) והתחילו להוסיף את היקרות החתוכים בהדרגה. נסו לחתוך את הירקות בצורה גסה, לחתיכות גדולות על מנת שלא יצטמקו במהלך הבישול ויעלמו.

כעת הוסיפו את הנוזלים, תוף לבחור בציר בקר, במיים בהם המסתם אבקת עוף או אפילו ביין או בבירה שמוסיפים לקדירה טעם נפלא, חממו את התנור מראש ל 160 מעלות, הוסיפו תבלינים והכניסו את כל הטוב הזה לתנור לשלוש, ארבע שעות או יותר. ככל שתבשלו את הקדירה שלכם זמן ארוך יותר כך היא תצא עסיסית וטעימה יותר(כאשר אתם יכולים להוריד מעט את הטמפרטורה ולהשאיר את הקדירה גם שש שעות).

>>  למה לצאת מהבית כשקר? משלוחי בשר בתל אביב עד אליך

בתאבון!